Cosmic Shadows, Giorgio & The Hidden Tears, 23/02/2024 @ An Club | Live Report

Απ’ ό, τι φαίνεται το κοινό τις τιμά ακόμα τις ψυχεδέλειές του. Αυτό τουλάχιστον έδειξε να μαρτυρά η ικανοποιητική προσέλευση κόσμου στο live των Cosmic Shadows στο An Club την Παρασκευή το βράδυ. Ένα κοινό αποτελούμενο κυρίως από μικρότερες ηλικίες και προερχόμενο από το εναλλακτικό ακροατήριο. Εντύπωση, επίσης, προξένησε το γεγονός ότι κάποια άτομα προέρχονταν από το εξωτερικό. Η καλύτερη δυνατή ατμόσφαιρα για να υπάρξει μια ευφορική προδιάθεση.

Giorgio And The Hidden Tears

Σε ρόλο opener της βραδιάς, οι Giorgio And The Hidden Tears. Μια πενταμελής μπάντα της οποίας ηγείται ο Giorgio Zavos. Όσοι τον γνωρίζουν ως όνομα ξέρουν τόσο την αγάπη του για το skateboard όσο και για τη μουσική που χρονολογείται πίσω στα ‘60s. Ωστόσο ζωντανά η μουσική του δείχνει να διαφέρει από αυτά του τα γούστα ή τουλάχιστον έτσι με άφησε να εικάζω.

Κάπου ανάμεσα στο rock, την μπαλάντα και κάποιες blues διαφεύγουσες, εστιάζουν περισσότερο στο «Tear» του ονόματός τους. Και ο κόσμος έδειξε να ανταποκρίνεται σε αυτό καθώς σύσσωμοι οι παρευρισκόμενοι κατέβηκαν για την εμφάνισή τους. Δυστυχώς κάποιο υλικό online για να πάρετε μια γεύση από το πώς ακούγονται δεν υπάρχουν. Ο πρώτος τους δίσκος, μάλιστα, είναι ακόμα στα σκαριά, χωρίς να έχει ορισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας. Ποιο είναι το συμπέρασμα, λοιπόν; Ότι αν θέλετε να καταλάβετε πως ακούγονται, δεν έχετε παρά να παρευρεθείτε σε κάποιο live τους. Αν είστε θιασώτες του γλυκόπικρου ήχου, θα τους αγαπήσετε.

Cosmic Shadows

11 το βράδυ πλέον και ήρθε η ώρα να εμφανιστούν οι headliners. Και οι Cosmic Shadows φανέρωσαν την κλάση τους όσον αφορά στην ψυχεδέλεια και τη γνώση του rock n roll. Μουσική βγαλμένη από άλλη εποχή αλλά πατά στο παρόν, γεμάτη ενέργεια και αρκετό groove. Με αυτά ως δεδομένα είναι σίγουρο πως θα «κουνηθείς». Και το ένα μετά το άλλο τα κομμάτια τους έχτισαν ένα γεμάτο ενέργεια πάρτυ, τέλειο πρόλογο Σαββατοκύριακου.

Στο setlist τους επικεντρώθηκαν κυρίως στο νέο τους, ομώνυμο δίσκο. Αν και έχουν δημιουργηθεί από το 2017, τα μόνα δείγματα ήταν κάποια σκόρπια EP και singles, όπως επίσης και οι εκπληκτικές τους συναυλίες. Στη συναυλία τους στο An ωστόσο θύμησαν το εκτόπισμά τους. Η αγάπη τους για ιδιώματα όπως το garage και το παλαιακό ροκ μεταφράζεται σε ένα άρτια παιγμένο επί σκηνής μουσικό σύνολο. Ο Γιάννης Μητρόπουλος ως μπροστάρης και «ηγέτης» να μεταδίδει τον παλμό και το κοινό να τον δέχεται και με το παραπάνω.

Οι Cosmic Shadows δεν κρύβουν τη διάθεση τους να φτιάξουν και να ερμηνεύσουν μουσική στην οποία θα «τα σπάσουν»

Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως και όλη η υπόλοιπη μπάντα που τον συνοδεύει δεν είναι ανάλογης κλάσης. Διότι όσο και να υπάρχει ένα «κεντρικό γρανάζι», αν ο υπόλοιπος μηχανισμός υπολειτουργεί ή είναι διεκπεραιωτικός, τότε το μηχάνημα δε λειτουργεί. Και φυσικά όλος ο μηχανισμός δείχνει να μοιράζεται το όραμα του Μητρόπουλου και τη διάθεση να φτιάξουν και να ερμηνεύσουν μουσική στην οποία θα «τα σπάσουν». Η διασκέδαση δε θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο εκτός από εγγυημένη.

Ένα «μικρό» live που έκρυβε τεράστια ισχύ. Αν αμφότερες οι μπάντες συνεχίσουν έτσι, έχουν κάθε δυνατότητα να καταλήξουν σε sold out σε μεγαλύτερους χώρους. Χωρίς καμία υπερβολή. Γιατί ναι μεν ο παλαιακός ήχος είναι κάτι που δείχνει να αφορά συγκεκριμένη μερίδα κόσμου, αλλά αν κατανοεί το που απευθύνεται, τότε μια χαρά μπορεί και να γιγαντωθεί. Και το αξίζουν.

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Cosmic Shadows: Jim Vatsios (Μπάσο), Theodoros Georgakopoulos (Τύμπανα), Jon Lizard’s (Κιθάρα, φωνή)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.