Επιστροφή των Καναδών Loviatar με το δεύτερο αισιώς full length τους album, Lightless. To album μόλις κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή και έπεται να κυκλοφορήσουν 500 κόπιες σε LP μέσω της Prosthetic Records. H οποία κυκλοφόρησε και το πρώτο τους album, “Loviatar”.

To Lightless, ο δεύτερος δίσκος των Loviatar, έρχεται να προσθέσει post rock πινελιές στον doom metal ήχο του συγκροτήματος.

Στο Lightless ο ακροατής θα βρεί μια μίξη doom με αρκετά post rock στοιχεία. Ξέρω ότι το να βλέπεις γραμμένα αυτά τα δύο είδη σε σειρά φαντάζει λίγο περίεργο αλλά το αποτελέσμα , πιστέψτε με, δένει αρκετά καλά, ειδικά στην περίπτωση των Loviatar. 

Τα 37 λεπτά διάρκειας του “Lightless” καταφέρνουν να σε βάλουν στην ατμόσφαιρα των Loviatar

Αρκετά δουλεμένο το album, και με μια γενική ατμόσφαιρα που μπορεί να πιστοποιήσει τον ορο Doom , σίγουρα οχι ομως τον ορο metal μιας και μιλάμε για ένα κατα κύριο λογο post rock album με μερικά πιο “metal” περάσματα. Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι το αρνητικό, τουλάχιστον για τα δικά μου αυτιά.

Τα 37 λεπτά διάρκειας του “Lightless” καταφέρνουν να σε βάλουν στην ατμόσφαιρα της μπάντας και γενικά πρόκειται για ένα album με συνοχή, αν εξαιρέσουμε 2-3 σημεία που προσωπικά με έβγαλαν τελείως off. Αλλα και πάλι, ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια (ευτυχώς) οπότε έαν σας ιντριγκάρει η περιγραφή αυτού του ήχου, συνιστώ ακροάση και ας αξιολογήσει ο καθένας με τα δικά του αισθητήρια την προσπάθεια των καναδών.

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Artist: Loviatar

Album: Lightless

Label: Prosthetic records

Release Date: 03/04/2020

Genre: Doom Metal, Post Rock, Post Metal

1. Suffocating Delirium

2. Horse in Thrall

3. Cave In

4. Silica

5. All the Witches You Failed to Burn

6. Lightless

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.

7.0
Score

Final Verdict

Τα 37 λεπτά διάρκειας του “Lightless” καταφέρνουν να σε βάλουν στην ατμόσφαιρα των Loviatar και γενικά πρόκειται για ένα album με συνοχή, αν εξαιρέσουμε 2-3 σημεία που μπορούν να σε βγάλουν τελείως off