Οι Decemberists ανακοίνωσαν το νέο τους άλμπουμ “As It Ever Was, So It Will Be Again“, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιουνίου μέσω της YABB Records (Thirty Tigers). Η μπάντα επιστρέφει με το 9ο στούντιο άλμπουμ της μετά από 6 χρόνια παύσης, με ένα διπλό άλμπουμ σε παραγωγή του τραγουδιστή Colin Meloy και του Tucker Martine και με guest εμφανίσεις από τον James Mercer των The Shins και τον Mike Mills των REM. Για να γιορτάσουν την περίσταση, οι Decemberists κυκλοφόρησαν ένα νέο τραγούδι – ένα 19λεπτο prog-rock έπος με τίτλο “Joan In The Garden“.

Ο Colin Meloy δήλωσε για το “Joan In The Garden”: «Η ιδέα για το “Joan in the Garden” υπήρχε από τον καιρό του “I’ll Be Your Girl”. Αφού διάβασα το υπέροχα τρελό μυθιστόρημα της Lydia Yuknavitch “The Book of Joan”, εμπνεύστηκα από την Ιωάννα της Λωραίνης. Ήθελα να φτιάξω τη δική μου εκδοχή της Ιωάννας – αλλά το τραγούδι που βγήκε, αφορούσε τόσο τη δημιουργική διαδικασία όσο και την πραγματική γυναίκα».

Το “As It Ever Was, So It Will Be Again” των Decemberists είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελία ΕΔΩ

Το “As It Ever Was, So It Will Be Again” δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο άλμπουμ των Decemberists μέχρι σήμερα (και το πρώτο τους σκόπιμο κανονικό διπλό LP, χωρισμένο σε τέσσερις θεματικές ενότητες), αλλά και το πιο ενσυναισθητικό και προσιτό τους.

Οι Decemberists ανακοίνωσαν το νέο τους άλμπουμ “As It Ever Was, So It Will Be Again”

Η υπαρξιακή αγγαρεία και η καπιταλιστική απελπισία του “The Reapers“, το γεμάτο αυταπάτες “America Made Me“, η τρυφερότητα του “All I Want Is You“, συναντιούνται στο “As It Ever Was, So It Will Be Again” ως μία λυτρωτική μαρτυρία μιας μπάντας που βρίσκει νέους κοινωνικούς ύμνους επανεξετάζοντας πολλά παλιά κομμάτια ταυτόχρονα. Αυτό, θα πει περήφανα ο Meloy, είναι το καλύτερο άλμπουμ των Decemberists – ίσως και η απόλυτη υλοποίηση 22 χρόνων δουλειάς.

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Artist: Decemberists

Album: As It Ever Was, So It Will Be Again

Label: Yabb Records

Release Date: 14/06/2024

Genre:Indie Rock

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.