Για τον θάνατο του Γιάννη Βογιατζή σε ηλικία 89 ετών θρηνεί ο καλλιτεχνικός κόσμος της Ελλάδας. Ο σπουδαίος τραγουδιστής που άφησε την τελευταία του πνοή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν τα τελευταία 24ωρα.

Ο Γιάννης Βογιατζής είχε γεννηθεί στις 20 Δεκεμβρίου 1934 στην Αθήνα. Έγραψε ιστορία ως τραγουδιστής, στους χώρους του θεάτρου, του κινηματογράφου και του ραδιοφώνου.

Τη δεκαετία του ’60, ο Γιάννης Βογιατζής έγραψε χρυσές σελίδες στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Η φωνή του είναι και θα είναι μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες στην ιστορία του ελληνικού πενταγράμμου.

Ο Γιάννης Βογιατζής είχε τιμηθεί δυο φορές με το πρώτο βραβείο του Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού Θεσσαλονίκης

Το 1963 και το 1970, ο Γιάννης Βογιατζής βραβεύθηκε με το 1ο βραβείο του Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού Θεσσαλονίκης. Την πρώτη φορά για το “Πέταξε ένα πουλί” (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και τη δεύτερη για το “Αδέρφια μου, αλήτες, πουλιά” (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολουθήστε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.