Οι Ολλανδοί God Dethroned είναι από αυτές τις μπάντες που ποτέ δεν πήραν την αναγνώριση που θα τους άξιζε. Δισκογραφικά ενεργοί απο τις αρχές των ’90s και διαμόρφωσαν τον ήχο τους μέσα στην δεκαετία αυτή. Τώρα, επιστρέφουν με το “Illuminati“.

Θεωρώ πως έχουν ήδη δυο κλασσικά albums στον back catalogue τους, που θα μπορούσαν να μπουν στην ίδια κατηγορία με κλασσικά μελωδικά Death Metal albums. Προφανώς αναφέρομαι στα “Grand Grimoire” και “Bloody Blasphemy“. 

Οι Ολλανδοί God Dethroned επέστρεψαν με το album Illuminati

Βεβαίως, από τότε μέχρι και το φετινό “Illuminati“, μεσολάβησαν άλλα έξι albums και μια διάλυση της μπάντας. Πιστεύω πως δεν έχουν μέτριο album και ότι πάντα έμεναν πιστοί στον ήχο τους με μερικές τροποποιήσεις, που πολλές φορές είναι αναγκαίες, αλλά ποτέ δεν έχασαν την μουσική τους ταυτότητα.

Φτάνουμε, λοιπόν, στο “Illuminati“, όπου, οπως προδίδει και ο τίτλος, στιχουργικά άφησαν τους πολεμοχαρείς στίχους και καταπιάστηκαν με θεωρίες συνωμοσίας. Συγκριτικά με το προηγούμενο τους album, “Τhe World Ablaze” του 2017, τους βρίσκουμε ηχητικά πιο «γυαλισμένους», κάτι που ίσως φέρει γκρίνια στους οπαδούς της μπάντας. 

Οι Ολλανδοί God Dethroned είναι από αυτές τις μπάντες που ποτέ δεν πήραν την αναγνώριση που θα τους άξιζε

Επίσης, τους βρίσκουμε λίγοτερο «λυσσασμένους» (κάτι που ενδεχομένως να έχει να κάνει με την παραγωγή του album), λίγο πιο μελωδικούς, αλλά και λίγο πιο πομπώδεις, με πλήκτρα σε σημεία στο background και κάποια χορωδιακά φωνητικά που τονίζουν τη μυστηριακή ατμόσφαιρα που προσπαθούν να πετύχουν στο album.

Βεβαίως, όλα αυτά πάντα ήταν στοιχεία της μπάντας, απλά εδώ, ίσως έδωσαν λίγο περισσότερο exposure, ή απλά η παραγωγή τα βοηθάει να βγουν στην επιφάνεια και να γίνουν πιο ευδιάκριτα.

Προσωπικά βρήκα το “Illuminati” καλό σαν album, αν και γενικά αυτο το «γυάλισμα» με άφησε με ανάμεικτα συναισθήματα. Πιστεύω και μια μεγάλη μερίδα των οπαδών τους, αλλά φαντάζομαι πως με λίγες ακόμη ακροάσεις θα “καθίσει” καλύτερα το album στα αυτιά μας. Ελπίζω δηλαδή!

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Artist: God Dethroned

Album: Illuminati

Label: Metal Blade Records

Release Date: 07/02/2020

Genre: Blackened Death Metal

1. Illuminati

2. Broken Halo

3. Book of Lies

4. Spirit of Beelzebub

5. Satan Spawn

6. Gabriel

7. Eye of Horus

8. Dominus Muscarum

9. Blood Moon Eclipse

Producer: Hugo Alvarstein

God Dethroned: Henri Sattler (Κιθάρα, Φωνή), Michiel van der Plicht (Τύμπανα, Κρουστά), Jeroen Pomper (Μπάσο, Φωνή), Dave Meester (Κιθάρα)

Additional Personnel: Stefan Schipper (Φωτογραφία), Henri Sattler (Engineering, Mixing), De Vriesch Originals (Artwork), Ortrun Poolman (Engineering), Berthus Westerhuis (Mixing), Michał “Xaay” Loranc (Cover Art)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.

6.0
Score

Final Verdict

Προσωπικά βρήκα το "Illuminati" καλό σαν album, αν και γενικά αυτο το «γυάλισμα» μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα.