Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού James έρχονται για να γιορτάσουν την 40η επέτειό τους ως συγκρότημα σε μια μαγική βραδιά στη σκιά της Ακρόπολης, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, στο πλαίσιο της περιοδείας James Lasted Orchestral Tour – 40th Anniversary.

Στο Ηρώδειο, οι James, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, θα συμπράξουν με συμφωνική ορχήστρα 22 ατόμων και χορωδία για ένα setlist που θα περιλαμβάνει όλες τις σημαντικές στιγμές από την ως τώρα πορεία τους.

Έχοντας κυκλοφορήσει περισσότερα από 16 άλμπουμ, από το “Stutter” (1986) μέχρι το πιο πρόσφατο “All the colors of you” (2021) και έχοντας πουλήσει πάνω από 25 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο, αποτελούν αναμφισβήτητα ένα από τα πιο διαχρονικά success stories της indie μουσικής σκηνής της Βρετανίας. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι τα εισιτήρια για το βρετανικό σκέλος της περιοδείας «James Lasted» εξαντλήθηκαν σε χρονικό διάστημα 6 ωρών.

Από το ξεκίνημά τους στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στο Manchester, οι James ξεχώρισαν, βασιζόμενοι όχι μόνο στα φωνητικά του Tim Booth αλλά κυρίως στην διαμόρφωση μιας χαρακτηριστικής μουσικής ταυτότητας. Γρήγορα απέκτησαν ένα πολυπληθές φανατικό κοινό, κριτική αποδοχή αλλά και διάσημους φίλους, όπως ο Morrissey, o Johnny Marr και ο περίφημος Brian Eno που αργότερα έμελλε να αναλάβει την παραγωγή στις γνωστότερες κυκλοφορίες τους. Sit Down, Laid, She’s a Star, Sometimes, Senorita, Getting away with it (All Messed Up) είναι μόνο μερικές από τις επιτυχίες που κουβαλούν στις αποσκευές τους.

Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού James έρχονται για να γιορτάσουν την 40η επέτειό τους ως συγκρότημα σε μια μαγική βραδιά στη σκιά της Ακρόπολης
Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού James έρχονται για να γιορτάσουν την 40η επέτειό τους ως συγκρότημα σε μια μαγική βραδιά στη σκιά της Ακρόπολης

Ελάχιστες μπάντες έχουν αγαπηθεί στη χώρα μας όσο οι James. Από την πρώτη τους συναυλία το 2001 στο θέατρο Λυκαβηττού μέχρι σήμερα, μας έχουν χαρίσει αξέχαστες εμφανίσεις. Αυτή την ακατάλυτη σχέση αγάπης με την Ελλάδα, θα επιβεβαιώσουν ξανά το βράδυ της 10ης Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού με μια μοναδική συναυλία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023.

«Φέρτε τα φτερά σας και ελάτε έτοιμοι να πετάξετε»

Tim Booth – James

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

James: Jim Glennie (Μπάσο, φωνή), Tim Booth (Φωνή), Adrian Oxaal (Κιθάρα, τσέλο), David Baynton-Power (Τύμπανα, κρουστά), Saul Davies (Κιθάρα, βιολί, κρουστά), Mark Hunter (Πλήκτρα, πιάνο), Andy Diagram (Τρομπέτα, κρουστά), Deborah Knox-Hewson (Τύμπανα, κρουστά), Chloe Alper (Τύμπανα, κρουστά)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.