Οι δύο τελευταίες ταινίες “Sonic” κατάφεραν κάτι που έμοιαζε αδύνατο πριν μερικά χρόνια. Εδραίωσαν τις μεταφορές video games στη μεγάλη οθόνη. Στη μικρή οθόνη τα πράγματα στο εν λόγω sub-genre ήταν αρκετά διαφορετικά, καθώς πρώτα το “The Last of Us”, και εν συνεχεία το “Fallout”, μας είχαν δώσει υλικό υψηλότατου επιπέδου. Έτσι, ένα εκ των διασημότερων video game franchise, δεν γινόταν να μην ακολουθήσει. Παρότι ο συμπαθέστατος σκαντζόχοιρος εμφανίζεται μόνο λίγα λεπτά, ο Knuckles του Idris Elba είναι παραπάνω από ικανός για να συμπληρώσει το κενό.

Με επικεφαλής τον σεναριογράφο John Whittington και showrunner τον Toby Ascher, η τηλεοπτική σειρά “Knuckles” φέρνει στο επίκεντρο τον σκληρό και πεισματάρη πολεμιστή Echidna, Knuckles. Το να χτυπάει πράγματα είναι εύκολο γι’ αυτόν, αλλά τι γίνεται όταν τα πράγματα περιπλέκονται; Με ένα εξαιρετικό μείγμα δράσης, χιούμορ και ανάπτυξης χαρακτήρων, το “Knuckles” εξερευνεί έννοιες όπως η φιλία, η οικογένεια και η αποδοχή.

O Idris Elba δίνει φωνή στον Knuckles

Η σειρά ξεκινάει με μία πραγματικά σύντομη ανακεφαλαίωση του “Sonic The Hedgehog 2” και μας παρουσιάζει την κύρια θεματική της, που δεν είναι άλλη από τη δυσκολία του πρωταγωνιστή μας να προσαρμοστεί σε μία ζωή χωρίς μάχες. Μετά από μια σειρά ατυχιών, ο Knuckles καλεί τον πρώην αρχηγό των Echidna, τον Pachacamac. Ως ο τελευταίος επιζών της φυλής του, ο χαρακτήρας του Idris Elba φέρει και την κληρονομιά της. Ο Pachacamac αναθέτει στον Knuckles να εκπαιδεύσει έναν νέο πολεμιστή που θα διατηρήσει τις παραδόσεις της φυλής τους. Παραδόξως, αυτός ο νέος πολεμιστής είναι ο Wade Whipple (Adam Pally), ο βοηθός σερίφη από τις ταινίες Sonic.

Η δυναμική μεταξύ των χαρακτήρων του Knuckles και του Wade αποτελούν τον βασικό θεματικό πυλώνα της σειράς

Ο Wade συμμετέχει σε έναν διαγωνισμό μπόουλινγκ, τον οποίο ο Knuckles βλέπει ως μια ευκαιρία για τον Wade να αποδείξει την αξία του ως πολεμιστής. Η σοβαρότητα του Knuckles σχετικά με το τουρνουά μπόουλινγκ ταιριάζει με τη γενικότερη ανησυχία του για τυχόν απειλές, καθιερώνοντας και τα δύο ως κύριους άξονες για τη σειρά.

Ευτυχώς, η σειρά “Knuckles” έχει επίγνωση του παραλογισμού των καταστάσεων που διαδραματίζονται και παίρνει όσο σοβαρά πρέπει τον εαυτό της. Επιπλέον, παρά τις διαφορετικές προσωπικότητές τους, ο Knuckles και ο Wade είναι ενδιαφέροντες χαρακτήρες και η συμπόρευσή τους θυμίζει body cop δίδυμο των ‘80s.

Με 6 επεισόδια διάρκειας κάτω των 30 λεπτών, η σειρά λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό σαν ταινία. Ωστόσο, αργά αλλά σταθερά ο Wade Whipple αρχίζει να παίρνει το κεντρικό ρόλο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, ο Wade παλεύει προσωπικά & οικογενειακά θέματα, ιδιαίτερα την τεταμένη σχέση του με τον πατέρα του και μέσα από αυτά ανακαλύπτει την εσωτερική του δύναμη.

Το Knuckles πετυχαίνει τον σκοπό του, ο οποίος δεν είναι να γεμίσει δράση τον τηλεθεατή αλλά να του προσφέρει μία οικογενειακή ζεστασιά

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο τίτλος της σειράς είναι λάθος, καθώς θα έπρεπε να ονομάζεται “Knuckles & Wade”. Αυτό κατά βάση γιατί στο τέλος σού αφήνει την αίσθηση ότι μια σειρά που ονομάζεται Knuckles, αισθάνεσαι ότι θα έπρεπε να έχει περισσότερο Knuckles. Μάλιστα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η σειρά αφιερώνει τα δύο μισά της ισότιμα και στους δύο. Η αρχή της έχει πρωταγωνστή τον Knuckles, ενώ το δεύτερο μισό, τον Wade. Αυτή η μετάβαση γίνεται περίπου στα μισά της σειράς όπου υπάρχει ένα επεισόδιο που είναι αφιερωμένο σε μια μακρά ονειρική σεκάνς. Σε αυτή, ο Wade μιλάει με τον αρχηγό της φυλής του Knuckles και γίνεται μέρος ενός θεατρικού έργου για το παρελθόν του Knuckles, ανακαλύπτοντας πώς ο σύντροφός του έμαθε να είναι δυνατός και με αυτοπεποίθηση.

Η σειρά στοχεύει καθαρά το οικογενειακό κοινό, χωρίς όμως να απομακρύνεται πολύ από το πνεύμα του Sonic που τον έκανε αγαπητό σε παιδιά και νοσταλγούς ενήλικες. Σίγουρα, δεν είναι κάθε αστείο ή sub-plot του τέλειο, αλλά παρουσιάζει τα πράγματα με έναν τέτοιο αισιόδοξο τρόπο, που οι περισσότερες οικογένειες μπορούν να μοιραστούν.

Υπάρχει χώρος για να εξερευνηθούν πολλές – και ίσως βαθύτερες ιστορίες – μέσα σε αυτό το σύμπαν. Αλλά ως πρώτο βήμα στην τηλεόραση, ο Knuckles προσφέρει ακριβώς τη σωστή δόση ανάλαφρης περιπέτειας. Ελπίζω στο μέλλον να δούμε πολλούς ακόμα χαρακτήρες από Sonic-verse να παίρνουν την ευκαιρία να λάμψουν σε τηλεοπτικές σειρές.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Series: Knuckles

Season: 1

Episodes: 6

Platfrom: Paramount+

Year: 2024

Genre: Action, Comedy, Adventure

Starring: Idris Elba, Adam Pally, Stockard Channing

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.

7.0
Score


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/depart.gr/public_html/wp-content/themes/gillion/inc/helpers_blog.php on line 692

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/depart.gr/public_html/wp-content/themes/gillion/inc/helpers_blog.php on line 716

Final Verdict

Το Knuckles δεν είναι μια σειρά που πρέπει να παρακολουθήσετε για να προετοιμαστείτε για το Sonic the Hedgehog 3. Ωστόσο, για τους οπαδούς του Knuckles & του Idris Elba είναι μια τηλεοπτική σειρά που σίγουρα αξίζει τον χρόνο σας.