Τα τελευταία χρόνια το symphonic metal έχει περάσει από πολλά κύματα, έχοντας φτάσει από το ζενίθ στο ναδίρ. Πολλές κυκλοφορίες που μοιάζουν μεταξύ τους, ο συμφωνικός ήχος να υπερισχύει του metal, ενώ γενικά στα συγκροτήματα, οι ευχάριστες εκπλήξεις απουσιάζουν. Το σίγουρο είναι ότι, ως είδος δε βρίσκεται στην καλύτερή του περίοδο, με ελάχιστα συγκροτήματα να ξεχωρίζουν.

Οι Horrorgraphy είναι ένα ελληνικό project, πνευματικό παιδί του Δημήτρη Σακκά, γνωστός και ως Dimons Night. Ο Δημήτρης είναι υπεύθυνος για τις συνθέσεις και όλα τα μουσικά όργανα. Από πλευράς φωνητικών, πλαισιώνεται από πέντε τραγουδιστές, τους Κατερίνα Σουγκλάκου, Σέβη Σπανού, Ιάσων Τσολάκη, Ligmos (black) και Seek (tenor). Το μουσικό project κυκλοφορεί φέτος τον τρίτο του δίσκο, τέσσερα χρόνια μετά το δεύτερο τους, με τίτλο “A Knight‘s Tale“.

Horrorgraphy, A Knight's Tale, band photo

Το “A Knight‘s Tale” μουσικά μας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω. Σε ωραία χρόνια, τότε που συγκροτήματα, όπως οι Theatre of Tragedy, Tristania και Therion μεγαλουργούσαν και έδιναν έναν φρέσκο αέρα στην metal μουσική. Ο Δημήτρης Σακκάς εμπλουτίζει τη μουσική με πιο ατμοσφαιρικές doom πινελιές, που οι Empyrium μάς είχαν καλομάθει. Επίσης, έκδηλες, ανά στιγμές, είναι και οι επιρροές από Cradle of Filth, όπως στο τραγούδι “Destiny“. Μουσικά, ως σύνολο δένει καλόγουστα, ενώ η ποικιλία σε τραγουδιστές δίνει έναν ιδιαίτερο τόνο, εκφράζοντας το δόγμα “beauty and the beast”, που επικρατεί στο συγκεκριμένο είδος.

Το "A Knight's Tale" έχει να προσφέρει πράγματα, ωστόσο, αν οι Horrorgraphy θέλουν να ανέβουν κλίμακα, χρειάζεται να αλλάξουν κάτι

Στα αρνητικά, οι συνθέσεις τους έχουν μεγάλη διάρκεια, χωρίς να παρουσιάζουν μεγάλες εκπλήξεις, με αποτέλεσμα να χάνεις, προσωρινά, το ενδιαφέρον σου. Oι πολλές μουσικές επιρροές και ο λιγότερο προσωπικός ήχος παίζουν και αυτά το ρόλο τους. Παράλληλα, η παραγωγή δε βοηθά να αναδειχθούν όλα εκείνα τα στοιχεία, που θα ήθελε ο Δημήτρης Σακκάς να μας παρουσιάσει.

Ως επίλογος, το “A Knight’s Tale” έχει να προσφέρει στους λάτρεις των προαναφερθέντων συγκροτημάτων μία γλυκιά νοσταλγία για το συμφωνητικό goth/doom ήχο των 90s. Όμως, χρειάζεται κάτι ακόμα για να απογειωθεί και να ανέβει κλίμακα η μπάντα. Ενδεχομένως η ύπαρξη μιας σταθερής ομάδας, που θα δώσει μεγαλύτερο βάθος στις συνθέσεις. 

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Artist: Horrorgraphy

Album: A Knight’s Tale

Label: WormHoleDeath

Release Date: 19/01/2024

Genre: Symphonic/Doom Metal

1. Reputation and Honour

2. Prison

3. Theseus

4. Palamon

5. Destiny

6. Fate

7. Under the Sun

8. The Morning Gray

9. The End

Producer: Dimitris Sakkas

Horrorgraphy: Dimon’s Night (Κιθάρα, πλήκτρα, μπάσο, τύμπανα), Seek (Φωνή), Jason Tsolakis (Φωνή), Ligmos (Φωνή), Katerina Sougklakoy (Φωνή), Sevi Spanou (Φωνή)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.

6.5
Score

Final Verdict

Το "A Knight's Tale" έχει να προσφέρει στους λάτρεις μπαντών όπως οι Theatre of Tragedy, Tristania και Therion, κυρίως μία γλυκιά νοσταλγία για το συμφωνητικό goth/doom ήχο των ‘90s. Όμως χρειάζεται κάτι ακόμα για να απογειωθούν και να ανέβουν κλίμακα.