Αλήθεια τώρα, αυτό το show έρχεται Ελλάδα; Και επίσης αλήθεια, έρχεται με full set και οχι με το κουτσουρεμενο του Hellfest 2023; Μαθαίνω ότι οι Helloween ήταν συγκλονιστικοί, σας έχω λοιπόν μερικά αρκετά ευχάριστα νέα, οι Amon Amarth θα είναι το ίδιο. Έστω, περίπου το ίδιο.
Ομολογώ πως όταν διάβασα τη setlist έκανα ένα “μεχ”. Μου έλειπαν κομμάτια. ‘Ηθελα Victorious March και Pursuit of Vikings, οπότε ένα 0/2 είχαν λογικό να μου δημιουργήσει μία ξενερα. Κούνια που με κούναγε βέβαια. Οι Amon Amarth έχουν στήσει ένα πολύ σφιχτό show με το σετ να είναι ραχοκοκαλιά του.
Οι σπουδαίοι Amon Amarth ύψωσαν τα κέρατα με τις μπύρες τους στο Hellfest 2023 και ετοιμάζονται για το Release Athens 2023
Οι σπουδαίοι Amon Amarth ύψωσαν τα κέρατα με τις μπύρες τους στο Hellfest 2023 και ετοιμάζονται για το Release Athens 2023

Μπαίνουν με Guardians of Asgard και Raven’s Flight. Κομμάτια που ίσως σε κάποιους ξινιζουν, συναυλιακά όμως -που είναι και το προκείμενο- είναι ιδανικά για ζέσταμα. Το καλό το “ντου” ξεκινάει με τα Heidrun και Death in Fire. Και μετά; Μετά έχει κουπί αφού παίζει το Put Your Back Into the Oar. Στο Hellfest είδα καμιά τριανταριά χιλιάδες ανθρώπους να κάθονται κάτω – στα βρεγμένα – και να κάνουν ότι τραβούν κουπί. Νομίζω ότι εμείς στην Ελλάδα μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα. Η ωραία αυτή ατμόσφαιρα διατηρήθηκε με το The Way of the Vikings το οποίο ακολούθησε ας πούμε ως επιβράβευση. Έτσι περίπου το περιέγραψε ο Johan Hegg των Amon Amarth.

Οι Amon Amarth παρουσιάζουν ένα τρομερό show όπως απέδειξαν στο Hellfest 2023 και ετοιμάζονται να το φέρουν και στο Release Athens 2023

Όπως εμείς θυμόμαστε την πρώτη μας αγάπη και το πρώτο μας φιλί, έτσι οι Vikings θυμούνται τον πρώτο τους φόνο. Όχι δεν έχω χαζέψει, το είπε ο Σουηδός frontman. Μετά το First Kill, ο Johan ήπιε το παραδοσιακό κέρας γεμάτο μπύρα και φυσικά, μετά είχε Raise Your Horns. Το κλείσιμο δε θα μπορούσε να μην έχει λίγο Odinson και Twilight of the Thunder God. Σκεφτείτε ότι όλα αυτά μου φαίνονται σαν να τα έζησα μέσα σε πέντε λεπτά. Και όχι, οι εναλλαγές των σκηνικών, η μάχη του Thor επί σκηνής με το θαλάσσιο τέρας και η μάχη του viking δεν κατάφεραν να το αλλάξουν.
Αυτοί οι ωραίοι τύποι, οι τόσο χαμογελαστοί, με την τόσο επιθετική μουσική έρχονται στη χώρα μας. Και σαν άνθρωπος που το έχει ζήσει μία φορά, σας συμβουλεύω να μη διανοηθείτε να το χάσετε.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: Amon Amarth

Genre: Viking Metal

Guardians of Asgaard

Raven’s Flight

Heidrun

Death in Fire

Put Your Back Into the Oar

The Way of the Vikings

First Kill

Raise Your Horns

Twilight of the Thunder God

Amon Amarth: Olavi Mikkonen (Κιθάρα), Johan Hegg (Φωνή), Ted Lundström (Μπάσο), Johan Söderberg (Κιθάρα), Jocke Wallgren (Τύμπανα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.