Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από τότε που η εξαιρετική πρώτη σεζόν του “Invincible” έριξε αυλαία. Ομολογώ ότι ενώ ξεκίνησα σχετικά τυχαία τη σειρά, ένα της επεισόδιο και μόνο, το πρώτο, ήταν αρκετό για να με κρατήσει. Πλέον, έχοντας ορίσει υπενθύμιση για τις 3/11, όταν δηλαδή το Prime Video είχε ορίσει την εκκίνηση του πρώτου μέρος τής δεύτερης σεζόν, μπορώ να πω ότι η αγωνία άξιζε.

Επειδή το “Invincible” αποτελεί μεταφορά κόμικ, καλό θα ήταν να επαινέσουμε του δημιουργούς για μία «ατασθαλεία» τους. Στο κομίκ η αποκάλυψη της αληθινής φύσης του Omni-Man (J.K. Simmons) έρχεται πολύ αργότερα συγκριτικά με ό,τι συμβαίνει στη σειρά του Amazon.

Στην τηλεοπτική μεταφορά, το τέλος του πρώτου κιόλας επεισοδίου, μάς ξεκαθάρισε ρητά το ποιόν του. Με αυτόν τον πολύ έξυπνο τρόπο, ο Mark Grayson (Steven Yeun) έρχεται στο επίκεντρο. Γνωρίζουμε εξ αρχής ότι κάθε πρόοδος του σχετικά με τη χρήση των δυνάμεων του, εξασφαλίζει μία εντυπωσιακότερη αναμέτρηση πατέρα/γιου.

Ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα που κάνει η 2η σεζόν του του “Invincible” είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τον απόηχο του εκπληκτικού φινάλε της πρώτης σεζόν. To επεισόδιο ξεκινάει λίγο αφότου ο Omni-Man αποκάλυψε ότι στάλθηκε από τον πλανήτη του για να υποτάξει βίαια την ανθρωπότητα. Έχοντας ισοπεδώσει το Σικάγο και σχεδόν σκοτώσει τον γιο του με τα ίδια του τα χέρια, φεύγει και ο κόσμος αρχίζει να ανακάμπτει. Ο Mark εντείνει τη δράση του ως υπερήρωας για να καλύψει το κενό που άφησε ο πατέρας του. Επίσης, θέλει να αποδείξει σε όλους –και κυρίως στον εαυτό του– ότι δεν είναι σαν αυτόν.

Παρόλο που η πλοκή επικεντρώνεται στον Mark Grayson, η 2η σεζόν του “Invincible” βρίσκει τον τρόπο να δώσει χώρο και στους υπόλοιπους χαρακτήρες

Meanwhile, η μητέρα του Mark, η Debbie (Sandra Oh), θρηνεί το τέλος του γάμου της. Οι εναπομείναντες ήρωες του πλανήτη αντιμετωπίζουν υπαρξιακούς εφιάλτες σχετικά με τον πραγματικό τους σκοπό. Συγγχρόνως, μια νέα πληθώρα απειλών για την ανθρωπότητα εμφανίζεται. Ο Angstrom Levy (Sterling Brown) ξεχωρίζει ως η νέα nemesis του Invincible. Παρόλο που η ιστορία επικεντρώνεται στον Mark Grayson, το πρώτο επεισόδιο του Invincible βρίσκει τον τρόπο να δώσει χώρο και στους υπόλοιπους χαρακτήρες.

Το στοιχείο αυτό, να δίνεται δηλαδή άπλετος χώρος στους χαρακτήρες να ενηλικιώνονται, να θρηνούν και να ερωτεύονται, είναι ένας από τους λόγους που το Invincible είναι μία από τις καλύτερες σειρές υπερηρώων σήμερα. Βέβαια, με τη Marvel να κυκλοφορεί τη μία κακή σειρά μετά την άλλη – με εξαιρέσεις – δεν είναι ότι έχει και σοβαρό ανταγωνισμό.

Η έναρξη της Season 2  φαίνεται να παγιώνει το “Invincible” ως μία σειρά που δεν προσπαθεί να ανατρέψει τις νόρμες υπερήρωων που γνωρίζουμε. Αναλύει τι κρύβεται πίσως αυτές και πώς αισθάνονται οι χαρακτήρες που τις ακολουθούν. Εκεί που το “The Boys” αναδεικνύει τους υπερήρωες ως το απόλυτο κακό που πείθουν τους πάντες ότι είναι καλοί, το “Invincible” δείχνει ήρωες που είναι καλοί στον πυρήνα τους και προσπαθούν να κάνουν κάτι. Όμως, συχνά αποτυγχάνουν και με ενσυναίσθηση αντιμετωπίζουν αυτήν την αποτυχία τους.

Ο ρυθμός του “Invincible” παραμένει εξαιρετικός και στο πρώτο επεισόδιο της 2ης σεζόν

Τώρα, ας μιλήσουμε για το πιο σημαντικό στοιχείο του “Invincible”, τον Mark Grayson. Πιο συγκεκριμένα, για το λάκκο θλίψης και ενοχής που ζει ο ίδιος και η μητέρα του μετά την προδοσία του Nolan. Ο Mark ακροβατεί ανάμεσα στην ανάγκη του να σβήσει τις ενοχές του και να διατηρήσει τις σχέσεις του όσο πιο υγιείς γίνεται. Τόσο με τον καλύτερό του φίλο William (Andrew Rannells), όσο και με την Amber (Zazie Beetz). Κάθε γωνιά που γυρίζει ο Μαρκ του θυμίζει τον πατέρα του και έχοντας επιζήσει από μια μάχη μαζί του, αισθάνεται υπεύθυνος για τις μεγάλες απώλειες ζωών που προκάλεσε.

H εμφάνιση του Angstrom αποτελεί εγγύηση για νέα plotlines στο "Invincible"
H εμφάνιση του Angstrom αποτελεί εγγύηση για νέα plotlines στο "Invincible"

Λόγω του ότι η σεζόν είναι χωρισμένη σε δύο μέρη, είχα τον φόβο ότι θα ξεκινούσε υπερβολικά αργά. Αντίθετα, ο ρυθμός με τον οποίο απλώνει την πλοκή είναι σεμιναριακός. Δίνει κάποιες πρώτες απαντήσεις σε ερωτήματα, ενώ θέτει νέα για να κρατήσει το ενδιαφέρον. Κάθε στοιχείο που απολαύσαμε στην πρώτη σεζόν, είναι παρόν και βελτιωμένο. Η φωνητική ερμηνεία είναι καλύτερη, το animation πιο smooth και η αφήγηση ακόμα πιο συναρπαστική.

Ειλικρινά, δεν μπορώ να σκεφτώ μια καλύτερη πρόσφατη προσαρμογή κόμικ από αυτήν. Μία που να κατανοεί πλήρως τους υπερήρωες της και πώς να διηγείται ώριμες, συναισθηματικά περίπλοκες ιστορίες με αυτούς στο επίκεντρο.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Series: Invicible

Season: 2

Episode: 1

Platfrom: Prime Video

Date: 03/11/2023

Genre: Animation, Action, Adventure

Creator: Robert Kirkman, Ryan Ottley, Cory Walker

Starring: Steven Yeun, Sandra Oh, Zazie Beetz, Grey DeLisle, Chris Diamantopoulos, Walton Goggins, Gillian Jacobs, Jason Mantzoukas, Ross Marquand, Khary Payton, Zachary Quinto, Andrew Rannells, Kevin Michael Richardson, Seth Rogen, J.K. Simmons

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.

8.5
Score


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/depart.gr/public_html/wp-content/themes/gillion/inc/helpers_blog.php on line 692

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/depart.gr/public_html/wp-content/themes/gillion/inc/helpers_blog.php on line 716

Final Verdict

Το πρώτο επεισόδιο της νέας σεζόν του Invincible αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις τόσο με το βελτιωμένο του animation όσο και την πρόοδο της πλοκής του