Ο κιθαρίστας της μπάντας King Diamond, ο μύθος Andy La Rocque, μίλησε στο “The Metal Podcast” σχετικά με την πρόοδο των συνθετικών εργασιών για το πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ της μπάντας. Με τίτλο “The Institute“, το πρώτο studio LP των King Diamond μετά από 17 χρόνια αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2024. Πρόκειται για ένα concept story τρόμου δύο LP, με το δεύτερο μέρος να καταφθάνει σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Ο Andy La Rocque δήλωσε: «Η τελευταία περιοδεία που κάναμε ήταν στις ΗΠΑ, η οποία τελείωσε το Δεκέμβριο του 2019. Aπό τότε δεν έχουμε βγει στο δρόμο – εννοώ, ούτε μία συναυλία. Συνθέτουμε κάποια τραγούδια και προσπαθώ να επιβιώσω με μπάντες στο στούντιο, γιατί αυτό κάνω. Όταν δεν είμαι σε tour με τους King Diamond ή δε γράφω μουσική για αυτούς, είμαι μουσικός παραγωγός. Οπότε, δουλεύω συνεχώς με πράγματα. Επομένως, γράφω και συνέχεια riffs για τους King Diamond, και ό,τι δε μου ταιριάζει στον ήχο τους, καταλήγει στη βιβλιοθήκη μου».

Οπότε ναι, είναι μια μακρά διαδικασία, αλλά ως King Diamond την έχουμε ξεκινήσει

Και προσέθεσε: «Ίσως μπορέσουμε να περιοδεύοσουμε του χρόνου. Δεν μπορώ πραγματικά να σου πω πότε ή πού, αλλά ελέγχουμε τις δυνατότητες για να το κάνουμε μέσα στην επόμενη χρονιά».

O Andy La Rocque αποκάλυψε ότι οι King Diamond σχεδιάζουν να επιστρέψουν με tour και δίσκο
O Andy La Rocque αποκάλυψε ότι οι King Diamond σχεδιάζουν να επιστρέψουν με tour και δίσκο

Ενώ για τον νέο δίσκο είπε: «Δουλεύουμε πάνω σε αυτόν. Έχουμε τραγούδια. Έστειλα στον King Diamond ένα μάτσο τραγούδια, περίπου πριν από ενάμιση χρόνο, και αρχίσαμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτά. ‘Ομως, τότε, οι Mercyful Fate μπήκαν στη μέση. Είχαν την καλοκαιρινή τους περιοδεία στην Ευρώπη και επίσης μια περιοδεία στις ΗΠΑ. Και μετά, θα ηχογραφήσουν ένα ή δύο single, πιστεύω. Και μόλις τελειώσουν με αυτό, θα επιστρέψουμε και θα συνεχίσουμε από εκεί που σταμaτήσαμε με τους King Diamond. Οπότε ναι, είναι μια μακρά διαδικασία, αλλά την έχουμε ξεκινήσει».

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.