Η σύγχρονη έκφραση του νεορομαντισμού. Ένα ευαίσθητο και ρομαντικό πλάσμα, ένας σύγχρονος ποιητής, ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός John Grant, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες στο χώρο της μουσικής την τελευταία δεκαετία, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στο Fuzz Club.

Σαν ένας χρονικογράφος των καιρών μας, με σπιρτάδα και μοναδική αίσθηση του χιούμορ, θα μας παρουσιάσει τα τραγούδια του, θα μας παρασύρει στο μελωδικό του κόσμο, θα μας σαγηνεύσει και θα μας κατακτήσει. Μιλά για τις σκληρές αλήθειες αυτού του κόσμου, με μία ειλικρίνεια που σπάει κόκκαλα, κατακερματίζει το Αμερικάνικο όνειρο, μας πείθει ότι η επιτυχία μπορεί να μετρηθεί με πολλούς τρόπους, όχι πάντα υλικούς. 

Εμείς, και μόνο εμείς, ορίζουμε τον εαυτό μας, εμείς μπορούμε να βρούμε τον τρόπο να ανθίσουμε, να βρούμε τον δικό μας δρόμο προς την ευτυχία. Στην μία άκρη του μουσικού ουράνιου τόξου που δημιουργεί, βρίσκεται ο ώριμος πιανίστας με εμφανή επάνω του τα σημάδια του χρόνου, της μάχης, της γνώσης και στην άλλη άκρη ένα σύγχρονος, στιβαρός και σίγουρος δημιουργός.

Από τους Czars στην σόλο καριέρα, από την Αμερική στην Ισλανδία, στην Eurovision, στις πολλαπλές υποψηφιότητες και τα βραβεία, στην ανοιχτή παραδοχή της σεξουαλικής του ταυτότητας και του θετικού HIV, ο John Grant ζει ανοιχτός σαν βιβλίο, σαν ένας σύγχρονος Ρεμπώ, την δική του μετάβαση από την κόλαση στον παράδεισο. Με συνεργασίες και φίλους όπως ο Robbie Williams, η Kylie Minogue, η Sinéad O’Connor, οι Elbow, ο Biggi Veira των Gus Gus.
Για τον ίδιο, σημαντικό είναι: «Να εκπλήσσομαι από την ελπίδα. Να κάνω το απροσδόκητο, δυνατό. Να είμαι ικανός να απολαμβάνω την κάθε μέρα ξεχωριστά μετά από χρόνια μάχης με την κατάθλιψη και τον φόβο. Να μην αναρωτιέμαι αν θα είναι όλα πάντα τόσο όμορφα.».

O John Grant, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες στο χώρο της μουσικής την τελευταία δεκαετία, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
O John Grant, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες στο χώρο της μουσικής την τελευταία δεκαετία, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το δυστυχισμένο αγόρι από το Μίσιγκαν τα κατάφερε καλά. Μέσα από δυσκολίες και κόντρα στις πιθανότητες, δαμάζοντας τους προσωπικούς αλλά και τους κοινωνικούς του δαίμονες, δημιούργησε μερικά από τα πιο συναισθηματικά τραγούδια του 21ου αιώνα.
Ναι λοιπόν, ο κύριος John Grant, είναι ένας ρομαντικός των ημερών μας.
Ας τον απολαύσουμε!

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.