Νέο single & video για τους HYPNO5E, με το Lava From The Sky, από το επερχόμενο νέο album τους Sheol, που κυκλοφορεί στις 24 Φεβρουαρίου από την Pelagic Records.

Μετά το A Distant (Dark) Source το 2018 και την live ηχογράφηση του το 2021, οι Γάλλοι avant garde metallers επιστρέφουν με την έκτη studio κυκλοφορία τους και το Sheol. Για ακόμη μία φορά, η τετράδα των μουσικών και κινηματογραφιστών HYPNO5E, μας ταξιδεύουν στις ακτές της λίμνης Tauca και μας βάζουν βαθύτερα στο σκοτάδι της, με σκοπό να βρούμε τις θολές, σχεδόν χαμένες αλλά ταυτόχρονα ζεστές και οικείες αναμνήσεις.

Στο Sheol, οι HYPNO5E εξερευνούν διαφορετικές πτυχές του ήχου τους, σε πιο ζεστούς και λαμπερούς τόνους, ενώνοντας τα σύγχρονα ακούσματα τους με παλαιότερες απόψεις του retro progressive metal.

Νέο single & video για τους HYPNO5E, με το Lava From The Sky
Νέο single & video για τους HYPNO5E, με το Lava From The Sky

Οι ίδιοι σχολιάζουν : “Για αυτό το δεύτερο single μας, θέλαμε να επιστρέψουμε στο να δουλέψουν περισσότεροι άνθρωποι για αυτό το video ώστε να δημιουργηθεί μία ξεχωριστή προσωπικότητα. Θέλαμε επίσης να φτιάξουμε ένα νέο οπτικό σύμπαν και αισθητική, κάτι φρέσκο που δεν είχαμε ξανακάνει ποτέ. Συνεργαστήκαμε στα visuals και την σκηνοθεσία με τον Mickaël Pinelli , έναν φοβερό ηθοποιό που έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν, χρησιμοποιώντας πίνακες του πατέρα μου, που ενέπνευσαν και όλο το artwork του Sheol.

HYPNO5E: Το Lava From The Sky είναι το κεντρικό τραγούδι του album

Το video είναι σαν ένα όνειρο με vintage πινελιές χρωμάτων και αισθητικής. Είναι η πρώτη φορά που δουλεύω με αυτόν τον τρόπο και πραγματικά ήταν απολαυστικό. Είναι σχεδόν σαν να δημιουργήσαμε ένα animation film. Το Lava From The Sky είναι το κεντρικό τραγούδι του album και περιέχει όλα αυτά που θέλαμε να πετύχουμε με το επόμενο opus, όσον αφορά την αισθητική. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, θέλαμε το music video να είναι ξεχωριστό.

Το εξώφυλλο του νέου album των HYPNO5E, Sheol
Το εξώφυλλο του νέου album των HYPNO5E, Sheol
Foregone - Tracklist

1. Sheol – Part I – Late Sorrow

2. Sheol – Part II – Lands of Haze

3. Bone Dust

4. Tauca – Part I – Another

5. Lava From The Sky

6. The Dreamer and His Dream

7. Slow Steams of Darkness – Part I – Sacred Woods

8. Slow Steams of Darkness – Part II: Solar Mist

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: HYPNO5E

Album: Sheol

Release Date: 24/02/2023

Genre: Post Metal

Label: Pelagic Records

HYPNO5E: Emmanuel Jessua (Φωνή, Κιθάρα), Jonathan Maurois (Κιθάρα), Charles Villanueva (Μπάσο), Pierre Rettien (Τύμπανα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολουθήστε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.