Τέσσερα χρόνια μετά το τελευταίο τους studio άλμπουμ, “Zenith”, και δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του δεύτερου live δίσκου τους, “Live By Fire II” του 2021, οι Σουηδοί Enforcer ανακοινώνουν το έκτο studio άλμπουμ τους, Nostalgia.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 5 Μαΐου και τα πρώτα δείγματά του μαρτυρούν ένα δυναμικό άλμπουμ που θυμίζει τις ρίζες της μπάντας. Για να πάρετε μια γεύση από τη νέα τους δουλειά, οι Σουηδοί έδωσαν στη δημοσιότητα, το πρώτο single από το άλμπουμ, με τίτλο “Coming Alive”.

Σχολιάζοντας για το νέο άλμπουμ των Enforcer, ο Olof Wikstrand αναφέρει:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιτέλους θα κυκλοφορήσουμε νέα μουσική μετά από τέσσερα χρόνια! Το heavy metal ξαναζωντανεύει. Μετά το πειραματικό Zenith, αισθανόμαστε ότι επιστρέψαμε ασφαλώς στις ρίζες μας με ένα άλλο αμετανόητο heavy metal άλμπουμ.

Το Nostalgia είναι ένα ταξίδι στο heavy metal με 13 επιθετικά κομμάτια. Η ηχογράφηση και η μίξη του έγιναν στα Hvergelmer Studios, και η παραγωγή από εμάς τους ίδιους με τη βοήθεια του επί σειρά ετών παραγωγού μας, Rikard Löfgren. Τέλος, το artwork είναι δημιουργία του απίστευτα ταλαντούχου Adam Burke.»

Με το Nostalgia, οι ENFORCER αγκαλιάζουν τις ρίζες τους στο speed metal

Όλα τα 13 τραγούδια του άλμπουμ ηχογραφήθηκαν ανάμεσα στον Οκτώβριο του 2020 και τον Φεβρουάριο του 2022. Με το Nostalgia, οι ENFORCER αγκαλιάζουν τις ρίζες τους στο speed metal, συνδυάζοντας εκτεταμένα κιθαριστικά riff με εθιστικά chorus για τα στάδια.

Οι Σουηδοί heavy metal Enforcer σχηματίστηκαν το 2005 από τον τραγουδιστή, κιθαρίστα και ηγέτη τους, Olof Wikstrand. Τα δύο πρώτα άλμπουμ Into The Night (2008) και Diamonds (2010) έθεσαν τις βάσεις του fanbase τους και άφησαν το στίγμα τους στον κόσμο του heavy metal. Με αυξανόμενη επιτυχία στην ανερχόμενη underground σκηνή, οι Enforcer οδήγησαν και δημιούργησαν μια παγκόσμια τάση, αργότερα αναφερόμενη ως “το νέο κύμα του παραδοσιακού heavy metal“.

Με το Nostalgia οι Enforcer επιστρέφουν στις ρίζες τους | Photo byCintia Mars
Με το Nostalgia οι Enforcer επιστρέφουν στις ρίζες τους | Photo byCintia Mars

Το 2012, οι Σουηδοί σφράγισαν την επιτυχία τους υπογράφοντας με τη μεγαλύτερη εταιρεία metal στον κόσμο, τη Nuclear Blast Records. Από τότε, η μπάντα έχει κυκλοφορήσει τρία ακόμα studio άλμπουμ με τίτλους Death by Fire (2013), From Beyond (2015) και Zenith (2019). Μέχρι σήμερα, οι Enforcer έχουν περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο, παίζοντας στα μεγαλύτερα φεστιβάλ και συνεχίζουν να χτίζουν τον μύθο τους.

Nostalgia - Tracklist

1. Armageddon

2. Unshackle Me

3. Coming Alive

4. Heartbeats

5. Demon

6. Kiss of Death

7. Nostalgia

8. No Tomorrow

9. At the End of the Rainbow

10. Metal Supremacia

11. White Lights in the USA

12. Keep the Flame Alive

13. When the Thunder Roars (Cross Fire)

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: Enforcer

Album: Nostalgia

Release Date: 05/05/2023

Label: Nuclear Blast Records

Genre: Heavy Metal

Producer: Rikard Löfgren, Enforcer, Olof Wikstrand 

Enforcer: Olof Wikstrand (Φωνή, Κιθάρα), Jonas Wikstrand (Τύμπανα, Πιάνο, Πλήκτρα), Jonathan Nordwall (Κιθάρα), Garth Condit (Μπάσο)

Additional Personnel: Adam Burke(Artwork)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολουθήστε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.