Νέο single και video για τους Αυστραλούς LO!, με το Our Fouling Larder, από το επερχόμενο τέταρτο album τους, The Gleaners, που κυκλοφορεί στις 7 Απριλίου από την Pelagic Records.

Η τετράδα από το Sydney ξεκίνησε από το 2007, παίζοντας μία μίξη blackened sludge, όπως περιγράφουν και οι ίδιοι, κυκλοφορώντας ανεξάρτητα το πρώτο τους LP Look And Behold το 2011. 2 χρόνια μετά, η συνεργασία με την Pelagic Records αποφέρει το Monstrorum Historia.

Η αναγνώριση τους ήρθε αρκετά αργότερα, το 2017 συγκεκριμένα και το Vestigial, ένα concept album αυτοτελών ιστοριών/τραγουδιών, με λαμπρό παράδειγμα το Bombardier, που είναι βασισμένο σε πραγματική αλληλογραφία από την επιχείρηση London Blitz, τον βομβαρδισμό του Λονδίνου στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι LO! κυκλοφορούν νέο album την άνοιξη του 2023 LO!: The Gleaners | Album Review
Θριαμβευτική η δισκογραφική επιστροφή των LO! με το The Gleaners

H πρώτη γεύση από το The Gleaners ήρθε με το πρώτο single που οι LO! έδωσαν στη δημοσιότητα, το Salting The Earth, το οποίο αφηγείται μία τεχνική που χρησιμοποιούσαν διάφοροι στρατοί ανά τα χρόνια, όταν εισέβαλαν σε χωριά, ρίχνοντας αλάτι στις καλλιέργειες ώστε να καταστραφούν οι σοδειές και να μην μπορούν να τραφούν οι επιζώντες. Αυτό, όπως σχολιάζει και ο τραγουδιστής Sam Dillon, είναι μία τεχνική που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα, άλλοτε μεταφορικά και δυστυχώς αρκετές φορές και κυριολεκτικά.

Oι LO! προσπαθούν να δημιουργήσουν μία βάση για την αέναη αναζήτηση της ελευθερίας και της αλήθειας

Ο κιθαρίστας και κύριος songwriter των LO! προσθέτει : “Δημιουργήσαμε ένα album με ύμνους, χωρίς να χάσουμε το groove και την ένταση της live απόδοσης, χρησιμοποιώντας καθορισμένους χαρακτήρες και θέματα που επανεμφανίζονται σε διάφορα στάδια του δίσκου, όπως επίσης και πειραματισμούς με ατμοσφαιρικά και κινηματογραφικά samples για να «ζωντανέψουν» όλα ακόμα περισσότερο.

H ενέργεια του gleaning, που σημαίνει σταχυολογώ, συγκεντρώνω σιγά σιγά, είναι μία μεσαιωνική τεχνική που χρησιμοποιούσαν οι λόρδοι και οι άρχοντες γενικότερα ώστε να διαλέγουν ότι επιθυμούν για εκείνους και οι «κατώτεροι» τους να μένουν με τα υπόλοιπα. 

Τώρα αντικαταστήστε τα σιτηρά με την αλήθεια και βρισκόμαστε σε μία σημερινή κατάσταση μέσω των media, των ανθρωπίνων σχέσεων και των δικών μας μύθων, ελπίζοντας ότι θα είμαστε τυχεροί και θα βρούμε τους «καλούς» σπόρους μέσα από τον βούρκο.

To The Gleaners μπορεί να φαίνεται ως μία όαση για τους λάτρεις της συνωμοσιολογίας, αλλά στην πραγματικότητα οι LO! προσπάθησαν να δημιουργήσουν μία βάση για την αέναη αναζήτηση της ελευθερίας και της αλήθειας. Αυτό το επιτυγχάνουν πολύ κυριολεκτικά με το one-two punch της αρχής με το Our Fouling Larder και το Salting The Earth, την downbeat καταστροφή του Rat King και την μεγάλη κλιμάκωση του Cannibal Culture, χωρίς να αφήνουν ούτε στιγμή για ανάσα. 

Το εξώφυλλο του νέου album των LO!, The Gleaners
Το εξώφυλλο του νέου album των LO!, The Gleaners

Ακόμα και τα πιο ατμοσφαιρικά κομμάτια, όπως το Pareidolia ή το ομώνυμο The Gleaners, έχουν μία πολύ βαριά αίσθηση, κυρίως λόγω του αργού τους ρυθμού. Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από τον ομώνυμο πίνακα του Hieronymus Bosch και δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο σημείο εστίασης. Οι χαρακτήρες βρίσκονται σκορπισμένοι παντού, το χάος του είναι ολοκληρωμένο, αλλά με κάποιο τρόπο η επίδραση του είναι πολύ έντονη.

The Gleaners - Tracklist

1. Our Fouling Larder

2. Salting the Earth

3. Deafening Bleats of Apathy

4. Rat King

5. The Gleaners

6. Pareidolia

7. Kleptoparasite

8. Cannibal Culture

9. Mammons Horn

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: LO!

Album: The Gleaners

Release Date: 07/04/2023

Label: Pelagic Records

Genre: Post Hardcore

LO!: Carl Whitbread (Κιθάρα) | Sam Dillon (Φωνή) | Adrian Griffin (Τύμπανα) | Adrian Shapiro (Μπάσο)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολουθήστε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.