Το Σάββατο, οι Empty Frame ανέβηκαν στη σκηνή του Temple για την παρουσίαση του νέου τους δίσκου “Underdogs” και απέδειξαν ότι διανύουν την καλύτερη τους φάση. 

Οι Empty Frame δεν είναι νέοι σκηνή, μετρούν αισίως χρόνια ζωής. Τα χρόνια, όμως, που έχουν στη σκηνή δεν τους εμποδίζουν από το να εξελίσσονται. Ο νέος τους δίσκος, που κυκλοφόρησε στις αρχές Μαρτίου, σηματοοδτεί μια νέα εποχή για τον ήχο τους, όπως έχουν πει και ίδιοι.

Πρόκειται για μία κυκλοφορία για τα άτομα που έχουν υποστεί διακρίσεις, καταπίεση και βία. Για αυτούς που αντιμετωπίζουν τα αδιέξοδά τους, ξυπνούν αναπνέουν και εξεγείρονται. Για όλους τους “Underdogs” που γνωρίζουμε, συναντάμε εκεί έξω ή δεν ξεχνάμε ποτέ ότι υπάρχουν.

Τα ψυχεδελικά στοιχεία που μας έχουν συνηθίσει οι Empty Frames παραμένουν, μόνο που τώρα μπλέκονται με stoner περάσματα και έντονες post-rock αναφορές, σε έναν συνολικά πιο βαρύ ήχο, πάντα με το βιολί του Νίκου Σολωμού και το τσέλο της Καίτη Παντζάρη να προσδίδουν την μελωδικότητα που τους χαρακτηρίζει. Καθε τραγούδι διαφέρει από το προηγούμενο αλλά και ταυτόχρονα όλα δένουν μεταξύ τους σχηματίζοντας τελικά ένα άλμπουμ γεμάτο εναλλαγές συναισθημάτων και διάθεσης.

H άψογη εκτέλεση του "Underdogs" επί σκηνής επιβεβαιώνει την τεχνική κατάρτιση των Empty Frame

Αυτό ακριβώς κατάφεραν να δημιουργήσουν και σε εμάς κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου τους δίσκου. Λίγο μετά τις 21:30 και αφού είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος, στον οποίο βρίσκονταν και αρκετοί που φαινόταν να τους βλέπουν ζωντανα για πρώτη φορά, το πενταμελές συγκρότημα ξεκίνησε χωρίς πολλά λόγια. Και έφεραν στα αυτιά μας ό,τι ακριβώς είχαμε ακούσει στο δίσκο.

Δυναμικοί, άνετοι και δείχνοντας πόσο απολαμβάνουν την πρώτη φορα που παίζουν live τα 11 νέα τους κομμάτια, μας κράτησαν προσηλωμένους στη σκηνή για περίπου μιάμιση ωρα. Άλλοτε πιο θεατρικοί, αντάλλασσαν μεταξύ τους χαμόγελα και βλέμματα. Και άλλοτε «αποτραβηγμένος» ο καθένας στο ρόλο του, έδιναν την αίσθηση ότι το κάθε τραγούδι σήμαινε κάτι ξεχωριστό για τον καθένα και ταυτόχρονα πολλά για όλους. Επιπλέον, τόσο το ίδιο το άλμπουμ όσο και η άψογη εκτέλεσή του επί σκηνής, επιβεβαιώνει την τεχνική κατάρτιση της μπάντας, που όσοι είναι οικείοι με την πορεία τους στα χρόνια, γνώριζαν ήδη. 

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα και αφού ευχαρίστησαν όλους όσους συνέβαλαν με κάποιο τρόπο στη δημιουργία του “Underdogs”, έπαιξαν κάποια από τα παλιά, αγαπημένα μας κομμάτια και μας καληνύχτισαν. Ελπίζουμε να τους ξαναδούμε άμεσα στα συναυλιακά δρώμενα της χρόνιας! 

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Empty Frame: Παναγιώτης Φέτσης (Μπάσο, φωνή), Χρήστος Καλλιμάνης (Κιθάρα), Μπάμπης Βασιλειάδης (Τύμπανα, κρουστά), Νίκος Σολωμός (Βιολί), Καίτη Πάντζαρη (Τσέλο, φωνή)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.