Την υποψηφιότητά τους για τη Eurovision 2024 κατέθεσαν οι Cruachan! Όπως αποκάλυψε το folk metal συγκρότημα από την Ιρλανδία, προχώρησε σε κατάθεση τραγουδιού με τίτλο “Talamh”. Αυτό σημαίνει πως θα βρεθούν αντιμέτωποι με άλλες υποψηφιότητες, μέσω των οποίων θα προκύψει το τελικό σχήμα που θα εκπροσωπήσει την Ιρλανδία.

Οι Cruachan ιδρύθηκαν το 1992 στο Δουβλίνο. Το 1997 σταμάτησαν για να επανέλθουν έναν χρόνο αργότερα. Έκτοτε, παραμένουν ενεργοί και φέτος κυκλοφόρησαν το ένατο album τους, “The Living and the Dead” από τη Despotz Records.

Στην ανακοίνωση υποψηφιότητάς του για να εκπροσωπήσει την Ιρλανδία στη Eurovision 2024, το συγκρότημα αναφέρει:

Οι Cruachan αναφέρουν πως η Ιρλανδία πρέπει να σταματήσει να στέλνει pop τραγούδια στη Eurovision και να τιμήσει την παραδοσιακή της μουσική

«Καταθέσαμε το τραγούδι μας για να εκπροσωπήσουμε την Ιρλανδία στη Eurovision 2024. Όταν πέρσι καταθέσαμε επίσης τραγούδι μας, είπαμε πως έχει έρθει ο καιρός η Ιρλανδία να σταματήσει να στέλνει pop μουσική και να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Ακόμη ένα pop τραγούδι εστάλη και η Ιρλανδία δεν έφτασε στον τελικό. Πιστεύουμε ότι η μεγαλύτερη δύναμη της Ιρλανδίας είναι η παραδοσιακή μουσική μας, που ήταν ανέκαθεν η μεγαλύτερη δύναμη των Cruachan.

Οι εκπρόσωποι του folk metal από την Ιρλανδία, Cruachan, έθεσαν υποψηφιότητα για να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στη Eurovision 2024
Οι εκπρόσωποι του folk metal από την Ιρλανδία, Cruachan, έθεσαν υποψηφιότητα για να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στη Eurovision 2024

Το τραγούδι που καταθέσαμε, Talamh, είναι όσο πιο… Cruachan μπορεί να είναι ένα κομμάτι. Αρχικά προοριζόταν για το επόμενο album μας, αλλά αποφασίσαμε να το μικρύνουμε και να το χρησιμοποιήσουμε στη Eurovision. Αγαπάμε τη Eurovision και θα ήταν τιμή μας να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας εκεί. Ελπίζουμε τουλάχιστον πως ο τελικός της Ιρλανδίας θα είναι τηλεοπτικός και το κοινό θα είναι αυτό που θα αποφασίσει».

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολουθήστε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.