Οι Σουηδοί metallers μπήκαν στα Fascination Street Studios στο Örebro της Σουηδίας και ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις του νέου τους άλμπουμ.

Νωρίτερα την Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου, οι Dark Tranquillity μοιράστηκαν ένα βίντεο. Εκεί βλέπουμε τον ντράμερ Joakim Strandberg Nilsson να δουλεύει νέα κομμάτια για το διάδοχο του “Moment” και περιείχε το ακόλουθο μήνυμα.

«Ξεκινήσαμε! Αυτή η εβδομάδα σηματοδοτεί επίσημα την έναρξη της διαδικασίας ηχογράφησης για το επόμενο άλμπουμ των D.T.. Ρίξτε μια γρήγορη ματιά στον Joakim να βάζει τα “ρυθμικά θεμέλια” στα Fascination Street Studios. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες!»

Οι Dark Tranquillity ετοιμάζονται για τον δέκατο τρίτο τους δίσκο

Πρόσφατα, ο frontman των DT, Mikael Stanne, δήλωνε ότι δεν είχε καταλήξει ακόμα σε ένα στιχουργικό concept για το επόμενο LP της μπάντας. «Δεν μπορώ να κάνω και πολλά στιχουργικά αυτήν τη στιγμή. Δουλεύουμε πάνω στη μουσική προς το παρόν, αν και έχω κάποιες ιδέες. Μέχρι στιγμής οι στίχοι που έχω γράψει δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο θέμα. Έχουν να κάνουν με την απογοήτευση, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να τους δέσω όλους μαζί. Μένει να το δούμε. Συνήθως αυτό είναι κάτι που κατά κάποιο τρόπο αποφασίζω για το θέμα πριν το άλμπουμ και μετά τα υπόλοιπα έρχονται φυσικά. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω αποφασίσει για κάποιο. Έχουμε ακόμα λίγο χρόνο και θα τα καταφέρουμε».

Και συνέχισε: «Είναι διασκεδαστικό να βρισκόμαστε στη διαδικασία όπου βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Έχουμε όλα τα τραγούδια, αλλά πρέπει κατά κάποιο τρόπο να οριστικοποιηθούν και να διαμορφωθούν σε αυτό ακριβώς που θέλουμε. Επίσης πρέπει να καταλάβουμε το συναισθηματικό είδος του αντίκτυπου που πρέπει να έχει και πώς πρέπει να αισθανόμαστε εμείς και πώς θέλουμε να αισθάνεσαι όταν το ακούς. Οπότε σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε. Και μέρος αυτού, για μένα, είναι να βρω το σωστό τρόπο για να ενισχύσω αυτό που με κάνει να νιώθω το τραγούδι.».

Πλέον, δεν εντυπωσιάζει κανέναν το πόσο εξαιρετικοί είναι οι Dark Tranquillity όταν παίζουν ζωντανά | Dark Tranquillity, Ensiferum, Gwendydd, Pyogenesis, 12/05/2022 @Fuzz | Live Report
Οι Dark Tranquillity θα επιστρέψουν με νέο δίσκο

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Dark Tranquillity: Mikael Stanne (Φωνή), Martin Brändström (Πλήκτρα), Johan Reinholdz (Κιθάρα), Christian Jansson (Μπάσο), Joakim Strandberg-Nilsson (Τύμπανα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.