Η 3 Shades of Black & το Temple παρουσιάζουν την επιστροφή των θρυλικών Godflesh 7 χρόνια μετά την παρθενική τους εμφάνιση στην Ελλάδα το 2017 στο FOS Festival και 7 χρόνια από την τελευταία τους κυκλοφορία, το PURGE να κυκλοφορεί εντός της χρονιάς.

Οι Godflesh θεωρούνται δικαίως ως ένα από τα πρωτοπόρα σχήματα του industrial metal. Είναι από τις μπάντες που πήγαν το συγκεκριμένο είδος στο επόμενο επίπεδο. Με τον ήχο τους που είναι ένα κράμα από βαριές κιθάρες με αργούς ρυθμούς και εφέ. Οι επιρροές των Godflesh περιλαμβάνουν από metal συγκροτήματα όπως οι Black Sabbath και Celtic Frost, μέχρι post-punk όπως οι Killing Joke και Crass. Αλλά και διάφορα industrial συγκροτήματα σαν τους Swans, Throbbing Gristle και Whitehouse.

Ο Justin Broadrick σχημάτισε αυτό το συγκρότημα αφού αποχώρησε από τους Napalm Death και έχοντας περάσματα από άλλες μπάντες όπως οι Fall of Because. Δημιούργησε το συγκρότημα με τον Ben “GC” Green, μια συνεργασία που θεωρείται ως η οριστική ουσία των Godflesh. Ο Justin είδε αυτό το project ως μια “μετονομασία” του τελευταίου συγκροτήματος Fall of Because.

Εφτά χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στη χώρα μας, οι Godflesh επιστρέφουν
Οι Allochiria παρουσιάζουν στη σκηνή του Gagarin 205 τον νέο τους δίσκο

Το νόημα του ονόματος Godflesh όπως το εξηγεί ο Justin: «Άκουσα κάποιον κάποτε να λέει ότι “η μουσική είναι η φωνή του Θεού“. Με αυτήν την έννοια, είναι κάτι που μπορεί να μπει μέσα σου και να σε συγκινήσει πνευματικά σε επίπεδο επικοινωνίας. Η λέξη Θεός φέρνει στο μυαλό κάτι τεράστιο και ασύλληπτο. Το κομμάτι της “σάρκας” είναι αυτό που επηρεάζει σε φυσικό επίπεδο. Η μουσική μας είναι δυνατή και καταστροφική. Όπως το Godflesh είναι ο όρος των Αμερικανών Ινδιάνων για το peyote, αλλά αυτό είναι πραγματικά ένα είδος σύμπτωσης. Είναι μια σύμπτωση που με βολεύει όμως μια χαρά.»

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Godflesh: G.C. Green (Μπάσο), Justin Broadrick (Κιθάρα, φωνή, drum programming)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.