Η τελευταία συναυλία των Slayer πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2019. Ο Kerry King ήταν ανένδοτος σχετικά με την επιθυμία του να συνεχίσει να γράφει μουσική. Όμως εσχάτως φαίνεται πως ο King έδωσε την πρώτη ένδειξη ότι πρόκειται να επιστρέψει με νέα μουσική.

Τόσο η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Kerry King, Heidi Ellen Robinson, όσο και ο ίδιος ο μουσικός μοιράστηκαν ένα φωτογραφικό teaser στα social τους. Η φωτογραφία γράφει: “Coming in 2024 …” με τις γνωστές αλυσίδες του Kerry King να βρίσκονται πάνω σε μια γκρίζα επιφάνεια με χαλί.

Παρότι κρέμασε τις αλυσίδες του στην τελευταία εμφάνιση των Slayer, ο Kerry King δείχνει ότι είναι έτοιμος να τις ξαναφορέσει
Παρότι κρέμασε τις αλυσίδες του στην τελευταία εμφάνιση των Slayer, ο Kerry King δείχνει ότι είναι έτοιμος να τις ξαναφορέσει

Στο τέλος της τελευταίας συναυλίας των Slayer, ο Kerry King έβγαλε την αλυσίδα του και την άφησε στη σκηνή. Αργότερα εξήγησε στην Dean Guitars (σύμφωνα με το Blabbermouth): «Ένας από τους λόγους που έβγαλα την αλυσίδα ήταν για να την ακούσουν όλοι στο κτίριο. Και όχι, δεν ήταν κάτι που είχα σχεδιάσει. Κάναμε το τελευταίο live και είπα, “Θέλω να το κάνω αυτό στο τελευταίο show στο Forum, ώστε ο κόσμος να το πάρει πιο σοβαρά”. Ήθελα όλοι να σκεφτούν ότι ο King έβγαλε τις αλυσίδες του. Τις άφησε στη σκηνή. Τι στο διάολο, φίλε; Οπότε ο κόσμος ελπίζω να το κατάλαβε αυτό. Οι αλυσίδες με πήγαν στους Slayer. Τις έβγαλα, τις πέταξα στη σκηνή και έφυγα. Αυτό ήταν το τέλος των Slayer για μένα».

Λίγο αφότου έπεσε η αυλαία για τους Slayer, η σύζυγος του Kerry King γνωστοποίησε ότι «δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα να επιστρέψουν οι Slayer». Μέχρι στιγμής, το κλείσιμο της αποχαιρετιστήριας περιοδείας παραμένει η τελευταία τους εμφάνιση.

Ενώ ο Kerry King συνέχισε να δουλεύει πάνω σε νέα μουσική, διατύπωσε ότι ένιωθε πως οι Slayer είχαν παραιτηθεί πολύ νωρίς

Το 2020, άρχισαν να έρχονται στο φως ενδείξεις για το τι θα μπορούσε να κάνει ο Kerry King στην καριέρα του μετά τους Slayer. Ο King είχε υπογράψει ένα νέο συμβόλαιο με την Dean Guitars αμέσως μετά το τέλος της πορείας και δήλωσε στο Guitar World: «Ας πούμε ότι… η Dean δεν με υπέγραψε για το τίποτα.». Τον Αύγουστο του ίδιου έτους, σημείωσε ότι είχε «πάνω από δύο δίσκους» σόλο μουσικής.

Ενώ ο Kerry King συνέχισε να δουλεύει πάνω σε νέα μουσική, διατύπωσε ότι ένιωθε πως οι Slayer είχαν παραιτηθεί πολύ νωρίς. Λίγο αργότερα προσέθεσε ότι μισούσε που δεν μπορούσε να παίζει για το κοινό. Αργότερα επανέλαβε αυτή τη στάση στις αρχές του 2023¨. «Ήταν πρόωρο. Ο λόγος που λέω “πρόωρο” είναι επειδή οι ήρωες μου από την παιδική μου ηλικία παίζουν ακόμα! Μπορώ ακόμα να παίξω, θέλω ακόμα να παίξω».

Το φθινόπωρο του 2021, ο Kerry King αποκάλυψε ότι είχε εξετάσει μια πρόταση για περιοδεία, αλλά όχι με τους Slayer. Τότε, είχε δηλώσει: «Υπάρχει μια περιοδεία που σκέφτομαι να συμμετέχω. Δεν πρόκειται να ανακοινώσω συγκρότημα, δεν πρόκειται να ανακοινώσω δίσκο. Βασικά δεν πρόκειται να ανακοινώσω τίποτα, αλλά θα με δείτε στο μέλλον. Θα είναι γαμάτο».

Το 2022 o Kerry King επιβεβαίωσε ότι συνεργαζόταν με τον ντράμερ των Slayer, Paul Bostaph

Το 2022, τα πράγματα έδειχναν να παίρνουν μορφή για νέα μουσική του Kerry King. Ο κιθαρίστας επιβεβαίωσε ότι συνεργαζόταν με τον ντράμερ των Slayer, Paul Bostaph. Όσο για το πώς ακούγονται τα πράγματα, εξήγησε: «Με ξέρετε! Οπότε ξέρετε πώς θα ακούγεται. Έπαιξα αυτό το νέο τραγούδι για έναν φίλο μου και του είπα: “Αν υπάρχει κάτι που έχω γράψει τα τελευταία χρόνια και ακούγεται σαν τους Slayer, είναι αυτό.” 

Λέτε το 2024 να μας επιφυλάσσει μία επιστροφή του κιθαρίστα των Slayer, Kerry King;
Λέτε το 2024 να μας επιφυλάσσει μία επιστροφή του κιθαρίστα των Slayer, Kerry King;

Και μου απάνησε ότι ακούγεται σα να το είχες βγάλει από οποιονδήποτε δίσκο των Slayer. Στην πραγματικότητα έφτιαξα αυτό το riff στα backstage μιας συναυλίας των Slayer. Πηγαίναμε προς τη σκηνή και έβγαλα το κινητό μου και το ηχογράφησα για να μην το ξεχάσω».

Και φτάνουμε στο σήμερα, με τον King, μετά από μια μακρά περίοδο απουσίας, να επιδεικνύει τις αλυσίδες του. Ελπίζουμε ότι αυτό σηματοδοτεί την επιστροφή του στη μουσική το 2024.

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.