Το θηρίο βρυχάται ξανά! Με αυτές τις τέσσερεις λέξεις θα μπορούσαμε να περιγράψουμε την επικείμενη επιστροφή των Ολλανδών extreme metallers, Legion of the Damned. Έτσι, τέσσερα χρόνια μετά το “Slaves of the Shadow Realm” επιστρέφουν με το “The Poison Chalice“. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει  στις 26 Μαΐου μέσω της Napalm Records και πρόκειται για τον 8ο δίσκο των thrash/death metallers.

Οι Ολλανδοί Legion of the Damned επιστρέφουν με το album The Poison Chalice
Οι Ολλανδοί Legion of the Damned επιστρέφουν με το album The Poison Chalice

Στο πλαίσiο προώθησης του νέου album τους, οι Legion of the Damned κυκλοφόρησαν και ένα single – συνοδευόμενο και από video – το “Beheading Of The Godhead“. Τη δημιουργία του βίντεο ανέλαβε η διάσημη εταιρεία παραγωγής, Grupa 13, και ξεχωρίζει ως ένα από τα καλύτερα βίντεο της καριέρας τους. Το τραγούδι μεταφέρει τον ακροατή απευθείας στο μυαλό ενός μάγου-δαίμονα που συγκεντρώνει τους βαθύτερους φόβους της ανθρωπότητας και τοποθετείται στην ίδια σφαίρα με τον Θεό.

Οι Legion of the Damned ιδρύθηκαν το 1990 ως OCCULT, από τους Maurice Swinkels και Erik Fleuren. Το 2005 το συγκρότημα αναγεννήθηκε με το σημερινό του όνομα. Έτσι, για σχεδόν 35 χρόνια, ο επιθετικός thrash/death metal ήχος τους συνεχίζει να τρομοκρατεί την Ευρώπη – και όχι μόνο. Μάλιστα οι Brutal Blackened επιρροές στη μουσική τους τούς καθιστούν μοναδικούς στη σκηνή.

The Poison Chalice - Tracklist

1. Saints in Torment

2. Contamination

3. Progressive Destructor

4. Skulls Adorn the Traitor’s Gate

5. Behold the Beyond

6. Retaliation

7. Savage Intent

8. Chimes of Flagellation

9. Beheading of the Godhead

10. The Poison Chalice

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: Legion of the Damned

Album: The Poison Chalice

Release Date: 26/05/2023

Label: Napalm Records

Genre: Death Metal, Thrash Metal

Producer: Erwin Hermsen

Legion of the Damned: Erik Fleuren (Τύμπανα), Maurice Swinkels (Φωνή), Harold Gielen (Μπάσο), Twan van Geel (Κιθάρα), Fabian Verweij (Κιθάρα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολουθήστε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.