Ένα πρόσφατο post του πρώην τραγουδιστή των Black Sabbath, Tony Martin, μας έδωσε είδηση. Αποκάλυψε ότι είχε μία συνάντηση με τον μύθο του heavy metal, Tony Iommi. Το περί τίνος πρόκειται, αν έχουν κάποιο project στα σκαριά, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

«Επισκέφτηκα τον Tony Iommi σήμερα… Υπέροχη συνάντηση. Είναι τόσο απασχολημένος αυτήν τη στιγμή, αλλά κατάφερα να ακούσω μερικά πράγματα. Επίσης, του έδειξα μερικά πράγματα πριν φύγει, αλλά…».

Μέχρι στιγμής, οι υποθέσεις επικεντρώνονται ότι αντικείμενο αυτής της συνάντησης ήταν να ανέβουν επιτέλους τα άλμπουμ των Black Sabbath της εποχής της I.R.S. Records σε streaming sites. Επίσης, μπορεί να ετοιμάζουν κάποιο box set της Martin-era των Black Sabbath. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση που να το επιβεβαιώνει. Κάποιοι, ανάμεσα τους και εμείς, ελπίζουμε ότι οι δύο τους να δουλεύουν μαζί σε νέα μουσική.

Ενώ δεν γνωρίζουμε τίποτα για το αντικείμενο συνάντησης του Tony Martin με τον Tony Iommi, από μόνο του ως γεγονός είναι αρκετό να μας ενθουσιάσει

Το 2022, ο Martin δήλωσε στο Ultimate Guitar ότι οι δύο Tony’s σχεδίαζαν κάτι μαζί.

«Μου τηλεφώνησαν σήμερα», δήλωσε τότε ο Tony Martin. «Είσαι ένας από τους πρώτους ανθρώπους που το άκουσαν αυτό. Ο μάνατζερ των Black Sabbath, ο μάνατζερ του Tony Iommi, μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι τώρα έχουν πάρει ένα δισκογραφικό συμβόλαιο για την εποχή του Tony Martin. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι μπορούν να προχωρήσουν στην επανακυκλοφορία των άλμπουμ του Tony Martin

Δεν ξέρουμε πότε – και αν – οι δύο τους θα ανακοινώσουν περισσότερα, αλλά σε έναν τέλειο κόσμο, ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν νέα μουσική.

Τα άλμπουμ των Black Sabbath με τον Tony Martin ανέδειξαν μια ελαφρώς πιο μελωδική και γυαλισμένη πλευρά τους

Η συνεργασία του Tony Martin και του Tony Iommi στους Black Sabbath σηματοδότησε μια κομβική περίοδο στην ιστορία του συγκροτήματος. Ο Tony Martin εντάχθηκε στο εμβληματικό heavy metal συγκρότημα ως τραγουδιστής στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Σε μια εποχή που η μπάντα προσπαθούσε να επαναπροσδιορίσει τον ήχο της και να διεκδικήσει τη θέση της στη μουσική σκηνή.

H συνύπαρξη του Tony Martin με τον Tony Iommi σηματοδότησε μία νέα εποχή για τους Black Sabbath
H συνύπαρξη του Tony Martin με τον Tony Iommi σηματοδότησε μία νέα εποχή για τους Black Sabbath

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους, οι Black Sabbath κυκλοφόρησαν μια σειρά από επιτυχημένα άλμπουμ, όπως τα “The Eternal Idol“, “Headless Cross” και “Tyr“. Αυτά τα άλμπουμ ανέδειξαν μια ελαφρώς πιο μελωδική και γυαλισμένη πλευρά των Black Sabbath, διατηρώντας παράλληλα τη σκοτεινή και βαριά ατμόσφαιρα που ήταν το σήμα κατατεθέν τους. Η χημεία μεταξύ της αριστουργηματικής κιθαριστικής δουλειάς του Iommi και των ισχυρών και συναισθηματικών φωνητικών του Martin δημιούργησε ένα μοναδικό μείγμα που βρήκε απήχηση τόσο στους παλιούς οπαδούς όσο και στο νέο κοινό.

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.