Οι Green Was Greener είναι πλέον το solo project του Θωμά Στρατάκη, που επιστρέφει, δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου “Introspective”, με το νέο του album “Love Divine”.

Το στιχουργικό περιεχόμενο του “Love Divine” είναι επηρεασμένο από την “Θεία Κωμωδία” του Δάντη, την απώλεια, τη ματαιότητα και τον θάνατο. Αν και η δημιουργική διαδικασία δεν ξεκίνησε με αυτό το concept, συγκεκριμένες συνθήκες και προσωπικά βιώματα είχαν σαν αποτέλεσμα την πραγματοποίηση ενός πολύ προσωπικού album. Mουσικά, τα δώδεκα κομμάτια εξερευνούν τη νέο-ψυχεδέλεια στο πλαίσιο της ποπ μουσικής, χωρίς να έχουν συγκεκριμένες μουσικές επιρροές.

Η ηχογράφηση του δίσκου έγινε στο σπίτι του Θωμά Στρατάκη, εκτός από τα τύμπανα στα τραγούδια “Someday” και “Mirage” και τα φωνητικά που ηχογραφήθηκαν στο Mad Hat Studio και ο ίδιος έχει παίξει όλα τα όργανα, με εξαίρεση κάποιες ακουστικές κιθάρες στα τραγούδια “Someday”, “No Shape” και “Mirage”, που παίχτηκαν από τον Νίκο Βογιατζάκη. H επιλογή να χρησιμοποιηθούν κυρίως τα συνθεσάιζερ και να μειωθούν οι κιθάρες, σε σχέση με το προηγούμενο άλμπουμ, φαίνεται να έχει δημιουργήσει έναν αρκετά διαφορετικό ήχο. Η παραγωγή έγινε από τον Θωμά Στρατάκη με τη βοήθεια του Νίκου Βογιατζάκη, με στόχο να αποτυπωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η συναισθηματική φόρτιση του δίσκου, αλλά παράλληλα να δημιουργείται στον ακροατή μια χορευτική διάθεση.

Κυκλοφορεί σε LP και Digital album από την Inner Ear.

Purge - Tracklist

1. Generation

2. Running Free

3. Infinity

4. No Shape

5. Someday pt. II

6. Going Down

7. Emma

8. My Love

9. Someday

10. Swimming With Whales

11. Mirage

12. Love Define

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: Green Was Greener

Album: Love Divine

Release Date: 26/05/2023

Label: Inner Ear Records

Greener Was Greener: Θωμάς Στρατάκης

Green Was Greener: Facebook | Instagram | Spotify | YouTube

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολουθήστε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.