Το apocalyptic post punk των Grave Pleasures έρχεται στην Ελλάδα!

Έχοντας στις αποσκευές τους το σπουδαίο, τρίτο σε σειρά και κορυφαιότερο της μέχρι στιγμής πορείας τους full album Plagueboys, οι all things death rockers Grave Pleasures έρχονται στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2023, για δύο εμφανίσεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σκοπός τους, να μας συνεπάρουν με τα ψυχρά Φινλανδικά τους vibes, να μας χορέψουν στους post punk ρυθμούς τους και να μας κάνουν να ονειροπολήσουμε ή / και αναπολήσουμε με τις κυνικά ρομαντικές μελωδίες τους!

Με μπροστάρη τον πολυπράγμων MatKvohstMcNerney (Hexvessel, Dødheimsgard κ.α.) στα φωνητικά, οι Grave Pleasures είναι για πολλούς το συγκρότημα που δημιουργήθηκε από τις στάχτες των Beastmilk, ενός βραχύβιου μουσικού οχήματος, που μας απασχόλησε έντονα στα early-10’s με την κυκλοφορία του θρυλικού -και μοναδικού- album τους Climax (2013). Η μουσική τους συνέχεια όμως, πλέον ενδεδυμένη με το uniform των Grave Pleasures, απέδειξε πως είχαν πολλά περισσότερα να δώσουν στη σκηνή, πέραν ενός πομπώδους one-hit-wonder!

Οι Grave Pleasures έρχονται στην Ελλάδα στην καλύτερη φάση της καριέρας τους
Οι Grave Pleasures έρχονται στην Ελλάδα στην καλύτερη φάση της καριέρας τους

Κι αν τα Dreamcrash (2015) και Motherblood (2017) full albums, κατέδειξαν τα συνθετικά τους ταλέντα, το φρέσκο “Plagueboys” έρχεται να εδραιωθεί ως το top moment της μέχρι στιγμής πορείας τους, αποτελώντας μία χορευτική pop goth γιορτή υπαρξιακής αποσύνθεσης, ταιριαστή με τα “γκρίζα” 20’s. Το νέο πόνημα των Φινλανδών είναι ένας συναρπαστικός, δακρύβρεχτος και σαρδόνια χαμογελαστός χορός θανάτου, που αναδύεται μέσα από εκλεπτυσμένα σοφιστικέ συνθετικές εκφάνσεις και ηλεκτρισμένα γλυκόπικρες μελωδίες που φέρνουν στο μυαλό τα πάντα από Depeche Mode, Joy Division, πρώιμο David Bowie και Bauhaus, μέχρι The Cure, Killing Joke και Echo & The Bunnymen.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Grave Pleasures: Mat “Kvohst” McNerney (Φωνή), Valtteri Arino (Μπάσο), Juho Vanhanen (Κιθάρα), Aleksi Kiiskilä (Κιθάρα), Rainer Tuomikanto (Τύμπανα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.