Gimme Shelter Open Air Fest 2023: Firewind, Nervosa, Lazy Man’s Load, 03/09/23 @ Τεχνόπολη | Live Report

Από το προηγούμενο live των Firewind στην Αθήνα και στο Gagarin πέρασε σχεδόν ένας χρόνος και ήδη ήμασταν προετοιμασμένοι εδώ και καιρό για αυτό το πολλά υποσχόμενο live στην Τεχνόπολη.

Δυστυχώς, μία ημέρα πριν την πραγματοποίησή του, οι Timo Tolkki’s Strato, ανακοίνωσαν την ακύρωση της εμφάνισής τους για λόγους υγείας. Κατανοητό, αν και δυσάρεστο για το αθηναϊκό κοινό, που τους περίμενε πως και πως!

Lazy Man’s Load

Αυτό, όμως, έδωσε την ευκαιρία στους Lazy Man’s Load να ανέβουν στην σκηνή αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό και το κοινό να τους απολαύσει μετά τις 19:15. Με πολλή ενέργεια, οι  Lazy Man’s Load σάρωσαν το stage με κομμάτια από το πρώτο τους άλμπουμ, “All Hat No Cattle’’, και από τον επερχόμενο δίσκο τους, “Saints Full Of Sin’’. Όσοι βρεθήκαμε εκεί, γίναμε και ακροατές της -σχεδόν- παρουσίασης των νέων τους κομματιών, που “φλέγονται’’ από δυναμισμό και μουσικό πάθος.

Η δυανμική των Lazy Man’s Load ήταν η ιδανική ενάρξη της βραδιάς
Η δυανμική των Lazy Man’s Load ήταν η ιδανική ενάρξη της βραδιάς

Εκρηκτικοί, αντικειμενικά πολύ καλοί για μία ακόμα φορά, αποδεικνύουν πόσο το θέλουν και με ένα κοινό, που πλήθαινε συνεχώς, έτοιμο να τους χειροκροτήσει, να ακούσει πραγματικά τα τραγούδια τους και να τους ανακαλύψει.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: Lazy Man’s Load

Genre: Hard Rock, Stoner Metal, Southern Rock

Hatebreed: Sevas (Κιθάρα), Chow (Μπάσο), Roxx (Φωνή), Pani (Τύμπανα), Johnny Fixx (Κιθάρα)

Nervosa

Σύντομη μεν, γεμάτη δε η εμφάνιση των Lazy Man’s Load. Αφού εισέπραξαν όλη τη θέρμη του κοινού, ήμασταν έτοιμοι για τις Nervosa! Πρώτη φορά στην Αθήνα και δεύτερο live στην Ελλάδα, αφού την προηγούμενη βραδιά είχαν αποθεωθεί στο Αγρίνιο. Πανέτοιμες για αυτό το live στην Αθήνα, τα τέσσερα κορίτσια ανέβηκαν στην σκηνή της Τεχνόπολης και το πολυπληθές κοινό, που τις περίμενε εδώ και καιρό, έδειξε τον ενθουσιασμό του.

Την εμφάνιση των Nervosa την περιμέναμε αρκετό καιρό
Την εμφάνιση των Nervosa την περιμέναμε αρκετό καιρό

Παρά τα αρχικά προβλήματα στον ήχο, που στέρησε απολαύσεως, οι Nervosa συνέχισαν ακάθεκτες και σε πολύ καλή φόρμα το set τους. Το thrash πήρε ζωή στο κέντρο της Αθήνας και η μπάντα ήταν συντονισμένη σε κάθε σημείο, παρακάμπτοντας τα όποια τεχνικά θέματα. Και αφού ξεπεράστηκαν, ο χώρος άνηκε απόλυτα στη frontwoman, Prika Amaral, που έδινε ρυθμό σε κάθε μυ του σώματός μας, και στις Έλενα, Mihaela και στο πιο πρόσφατο μέλος των Nervosa, την Ελίνα – κατά κόσμον Hel Pyre.

Η ορμή των Nervosa παρέσυρε το κοινό του Gimme Shelter Open Air Fest 2023

Με παλιότερα κομμάτια τους, όπως το “Death!’’ και το “Masked Betrayer’’ μας θύμισαν και μας ξεσήκωσαν. Το “Kill the Silence’’, το “Venomous’’ και το “Guided by Evil’’, μεταξύ άλλων, ήταν μία ωδή στο δίσκο “Perpetual Chaos’’, αγαπημένο στο ελληνικό κοινό. Ενώ, φυσικά, δεν έλειψαν τα “Seed of Death’’, “Endless Ambition’’ και “Jailbreak’’ από το ομώνυμο άλμπουμ, που κυκλοφορεί οσονούπω. Και από όσα ακούσαμε, θα είναι μία ακόμα εξαιρετική στιγμή στη δισκογραφία των Nervosa.

Οι Nervosa έπαιξαν κομμάτια και τον επερχόμενο δίσκο τους
Οι Nervosa έπαιξαν κομμάτια και τον επερχόμενο δίσκο τους

Οι εναλλαγές στα φωνητικά της Prika, σε συνδυασμό με μία πολύ καλή εκτέλεση του “Under Ruins’’ και το πώς συνεργάζονται εκπληκτικά οι τέσσερείς τους σε κάθε κομμάτι, ήταν αρκετά για να μας κρατήσουν κοντά τους. Τα ελληνικά της frontwoman, η οποία ήρθε για να μείνει στα Τρίκαλα! – μαζί με την ορμή τους και το κοινό, που πήγε να τις συναντήσει μετά το live τους και να μείνει μαζί τους για ώρα, ήταν ακόμα ένα plus οικειότητας και θέρμης, που ανέπτυξαν με το αθηναϊκό κοινό. Όλα αυτά, σε μία εξαιρετική εμφάνιση, που ικανοποίησε στο μέγιστο, θεωρώ, τους ήδη πιστούς ακροατές τους, αλλά και όσους δεν τις ήξεραν ως τώρα, και μάλλον θα τις ψάξουν καλύτερα.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: Nervosa

Genre: Thrash Metal

Seed of Death

Perpetual Chaos

Death!

Masked Betrayer

Kill the Silence

Kings of Domination

Jailbreak

Genocidal Command

Venomous

Guided by Evil

Endless Ambition

Under Ruins

Nervosa: Prika Amaral (Κιθάρα, Φωνή), Helena Kotina (Κιθάρα), Hel Pyre (Μπάσο), Michaela Naydenova (Τύμπανα)

Firewind

Ο κόσμος πια έχει μαζευτεί, και ίσως λίγο περισσότερο στα αριστερά, για τους Firewind! Αδιαμφισβήτητα αγαπητοί, οι Firewind έπαιξαν τις πρώτες νότες λίγο πριν τις 22:00.

Ξεκινώντας με το “Into the Fire’’, φλόγες, κιθάρες και αστείρευτη κίνηση, η μπάντα έδειξε τις προθέσεις της από την αρχή. Αφού μας είχε ήδη προσφέρει μία μικρή δόση μαγείας, ο Gus G. μαζί με τους Herbie Langhans, Petros Christo και Jo Hunez μας καλησπέρισαν και έδωσαν φωνή και ήχο στο “Between Heaven and Hell”.

Εκεί, γύρω στις 22:00, ήταν η ώρα των Firewind και του Gus G. να ανέβουν στη σκηνή
Εκεί, γύρω στις 22:00, ήταν η ώρα των Firewind και του Gus G. να ανέβουν στη σκηνή

Head Up High”, “Break Away” και “World of Fire” με ένα ταξίδι στην ιστορία των Firewind και τον ήχο τους να εκπέμπει δυνατά, καθαρά και με μανία! Ο Gus G., για μία ακόμα φορά, εξαιρετικός, αποδεικνύοντας ξανά και ξανά γιατί είναι κορυφαίος στο είδος του. Αλλά δεν είναι μόνος του! Το κοινό τον λατρεύει και στην Τεχνόπολη το έδειξε και πάλι, αλλά το ίδιο πάθος έδειξε και στον Herbie, με τα φωνητικά του να μας ελκύουν σε κάθε στίχο, στον Petros, που δίνει στο μπάσο άλλη διάσταση, και στον Jo, με τα τύμπανα να στέκουν σταθερά και έντονα.

Το κοινό δεν έκρυψε την αγάπη του για τους Firewind
Το κοινό δεν έκρυψε την αγάπη του για τους Firewind

Λίγο μετά τα μισά, μας μίλησαν και για τη νέα κυκλοφορία αλλά και το νέο άλμπουμ, που έχουν στα σκαριά. Και το μόνο που κατάφεραν, έχοντας ζαλιστεί από την έως τώρα καταπληκτική εμφάνισή τους, ήταν να μας δημιουργήσουν μεγαλύτερη ανυπομονησία. Για αυτό ακριβώς, μας “χάρισαν” σε πρώτη ακρόαση το “Salvation Day“, που θα περιέχεται στο νέο δίσκο και θα βγει στις αρχές του νέου χρόνου. Πολύ ωραίο, με ένταση και μεγάλες προσδοκίες και για τα υπόλοιπα νέα κομμάτια τους.

To μόνο αρνητικό στην εμφάνιση των Firewind ήταν ο χρόνος, που δυστυχώς κυλούσε

Allegiance”, “Lady of 1000 Sorrows” και “Mercenary Man” οι επόμενες επιλογές στο set των Firewind. Ακούραστοι, προσφέρουν θέαμα και καλή μουσική σε όλους, με την ώρα να περνάει πολύ γρηγορότερα από όσο θα έπρεπε! Κανείς μας δεν είχε κουραστεί και στα “Rising Fire’’ και “I Am the Anger” έγινε ξεκάθαρο. Λίγος χορός και “Maniac” είναι πάντα καλοδεχούμενα από τους Firewind και, δυστυχώς, είχαμε φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στο τέλος και στο encore.

Ode To Leonidas’’, η διασκευάρα του “Breaking the Law” και “Falling To Pieces”, o επίλογος μίας τρομερής βραδιάς, που μπορεί να σχολιάστηκε από κάποιους σχετικά με τον αριθμό του κοινού, αλλά μακάρι κάθε Σεπτέμβριος να ξεκινάει συναυλιακά, όπως οι δικοί μου τα τελευταία δύο χρόνια. Με Firewind!

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: Firewind

Genre: Heavy Metal

Into the Fire

Between Heaven and Hell

Head Up High

Break Away

World on Fire

The Fire and the Fury

Welcome to the Empire

Destination Forever

Destiny Is Calling

Salvation Day

Allegiance

Lady of 1000 Sorrows

Mercenary Man

Rising Fire

I Am the Anger

Maniac

Encore:

Ode to Leonidas

Breaking the Law

Falling to Pieces

Firewind: Gus G. (Κιθάρα), Petros Christo (Μπάσο), Jo Nunez (Τύμπανα), Herbie Langhans (Φωνή)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.