Φωτογραφίες: Εβελίνα Γερακίτη

Diviner-Sirius @KYTTARO, 18/11/2023 @Kyttaro Live Club | Live Report

Βράδυ Σαββάτου, 18 Νοεμβρίου, κι εσύ είσαι κάπου όπως έλεγε το άσμα του Μπιλλάκου. Και ναι ήμουν κάπου.Ο δρόμος με έβγαλε στο Κύτταρο, για την παρουσίαση του δίσκου των αγαπημένων Diviner, “Avaton”, που κυκλοφορεί απο την εταιρία ROAR. Μαζί τους, οι Sirius, οι οποίοι ξεκίνησαν τη βραδιά.

Να πω την αλήθεια, περίμενα καιρό αυτή την συναυλία για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένας απο αυτούς ήταν να δω τους Diviner με την καινούρια τους σύνθεση.
Ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή.

Sirius

Το live λοιπόν, ξεκίνησε με την αθηναϊκή μπάντα Sirius. Πλάκα-πλάκα τα παιδιά είναι απο το 2007 στην ελληνική μουσική σκηνή. Το ύφος που υπηρετούν είναι αυτό του heavy/power Metal. Το 5μελές σχήμα, μας προθέρμανε αρκετά καλά με τα τραγούδια τους, παρ’ όλο που ο Δημήτρης Νάπας (τραγούδι- κιθάρα}, ήταν λίγο άρρωστος.

Αυτό όμως δεν τον πτόησε να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, μαζί με τους υπόλοιπους και μας πρόσφεραν μια απολαυστική εμφάνιση. Μάλιστα σε λίγο καιρό, θα βγει κι ο καινούριος τους δίσκος που σύμφωνα με τα δείγματα προβλέπεται ενδιαφέρων.

Artist: Sonata Arctica

Genre: Power Metal

 1. Unbound the scream
 2. Wings of fire
 3. Thor the powerhead (Manowar cover)
 4. Desdichado
 5. The last angel
 6. Beyond the sands of time
 7. Massacre (Thin Lizzy cover)
 8. Fury within

Diviner

Λίγο μετά τις 22:00, πήραν τη σκυτάλη οι Diviner. Πέρα από τον Γιάννη Παπανικολάου, θεμέλιο βράχο αυτού του συγκροτήματος, όλα τα υπόλοιπα μέλη ανήκουν στη νέα σύνθεση. Theo Ross, και Alex Flouros στις κιθάρες, Γιώργος Νι στο μπάσο κι ο Λευτέρης Μώρος στα ντραμς. Η περιέργεια στα ύψη και το show ξεκινά.

Ήδη, από τις πρώτες νότες του ομώνυμου τραγουδιού “Avaton”, κατάλαβα ότι θα δω ένα πάαααρα πολύ καλό λάϊβ, και δεν διαψεύστηκα. Ο Γιάννης, με την πολύχρονη εμπειρία του αμέσως έκανε το κοινό να τραγουδάει μαζί του κάθε στίχο. Ακόμα και απο τον καινούριο δίσκο ο οποίος έχει-δεν έχει 2 εβδομάδες που κυκλοφόρησε.

Συνήθως όταν σε ένα συγκρότημα υπάρχουν νέα μέλη και κάνουν την πρώτη κοινή τους εμφάνιση ενδεχομένως να υπάρχουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα. Όχι στους Diviner όμως. Οι κιθάρες είτε χώρια είτε στις δισολίες τους ήταν εναρμονισμένες πλήρως. Η μπασοτυμπανογραμμή άψογη. Και η φωνή να τα δίνει όλα σε κάθε τραγούδι.

Είδα ένα γκρουπ που είναι όλοι επαγγελματίες, έχουν “δέσει” μεταξύ τους υπάρχει απίστευτη χημεία. Συνεννοούνται απίστευτα καλά. Διασκεδάζουν και χαίρονται με αυτό που κάνουν κι ειλικρινά αυτό βγαίνει και προς το κοινό.

Ήταν ένα Κύτταρο γεμάτο, με ηλικίες από 7 ως «τόσο-όσο». Έτσι κι αλλιώς οι Diviner, έχουν δικό τους κοινό με την πολυετή παρουσία τους στη metal σκηνή. Οπότε ήταν αναμενόμενο να παραβρεθούν αρκετοί που είχαμε να τους δούμε κιόλας τέσσερα χρόνια. Εξάλλου, οι εμφανίσεις τους μόλις ξεκίνησαν με διάφορα gig σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, με επόμενο σταθμό στο Αγρίνιο στις 9 Δεκεμβρίου.

Εγώ προσωπικά ευχαριστήθηκα μουσική, διασκέδασα, τραγούδησα και ναι, οκ, έβγαλα και καμμιά 600αριά φωτογραφίες.
Με τη σειρά μου να ευχηθώ στους Diviner καλοτάξιδο το νέο album και keep on Rockin’.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: Diviner

Genre: Heavy Metal

Diviner: Γιάννης Παπανικολάου (Φωνή), Γιώργος Νι (Μπάσο), Theo Ross (Κιθάρα), Alex Flouros (Κιθάρα), Λευτέρης Μώρος (Τύμπανα)

 1. Avaton
 2. Mounrtains High
 3. Waste no Time
 4. The Legend Goes On
 5. Heaven Falls
 6. Kingdom Come
 7. Cyberwar
 8. Fallen Empires
 9. Hope Will Rise
 10. Set Me Free
 11. Dominator
 12. Riders From the East
 13. Nemecic
 14. Phrygian Path (intro)
 15. Hall of the Brave
 16. The Earth, The Moon, The Sun
 17. Evilizer

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.

Μορφοποίηση κειμένου