Οι Άγγλοι Dwarrowdelf κατέχουν μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Δεν είναι μόνο η κοινή αγάπη για τον Tolkien, η μουσική τους ικανότητα, αλλά και ότι και ο δίσκος τους “Evenstar” αποτελούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα το τέλειο soundtrack εν ώρα εργασίας μεταξύ εμού και του αγαπητού αρχισυντάκτη Γιώργου. Μία από αυτές τις στιγμές που μοιραζόμασταν για να ανταπεξέλθουμε τον όγκο δουλειάς που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. 

Ξεκινώντας από τα βασικά, οι Dwarrowdelf είναι one-man-show-project του, εξαιρετικά ταλαντούχου, Tom O‘Dell. Το όνομα προέρχεται, φυσικά, από το έργο του Tolkien και είναι μία από τις πολλές ονομασίες του σπουδαίου βασιλείου της Moria. Έχουν κυκλοφορήσει 4 φοβερούς δίσκους και ένα EP και μέχρι στιγμής το μέτριο δεν τους χαρακτηρίζει

Ούτε στον νέο τους δίσκο, με τίτλο “The Fallen Leaves“, το μέτριο δεν έρχεται να κολλήσει πουθενά. Είναι κάποιοι δίσκοι όπου με την 1η ακρόαση καταλαβαίνεις τι διαμάντι έχεις μπροστά σου. Από εκεί και πέρα με κάθε ακρόαση απολαμβάνεις και κάτι νέο που δεν το είχες προσέξει προηγουμένως. Επικό μελωδικό black/death σε μνημειώδες επίπεδο

Το “The Fallen Leaves” πρωτοτυπεί καθώς είναι ο πρώτος δίσκος της καριέρας τους στον οποίο αφήνουν για λίγο το μαγικό έργο του Tolkien και περνάνε στον “σκληρό” κόσμο του “Elden Ring“. Βλέποντας το εξώφυλλο, εφόσον έχεις παίξει το παιχνίδι, το αντιλαμβάνεσαι αμέσως. Μουσικά ο Tom  O’Dell «παίζει» αδυσώπητα με τα συναισθήματα μας φτάνοντας τα στα άκρα. Από γλυκές μελαγχολικές μελωδίες σε άγρια, ταραχώδη ξεσπάσματα και ένα επικό αίσθημα που σοκάρει! Δεν υπάρχουν αδύναμες στιγμές, δεν υπάρχουν αδιάφορες μελωδίες. Η συνέπεια που έχει το κάθε τραγούδι είναι επιπέδου σεμιναρίου.

Πάντα πίστευα ότι ένας δίσκος για να είναι καλός χρειάζεται μία μία σταθερή ομάδα μουσικών, ωστόσο, οι Dwarrowdelf με διαψεύδουν στο “ The Fallen Leaves”

Τα riffs εναλλάσσονται με τέτοιο τρόπο που ακόμα και στην 4η με 5η ακρόαση σε βρίσκουν πάλι απροετοίμαστο. Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η άψογη παραγωγή που σε βοηθά να “ρουφήξεις” κάθε μαγική στιγμή του “The Fallen Leaves”, ενώ τα black φωνητικά σε συνδυασμό με τα καθαρά δίνουν ποικιλία και βάθος στα τραγούδια. Δεδομένου ότι ζούμε σε μία εποχή που ο καθένας μας έχει πρόσβαση στο κάθε τι απλά σας προκαλώ να ακούσετε το “This Shattered World” που είναι ένα τραγούδι «οδοστρωτήρας». Παράλληλα, αποτελεί το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα του μουσικού οράματος των Dwarrowdelf ή το “Escape from the Dreamspire” που η κεντρική του μελωδία σε «στοιχειώνει» και θέλεις να την κάνεις ringtone ή το… Mα τι γράφω; Όλα τους τα τραγούδια θα τραβήξουν τους φίλους τόσο του μελωδικού black/death όσο και αυτούς του επικού metal και του ατμοσφαιρικού. 

Dwarrowdelf, The Fallen Leaves, Tom

Πάντα υποστηρίζω ότι τα μουσικά projects χρειάζονται μία σταθερή παρέα μουσικών για να αποδώσουν καλύτερα και να έχουν διάρκεια. Όμως κάθε φορά που το σκέφτομαι μου έρχεται στο μυαλό το εγχείρημα του Tom O’Dell και με διαψεύδει πανηγυρικά. Η μουσική σκηνή της Αγγλίας συνεχίζει να παρουσιάζει εξαιρετικές δουλειές, ανεξάντλητη και με έμπνευση. Η στιγμή της υψηλότερης βαθμολογίας μου στο DEPART έχει φτάσει! Ωπ, τελείωσε ο δίσκο! Mισό, να πατήσω το play ξανά και παράλληλα να ξεκινήσω ένα ακόμα save στο “Elden Ring”. Η σειρά σας τώρα, γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε!

The Fallen Leaves - Tracklist

1. Within the Ashes, the Ember Still Burns

2. A Journey to Dawn

3. To Dust, We All Return

4. This Shattered World

5. Escape from the Dreamspire

6. Deliverance

7. The Fallen Leaves

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Artist: Dwarrowdelf

Album: The Fallen Leaves

Release Date: 02/02/2024

Genre: Epic Black Metal

Producer: Dwarrowdelf

Dwarrowdelf: Tom O’Dell (everything)

DwarrowdelfBandcampDeezerFacebookInstagramSpotifyTidalYouTube

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.

9.5
Score


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/depart.gr/public_html/wp-content/themes/gillion/inc/helpers_blog.php on line 692

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/depart.gr/public_html/wp-content/themes/gillion/inc/helpers_blog.php on line 716

Final Verdict

Ούτε στον νέο τους δίσκο, με τίτλο "The Fallen Leaves", το μέτριο μπορεί να κολλήσει κάπου. Είναι κάποιοι δίσκοι όπου με την πρώτη ακρόαση καταλαβαίνεις τι διαμάντι έχεις μπροστά σου.