Για τον χαμό του “άλλου κιθαρίστα” των Dire Straits, Jack Sonni, πενθεί ο μουσικός κόσμος. Ο σπουδαίος κιθαρίστας έφυγε από τη ζωή σε ήλικία 68 ετών. Η αιτία θανάτου του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Το συγκρότημα ανακοίνωσε τον θάνατο του Sonni με ένα σύντομο αλλά συγκινητικό post στο Facebook.

Ο Sonni είχε γεννηθεί στην Pennsylvania τον Δεκέμβριο του 1954. Από μικρός έμαθε πιάνο και τρομπέτα, πριν στραφεί προς την κιθάρα στα 14 του. Η αγάπη του για την κιθάρα τον οδήγησε στο να εγκαταλείψει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ για να πάει στο Hartford Conservatory of Music. Το 1978 άρχισε να εργάζεται στο νέο Rudy’s Music Stop, όπου γνώρισε τους David και Mark Knopfler των Dire Straits.

Τους επισκέφθηκε στο Λονδίνο και αφότου ο David έφυγε από τη μπάντα, έγινε μέλος της. Ηχογράφησε μαζί τους το Brothers In Arms και τους ακολούθησε στην περιοδεία τους που ακολουθούσε. Ήταν μαζί τους και στο θρυλικό Live Aid.

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολουθήστε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.