Ενώ όλος ο κόσμος ήταν «παγωμένος» το 2020, οι groove metallers από την Καλιφόρνια DevilDriver – κατά συνέπεια και ο Dez Fafara – δε σταμάτησαν να είναι παραγωγικοί. Κυκλοφόρησαν το πρώτο κομμάτι του διμερούς έργου τους “Dealing With Demons“, “Dealing With Demons Vol. I”. Τώρα, καθώς η κοινωνία επανέρχεται αποφασισμένη, το ίδιο συμβαίνει και με τους DevilDriver, αφού το “Dealing With Demons Vol. II” είναι προ των πυλών.

Για άλλη μια φορά στην παραγωγή συναντούμε τον Steve Evetts, με την αρωγή του Mike Spreitzer. Το “Dealing With Demons Vol. II” είναι αναμφισβήτητα βαρύτερο και πιο σκληρό από τον προκάτοχό του. Το νέο άλμπουμ αντιπροσωπεύει όχι μόνο το πιο «μοχθηρό» μέρος της εποποιίας, αλλά και τις πιο σκοτεινές εσοχές της ψυχής του frontman Dez Fafara. Επίσης, πρόκειται και για την τελική εκκαθάριση των δαιμόνων του οι οποίες εδώ και καιρό στοιχειώνουν τη μουσική του συγκροτήματος.

Το πρώτο δείγμα αυτής της νέας κυκλοφορίας αποτελεί το single, “Through The Depths“. Ο αναμφισβήτητα ζοφερός πυρήνας του κομματιού διαθέτει μέχρι και black metal περάσματα, συνοδευόμενος από επιδέξια κιθαριστικά riffs και απειλητικό λυρισμό. Έτσι, αποδεικνύεται για άλλη μία φορά η εξέλιξη των DevilDriver μέσα σε αυτή τη νέα δεκαετία.

Ο Fafara αναφέρει: «Το “Through The Depths” είναι μια συνομιλία μεταξύ μιας ανώτερης δύναμης και των ανθρώπων σχετικά με τη δύναμη που ασκούν οι σκέψεις στην ίδια την ύπαρξη. Επίσης πραγματεύεται το ότι πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με αυτές τις σκέψεις ώστε να μη σε κάνουν αλαζονικό.

DevilDriver: Το DwD II είναι μια συνομιλία σε μορφή τραγουδιού μεταξύ του "εαυτού και μιας δύναμης εκτός από τον εαυτό του"

Οι πρώτες γραμμές έχουν ως εξής: «Attention attention, you’re seeking, you’ve asked for, it’s given» (λέει η ανώτερη δύναμη). Και συνεχίζει λέγοντας, «through the depths to the ascension, nothing you wouldn’t do for my attention, held to the fire it’s not my crime, you’ve pinned it on me for the last time». Με αυτό θέλουμε να πούμε ότι οι άνθωποι πρέπει να σταματήσουμε να κατηγορούμε τους θεούς για τα λάθη μας. Δηλαδή  βγείτε εκεί έξω και λάβετε μέτρα για να επιτύχετε τους στόχους σας, και κάντε το με υπευθυνότητα. Αυτό το κομμάτι είναι η ουσία του ‘Dealing With Demons Vol. II’.».

Ο Fafara προσθέτει: «Το “Dealing With Demons Vol. II” είναι — με απλά λόγια — μια συζήτηση στο σύνολό της σχετικά με την αντιμετώπιση των “εσωτερικών” δαιμόνων. Είναι μια συνομιλία σε μορφή τραγουδιού μεταξύ του “εαυτού και μιας δύναμης εκτός από τον εαυτό του”, και προσπαθεί να θάψει παλιές οντότητες».

O Dez Fafara περιγράφει ως έναν εσωτερικό διάλογο το δεύτερο μέρος του Dealing with Demons των DevilDriver | Photo by Jeremy Saffer
O Dez Fafara περιγράφει ως έναν εσωτερικό διάλογο το δεύτερο μέρος του Dealing with Demons των DevilDriver | Photo by Jeremy Saffer
Dealing with Demons - Tracklist

1. I Have No Pity

2. Mantra

3. Nothing Lasts Forever

4. Summoning

5. Through the Depths

6. Bloodbath

7. It’s a Hard Truth

8. If Blood Is Life

9. This Relationship, Broken

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: DevilDriver

Album: Dealing with Demons Vol. II

Release Date: 12/05/2023

Label: Napalm Records

Genre: Groove Metal, Metalcore

Producer:
Steve Evetts

DevilDriver: Jon Miller (Μπάσο), Dez Fafara (Φωνή), Mike Spreitzer (Κιθάρα), Alex Lee (Κιθάρα), Austin D’Amond (Τύμπανα)

Additional Personnel: Mike Spreitzer (Engineering)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολουθήστε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.