Οι Γερμανοί gothic metallers Crematory (έστω και αν αυτό δεν περιγράφει επακριβώς το σύνολο της μουσικής τους) δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους εδώ και αρκετά χρόνια. Το 2020 τους βρίσκει με νέα κυκλοφορία, την υπ’ αριθμόν 15, με τίτλο “Unbroken“.

Οι Crematory επέστρεψαν δισκογραφικά με το Unbroken

Όσοι ελπίζουν να ακούσουν κάτι το διαφορετικό από ό,τι μας έχουν συνηθίσει τόσα χρόνια οι Crematory, μάλλον θα απογοητευτούν. Αν τώρα προσδοκείτε σε κάποια φρέσκια «ματιά» του καθιερωμένου ήχου τους, νομίζω ότι ούτε κατ’ αυτόν τον τρόπο σας ικανοποιήσουν. 

Μπορεί σε γενικές γραμμές το Unbroken να στερείται πρωτοτυπίας και γενικότερα ιδεών, όμως, σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό που λέμε κακός δίσκος και επ’ ουδενί προχειροδουλειά.

To Unbroken δυσκολεύεται πολύ να ξεφύγει από τη μετριότητα

Η πρώτη αίσθηση που σου αφήνει αυτή η κυκλοφορία είναι ότι προσπάθησε να «εκμεταλλευτεί» το γκελ που κάνουν οι Rammstein, όμως φαντάζει σαν μακρινός και ξεχασμένος συγγενής. 

Αυτή είναι και η σημαντικότερη του αδυναμία, δεν έχει ύφος και συγκεκριμένη μουσική πρόταση. Προσπαθεί να συνδυάσει αρκετά διαφορετικά μουσικά στοιχεία, όμως όταν αυτό συμβαίνει επιτηδευμένα, το αποτέλεσμα σπάνια (έως και ποτέ) είναι καλό.

Ίσως να μπορούσα να τα παραβλέψω όλα αυτά, αν μιλούσαμε για κάποιο debut album νέας μπάντας. Βέβαια, κάποιοι fans του συγκροτήματος, θα εκτιμήσουν ορισμένες ιδέες που υπάρχουν μέσα στον δίσκο, οι οποίες όμως δεν παύουν να αποτελούν αναμασημένη τροφή.

Δυστυχώς οι δεν κατάφεραν να πιάσουν τα standards των παλαιότερων κυκλοφοριών μας

Εν κατακλείδι, δεν πρόκειται για κακή δουλειά όπως προείπα, αλλά δε νομίζω ότι θα τη μνημονεύουμε σε μερικούς μήνες από τώρα. Αντιθέτως, θα συνεχίσουμε να ακούμε τις παλιότερες δουλείες τους, όπως τα “Illusions“, “Act Seven” και “Revolution“. 

Μεγάλη μου αστοχία θα ήταν αν δε σχολίαζα το description του “Rise And Fall“όπου αναφέρεται το εξής: ““Rise and Fall” symbolizes “the Tears of time” of the new age! With this song we have managed an absolute banger! I am sure that this track will be the new CREMATORY anthem!“. Υποθέτω ότι αυτός που το έγραψε, δεν έχει ακούσει ποτέ του το “Tears of Time”. 

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Artist: Crematory

Album: Unbroken

Label: Napalm Records

Release Date: 06/03/2020

Genre: Gothic Metal, Industrail Metal

1. Unbroken

2. Awaits Me

3. Rise and Fall

4. Behind the Wall

5. The Kingdom

6. Inside My Heart

7. The Downfall

8. My Dreams Have Died

9. I Am

10. Broken Heroes

11. A Piece of Time

12. Voices

13. Abduction 

14. As Darkness 

15. Like the Tides (!Distain cover)

Producer: Katrin Jüllich

Crematory: Markus (Τύμπανα), Felix (Φωνή), Katrin (Πλήκτρα), Rolf (Κιθάρα), Jason (Μπάσο), Connie (Κιθάρα, Φωνή)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.

5.0
Score

Final Verdict

Η δισκογραφική επιστροφή των Crematory, "Unbroken", είναι με επιείκεια μέτρια.