Οι power metallers Gloryhammer, επιστρέφουν και ανακοινώνουν υπερήφανα το πολυαναμενόμενο τέταρτο studio album τους. Ο λόγος για το “Return to the Kingdom of Fife“, που θα κυκλοφορήσει στις 2 Ιουνίου 2023, μέσω της Napalm Records!

Μη χάνοντας χρόνο, η μπάντα κυκλοφόρησε το επικό πρώτο single, “Keeper of the Celestial Flame of Abernethy“. Το κομμάτι συνοδεύεται από ένα υψηλής ποιότητας animated video, με το οποίο οι Gloryhammer ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Το συναρπαστικό και γεμάτο δράση βίντεο – σκηνοθετημένο και animated από τον Alex Henderson – αποκαλύπτει την ιστορία καταγωγής του κακού μάγου Zargothrax και δείχνει τον κόσμο των Gloryhammer όπως ήταν πάντα γραφτό να τον δούμε.

«Αυτή η ιστορία ξεκινάει πολύ παλιά, χίλια χρόνια πριν καν γεννηθεί ο Angus McFife. Ένας απλός χωρικός με το όνομα Zargothrax ζούσε μία ειρηνική ζωή πλέκοντας καλάθια σε ένα χωριό που ονομαζόταν Auchtermuchty, μέχρι που ο θρυλικός ήρωας Dundax αποφάσισε να χτίσει ένα νέο Βασίλειο στα εδάφη του… το Βασίλειο του Fife. Ακολουθήσε η μεταμόρφωση του Zargothrax σε έναν διεστραμμένο μάγο του χάους και του κακού, που επιδιώκει την εκδίκηση του πρίγκιπα του Fife και όλων των απογόνων του» αναφέρουν οι Gloryhammer για το “Keeper of the Celestial Flame of Abernethy”.

Στο όχι και τόσο μακρινό Βασίλειο του Fife, υπάρχει μία μπάντα που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Οι Gloryhammer ενσαρκώνουν την ίδια την ουσία του power metal και της επικής φαντασίας, με έναν ήχο τόσο μεγαλοπρεπή που θα μπορούσε να είναι μόνο έργο των ίδιων των θεών. Οπλισμένοι με την τρομπέτα του χάους, οι Gloryhammer ρίχνονται σε μία ατέλειωτη μάχη ενάντια στις δυνάμεις του Zargothrax από την ίδρυσή τους το 2010.

Οι προπαραγγελίες έχουν ξεκινήσει και είναι διαθέσιμες εδώ

Το πρώτο κομμάτι του δίσκου, το “Holy Flaming Hammer of the Unholy Cosmic Frost“, αφηγείται την ιστορία της ανάκτησης του χαμένου Βασιλείου με τη χρήση του πανίσχυρου Holy Flaming Hammer. Αλλά ο κακός μάγος έχει ερημώσει όλο το Βασίλειο μετά τον καταστροφικό πόλεμο του Νταντί, σχηματίζοντας την πυρηνική ερημιά του “Imperium Dundaxia“. Διασχίζοντας το αρρωστημένο Βασίλειο, ο πανίσχυρος Χούτμαν και οι πολεμιστές του καβαλάνε πυρηνικές μοτοσικλέτες, καθώς η ” Wasteland Warrior Hoots Patrol” πολεμά τα ξωτικά.

Ο Grandmaster Proletius οδηγεί τους “Brothers of Crail” να πολεμήσουν μαζί του και να νικήσουν τον κακό μάγο Zargothrax. Στεκούμενος στο ύψος των περιστάσεων, ο γενναίος πρίγκιπας Angus McFife συγκεντρώνει πολεμιστές από όλη τη χώρα για να πολεμήσουν στο όνομα του “Fife Eternal“! Συνεχίζοντας το ταξίδι τους, οι πανίσχυροι ήρωες πρέπει να διασχίσουν τις Σπηλιές των Νάνων και να νικήσουν τον “Sword Lord of the Goblin Horde” για να ανακτήσουν το θρυλικό όπλο “Vorpal Laserblaster of the Pittenweem“.

Gloryhammer, Return to the Kingdom of Fife, album cover, 2023
Gloryhammer, Return to the Kingdom of Fife, album cover, 2023

Αλλά οι ήρωές μας άργησαν πολύ, γιατί το όπλο έχει κλαπεί από μία μεγάλη δύναμη του κακού! Το μεγάλο ταξίδι φτάνει στην κορύφωσή του, καθώς ο κακός μάγος και κύριος των εφιαλτών, ο Zargothrax, ασκεί αθεόφοβη δύναμη ως ” Keeper of the Celestial Flame of Abernethy” και η ομάδα των ισχυρών πολεμιστών ενώνεται σε μια τελευταία προσπάθεια να νικήσει τους κακούς διπλούς μάγους από το Βασίλειο του Fife στο “Maleficus Geminus”.

Return to the Kingdom of Fife - Tracklist

1. Incoming Transmission

2. Holy Flaming Hammer of Unholy Cosmic Frost

3. Imperium Dundaxia

4. Wasteland Warrior Hoots Patrol

5. Brothers of Crail

6. Fife Eternal

7. Sword Lord of the Goblin Horde

8. Vorpal Laserblaster of Pittenweem

9. Keeper of the Celestial Flame of Abernethy

10. Maleficus Geminus (Colossus Matrix 38B – Ultimate Invocation of the Binary Thaumaturge)

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: Gloryhammer

Album: Return to the Kingdom of Fife

Release Date: 02/06/2023

Label:Napalm Records

Gloryhammer: The Hootsman, Astral Demigod of Unst (Μπάσο), Ralathor, the Mysterious Submarine Commander of Cowdenbeath (Τύμπανα), Ser Proletius, Grand Master of the Deathknights of Crail (Κιθάρα), Zargothrax, Dark Emperor of Dundee (Πλήκτρα), Angus McFife V (Φωνή)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολουθήστε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.