Μια ανίερη συμμαχία που σφραγίστηκε πριν 20 και κάτι χρόνια κάτω από σκληρό power ήχο. Με βαθιά ριζωμένη επική διάθεση και φυλασσόμενη από τους «τυφλούς φύλακες» της «παγωμένης γης». Ο λόγος για τους Demond & Wizards των Hansi Kürsch και Jon Schaffer που μόλις κυκλοφόρησαν το τρίτο τους LP. Το οποίο III δεν είναι καθόλου κατώτερο των προσδοκιών – αν και δε θα μας χάλαγε να τις ξεπερνούσε και λίγο.

Παρ’ όλα αυτά υποστηρίζει ένα πολύ αξιοπρεπές headbanging με καθαρό ήχο, καθαρά σε γενικές γραμμές riffs, ευδιάκριτες μελωδικές γραμμές και φυσικά δυο λατρεμένες φωνές που ταρακουνάνε τα εγκεφαλικά σου κύτταρα.

Προσωπικά, θα ήθελα κάτι παραπάνω σαν την εισαγωγή του Final Warning (αλλά δε με ρωτήσανε), ενώ με εξίταρε το μπάσιμο της παραμόρφωσης στο ίδιο κομμάτι αφού για μια στιγμή φαντασιώθηκα ότι θα ακούσω κάτι ισάξιο του Dracula. Που τελικά δεν το άκουσα, αλλά δεν απογοητεύτηκα κιόλας. 

Είναι γεγονός ότι οι Demons & Wizards δεν ανακάλυψαν τον "μουσικό τρόχο", ωστόσο, δε μας απογοήτευσαν κιόλας

Ο στίχος δε με βοήθησε πολύ να τον ακολουθήσω σε σημεία, μου φάνηκε πολύ καλοστημένος πάνω στη μουσική αλλά αρκετά αφηρημένος σε νοήματα, επιφυλάσσομαι βέβαια γιατί έκανα αρκετά επιφανειακή ανάγνωση.

Οι δύο ηγέτες των Demons & Wizards, Hansi Kürsch και Jon Schaffer

Δε θα σε απογοητεύσει σε καμία περίπτωση, ο δίσκος είναι απολαυστικότατος από την αρχή μέχρι το τέλος, αλλά ούτε μάλλον θα πεις «’Aκουσα ό,τι καλύτερο μπορούσε να μου δώσει η συνεργασία αυτών των μουσικών τεράτων». Σίγουρα μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι ανώτερο, μαγικότερο, δαιμονικότερο και σοφότερο στο μέλλον, προς το παρόν απλά ας ζεστάνουμε τα αυτιά μας.

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Artist: Demons & Wizards

Album: III

Label: Century Media Records

Release Date: 21/02/2020

Genre: Power Metal

1. Diabolic

2. Invincible

3. Wolves in Winter

4. Final Warning

5. Timeless Spirit

6. Dark Side of Her Majesty

7. Midas Disease

8. New Dawn

9. Universal Truth

10. Split

11. Children of Cain

Producer: Hansi Kürsch, Jon Schaffer

Demons & Wizards:
Jon Schaffer
(Κιθάρα, Μπάσο, Μαντολίνο, Πλήκτρα, Φωνητικά)Hansi Kürsch (Φωνή) 

Additional Personnel:
Brent Smedley
(Τύμπανα), Ruben Drake (Μπάσο)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.

7.0
Score

Final Verdict

Είναι γεγονός ότι οι Demons & Wizards δεν ανακάλυψαν τον μουσικό τρόχο, ωστόσο, δε μας απογοήτευσαν κιόλας