Το Quantum Leap είναι ένα album, το οποίο θα σας πω από την αρχή ότι το περίμενα με ανυπομονησία. Από όταν διάβασα τη συνέντευξη, που έδωσε ο Gus στο DEPART και είπε ότι ένα instrumental album είναι στα σχέδιά του. Επίσης, από την αρχή θα σας πω ότι θα προσπαθήσω να είμαι αντικειμενικός. Καταλάβατε!

Όταν ήρθε το link, αν και με βρήκε σε μια ας το πούμε λίγο…δύσκολη κατάσταση, κούμπωσα ακουστικά, πήρα μια μπύρα, πάτησα play και…Oh my!

Το νέο “παιδί” του Gus G. είναι απλά καταιγιστικό! Από την αρχή του “Into the Unknown” μέχρι και τις τελευταίες νότες του “Force Majeure“, δε σε αφήνει όχι να ασχοληθείς, αλλά ούτε και να σκεφτείς οτιδήποτε άλλο για λίγο περισσότερο από 45 λεπτά. Έχει κάτι, που φαίνεται απλό αλλά είναι πολύ σπάνιο, ειδικά όταν μιλάμε για instrumental album. Συνοχή.

Κάνει “μπαμ” ότι η σειρά των κομματιών κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Σε παίρνει κυριολεκτικά από το χέρι, σε “καθίζει κάτω” και σου διηγείται μια ιστορία. Μια ιστορία, που ο καθένας την πλάθει μόνος του, ξέρετε, αυτό το μαγικό που συμβαίνει με τους instrumental, και ειδικά τους guitar oriented, δίσκους.

Ακούγοντας το Firewind του 2020, πίστευα ότι ο Gus G. παικτικά είχε πιάσει ταβάνι. Το Quantum Leap, όμως, έρχεται να με διαψεύσει.

Η παραγωγή, φυσικά, είναι πολύ καλή. Οι συνθέσεις είναι σε υψηλότατα επίπεδα, οι επιρροές του είναι εκεί τόσο όσο και, μαζί με τον μέχρι τώρα δικό του δρόμο, καταφέρνει να μας περάσει την αφήγησή του με έναν πολύ όμορφο τρόπο, που σε κάνει να τον αισθάνεσαι σχεδόν οικείο. Ενώ, παράλληλα, η τεχνική στο παίξιμο είναι προφανώς εξωπραγματική και δεν επιδέχεται κριτικής.

Ειδικά για αυτό το τελευταίο, θα ήθελα να κάνω μια μικρή παρένθεση και να πω ότι, όταν άκουσα το (επίσης εξαιρετικό) FIREWIND του 2020, σκέφτηκα πως πλέον “παικτικά” έχει φτάσει ταβάνι. Σας πληροφορώ λοιπόν πως όχι. Κατάφερε -ένας θεός ξέρει πώς- να είναι καλύτερος, στα αυτιά μου τουλάχιστον, από τον περσινό εαυτό του!

Κορυφαίες στιγμές του δίσκου για εμένα είναι το “Chronesthesia” με το ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ του σόλο, το ομώνυμο “Quantum Leap“, το “Judgement Day” και, φυσικά, το φοβερό κλείσιμό του με το “Force Majeure“, παρέα με τον Vinnie Moore.

Quantum Leap - Tracklist

1. Into the Unknown

2. Exosphere

3. Quantum Leap

4. Chronesthesia

5. Enigma of Life

6. Judgement Day

7. Fierce

8. Demon Stomp

9. Night Driver

10. Not Forgotten

11. Force Majeure

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: Gus G.

Album: Quantum Leap

Label: AFM Records

Release Date: 08/10/2021

Genre: Heavy Metal, Hard Rock, Instrumental

Producer: Gus G.

Line up: Gus G. (Κιθάρα, πλήκτρα, μπάσο), Strutter (Πλήκτρα), Dennis Ward (Μπάσο), Vincent Velazco (Τύμπανα), Jo Nunez (Τύμπανα)Vinnie Moore (Κιθάρα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.

9.0
Score