Οι Λευκή Συμφωνία, μια rock μπάντα απ’τα παλιά, που άφησε έντονα το στίγμα της πίσω στα ’80s και ’90s, ιδίως στους fan της darkwave σκηνής, μετά από δύο πρόσφατες επανεκδόσεις των albums “Μυστικοί Κήποι” και “Χρώματα“, ξαναμπαίνει στο γήπεδο με μια νέα δουλειά με τίτλο “Σαν Τον Ήλιο“. H παραγωγή είναι από τον Έκτορα Τσολάκη σε συνεργασία με την ίδια την μπάντα και η κυκλοφορία σε LP/LP Limited/CD γίνεται από τις Labyrinth of Thoughts records και The Lab records.

Η Λευκή Συμφωνία κάνουν εμφατική επιστροφή με το "Σαν τον Ήλιο"

Η παραγωγή είναι δυνατή κι ο ήχος όπως είναι λογικό αρκετά καθαρότερος και πιο ζεστός με τα νέα στουντιακά δεδομένα ηχογράφησης σε σχέση με δύο και τρεις δεκαετίες πίσω. Τα τύμπανα και το μπάσο έχουν έρθει ευχάριστα πιο μπροστά και η κιθάρα έχει αγριέψει και βαρύνει σε ηχόχρωμα. 

Το "Σαν Τον Ήλιο" έχει συνθέσεις που ακούγοντάς τες καταλαβαίνεις με κλειστά μάτια ότι είναι Λευκή Συμφωνία

Εναρμονισμένη με τα σημερινά δεδομένα είναι γενικότερα και η ίδια η μουσική (συμπεριλαμβάνοντας μελωδίες και ενορχήστρωση) ανεβάζοντας ένα level πιο πάνω τις συνθέσεις, που κατά τ’άλλα ακούγοντάς τες με κλειστά μάτια καταλαβαίνεις ότι ακούς Λευκή Συμφωνία

Το μόνο που με ξένισε ελαφρώς ήταν η επεξεργασία της φωνής, χωρίς όμως να με χαλάσει γιατί ταίριαζε με την εμφανώς βαρύτερη ατμόσφαιρα του ήχου. Απλά, ρομαντικά μιλώντας, μιας και ήμουν έφηβος των ’90s, μου έλειπε το πάθος κι η ένταση της φωνής όπως με έφτιαχνε στο “Το Φεγγάρι Αιμορραγεί“.

Δυνατή επανεμφάνιση από τη Λευκή Συμφωνία

Στιχουργικά στέκεται αξιοπρεπώς. Ούτε κρύο ούτε ζέστη, με κάποια λίγα σημεία που προσωπικά ξεχώρισα και με την πολύ ευχάριστη παρουσία του Edgar Allan Poe στο “Όνειρο Μέσα Σε Όνειρο“. Το κομμάτι που με κέρδισε ωστόσο, ίσως και λόγω της ελαφριάς διαφορετικότητάς του σε ατμόσφαιρα από τα υπόλοιπα (για να κάνει και πιο χαοτικό το φινάλε του δίσκου) είναι το “Εκεί Που Ο ‘Aνεμος Ρωτάει Για Εσένα“.

Εύγε στη Λευκή Συμφωνία για αυτήν τη δυνατή επανεμφάνιση. Με το καλό να φύγει η παράνοια που ζούμε με τους διάφορους κορονοϊούς που μας αρρωσταίνουν και μας κυβερνάνε, μπας και τους δούμε on stage κι αυτούς και τόσους άλλους που μας λείψανε. Και μην ξεχνάς, κάθε κριτική είναι πια προσωπική υπό-θεση.

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Artist: Λευκή Συμφωνία

Album: Σαν τον Ήλιο

Label(s): Lab Records, Labyrinth of Thoughts

Release Date: 27/03/2020

Genre: Post Punk, Darkwave, Gothic Rock

1. Μέχρι Τον Θάνατο

2. Με Μια Kραυγή

3. Μαύρο Φως

4. Όνειρο Μέσα Σε Όνειρο

4. Σβήσε Τα Ίχνη

5. Σαν Τον Ήλιο

6. Χρόνια Σιωπηλά

7. Μήνυμα

8. Δάκρυ

9. Εκεί Που Ο Άνεμος

10. Ρωτάει Για Εσένα

Producer: Έκτορας Τσολάκης

Λευκή Συμφωνία: Θοδωρής Δημητρίου (Φωνή), Κώστας Μιχαλός (Κιθάρα), Διογένης Χατζηστεφανίδης (Μπάσο), Βαγγέλης Τσιμπλάκης (Τύμπανα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.

8.0
Score

Final Verdict

Ένα μεγάλο μπράβο στους Λευκή Συμφωνία για αυτήν την εξαιρετική τους επιστροφή.