Τον δέκατο δίσκο της σπουδαίας πορείας τους ανακοίνωσαν οι Dimmu Borgir, με όνομα Inspiratio Profanus! Το album αναμένεται στις 8 Δεκεμβρίου 2023 από τη Nuclear Blast και θα αποτελέσει το πρώτο cover album του θρυλικού black metal συγκροτήματος.

Το Inspiratio Profanus θα είναι το δέκατο album των Dimmu Borgir
Το Inspiratio Profanus θα είναι το δέκατο album των Dimmu Borgir

Μετά τα επιτυχημένα Abrahadabra και Eonian, οι Dimmu Borgir επιστρέφουν με δίσκο-έκπληξη! Το Inspiratio Profanus θα αποτελείται αποκλειστικά από covers τραγουδιών άλλων συγκροτημάτων. Μάλιστα, η ανακοίνωση του νέου δίσκου συνοδεύεται από το πρώτο single του. Δεν είναι άλλο από το “Black Metal” των θρυλικών VENOM!

Μιλώντας για το Inspiratio Profanus, ο Silenoz είπε: “Είμαστε χαρούμενοι που ανακοινώνουμε την κυκλοφορία του Inspiratio Profanus! Πιστεύουμε πως είχε έρθει ο καιρός να συλλέξουμε τα covers που έχουμε κάτι ανά τα χρόνια και να τα ανανεώσουμε. Όλα μαζί σε ένα πακέτο, υπερτονίζοντας έτσι όλες τις επιρροές μας“!

Με το δέκατο album τους, Inspiratio Profanus, οι Dimmu Borgir παρουσιάζουν σε έναν δίσκο όλα τα θρυλικά covers που έχουν κάνει ανά τα χρόνια

Κατόπιν, ο Silenoz μίλησε για το πρώτο single του δίσκου, Black Metal. “Το Black Metal εμπεριέχει κάτι πρωτόγονο, ωμό και ανεξέλεγκτο. Υπάρχει ανομία και ο κίνδυνος που συνδέεται με αυτήν. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να συνοψίσουμε το πνεύμα των αρχαίων θεών του rock ‘n roll, 24 χρόνια μετά. Το πράξαμε; Πιστεύω πως ναι“, συμπλήρωσε ο Silenoz.

Inspiratio Profanus - Tracklist

1. Black Metal (VENOM)
2. Satan My Master (Bathory)
3. Dead Men Don’t Rape (G.G.F.H.)
4. Nocturnal Fear (Celtic Frost)
5.
Burn In Hell (Twisted Sister)
6. Perfect Strangers (Deep Purple)
7. Metal Heart (Accept)
8. Nocurnal Fear (Celtically Processed) (Celtic Frost)

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Artist: Dimmu Borgir

Album: Inspiratio Profanus

Label: Nuclear Blast

Release Date: 08/12/2023

Genre: Black Metal, Various

Dimmu Borgir: Silenoz (Κιθάρα, μπάσο), Shagrath (Φωνή, τύμπανα, synths, μπάσο), Galder (Κιθάρα, μπάσο), Daray (Τύμπανα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.