Για τον χαμό του David Crosby θρηνεί η παγκόσμια μουσική σκηνή. Ο θρυλικός μουσικός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, αφήνοντας πίσω του σπουδαία μουσική παρακαταθήκη.

Γεννημένος στο Los Angeles το 1941, ο David Van Cortlandt Crosby ήταν σπουδαίος τραγουδιστής, κιθαρίστας, και τραγουδοποιός. Πέρα από τη λαμπρή σόλο καριέρα του, ήταν ιδρυτικό μέλος των μεγάλων συγκροτημάτων Byrds και Crosby, Stills & Nash. (Αργότερα Crosby, Stills, Nash & Young). 

Πρωτοπόρος της rock, folk, και jazz μουσικής, ο Crosby ήταν ενεργός από το 1964 έως και τον θάνατό του. Κυκλοφόρησε οκτώ σόλο albums, καθώς και 26 studio albums με 4 συγκροτήματα. (Μεταξύ των οποίων και οι CPR, δηλαδή Crosby, Pevar & Raymond).

Η προσφορά του στη rock των 60s καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την πορεία του ιδιώματος τις ακόλουθες δεκαετίες. Εσχάτως, είδε δηλώσει πως ήταν πολύ μεγάλος για να παίζει πλέον ζωντανά, τονίζοντας πως «είμαι πλέον 80 χρονών και θα πεθάνω αρκετά σύντομα, άρα προσπαθώ να βγάλω όση περισσότερη μουσική μπορώ από μέσα μου».

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολουθήστε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.