Ο Glenn Hughes γιορτάζει την 50η επέτειο του αξεπέραστου ‘Burn’ των Deep Purple, με μια παγκόσμια περιοδεία που θα τον φέρει και στην Ελλάδα!

Κάποιες φορές η ιστορία γράφεται από συγκυρίες, κάποιες άλλες από πρόσωπα. Σταχυολογώντας μερικές από τις απαστράπτουσες στιγμές του rock n roll, γίνεται αναπόφευκτα ξεκάθαρο ότι ο Glenn Hughes βρίσκεται πίσω από αυτές, καθιστώντας το δεύτερο σκέλος της θεωρίας αυταπόδεικτο.

O Glenn Hughes έρχεται στην Ελλάδα
O Glenn Hughes έρχεται στην Ελλάδα

Από τις πρώτες μέρες των folk Finders Keepers και των funk rock Trapeze πίσω στις αρχές των 70’ς, μέχρι τη καθοριστική συμβολή του στην 3η και 4η ενσάρκωση των Deep Purple, τη συμμετοχή του σε albums των Tony Iommi, Jon Lord, Gary Moore και φυσικά τη μετέπειτα εξαίρετη solo καριέρα του, ο ‘αγαπημένος λευκός τραγουδιστής’ του Stevie Wonder και ένας από τους κορυφαίους rock μπασίστες ever έχει αφήσει αμετακίνητη παρακαταθήκη στην ιστορία του παγκόσμιου rock n roll.

Όσο κι αν τα milestones που έχει διαθέσιμα προς εορτασμό είναι ατελείωτα, ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του (όπως και των fans φυσικά) έχει το αξεπέραστο ‘Burn’ album των Deep Purple, την 50η επέτειο του οποίου γιορτάζει φέτος με μια παγκόσμια περιοδεία που θα τον φέρει και για δυο συναυλίες στην Ελλάδα.

Την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Μαίου, στο Floyd της Aθήνας και στο Principal Club Theater της Θεσσαλονίκης, ο Glenn Hughes με τη συνοδεία των Soren Andersen (guitar), Ash Sheehan (drums) και Bob Fridzema (keyboards), θα ζωντανέψει εξ ολοκλήρου το ‘Burn’ μαζί με τα υπόλοιπα Deep Purple classics, φέρνοντας το 1974 στο 2024, όπως μόνο ένας ζωντανός θρύλος του βεληνεκούς του μπορεί να το κάνει.

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.