Επιστροφή των Καναδών Loviatar με το δεύτερο αισιώς full length τους album, Lightless. To album μόλις κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή και έπεται να κυκλοφορήσουν 500 κόπιες σε LP μέσω της Prosthetic Records. H οποία κυκλοφόρησε και το πρώτο τους album, “Loviatar”.

Στο Lightless ο ακροατής θα βρεί μια μίξη doom με αρκετά post rock στοιχεία. Ξέρω ότι το να βλέπεις γραμμένα αυτά τα δύο είδη σε σειρά φαντάζει λίγο περίεργο αλλά το αποτελέσμα , πιστέψτε με, δένει αρκετά καλά, ειδικά στην περίπτωση των Loviatar. 

Αρκετά δουλεμένο το album, και με μια γενική ατμόσφαιρα που μπορεί να πιστοποιήσει τον ορο Doom , σίγουρα οχι ομως τον ορο metal μιας και μιλάμε για ένα κατα κύριο λογο post rock album με μερικά πιο “metal” περάσματα. Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι το αρνητικό, τουλάχιστον για τα δικά μου αυτιά.

Τα 37 λεπτά διάρκειας του “Lightless” καταφέρνουν να σε βάλουν στην ατμόσφαιρα της μπάντας και γενικά πρόκειται για ένα album με συνοχή, αν εξαιρέσουμε 2-3 σημεία που προσωπικά με έβγαλαν τελείως off. Αλλα και πάλι, ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια (ευτυχώς) οπότε έαν σας ιντριγκάρει η περιγραφή αυτού του ήχου, συνιστώ ακροάση και ας αξιολογήσει ο καθένας με τα δικά του αισθητήρια την προσπάθεια των καναδών.

To Lightless, ο δεύτερος δίσκος των Loviatar, έρχεται να προσθέσει post rock πινελιές στον doom metal ήχο του συγκροτήματος.
To Lightless, ο δεύτερος δίσκος των Loviatar, έρχεται να προσθέσει post rock πινελιές στον doom metal ήχο του συγκροτήματος.
Lightless - Tracklist

1. Suffocating Delirium

2. Horse in Thrall

3. Cave In

4. Silica

5. All the Witches You Failed to Burn

6. Lightless

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: Loviatar

Album: Lightless

Label: Prosthetic records

Release Date: 03/04/2020

Genre: Doom Metal, Post Rock, Post Metal

7.0
Score