Με μία άκρως επιτυχημένη πορεία 50 χρόνων, οι Magnum επιστρέφουν με το νέο τους άλμπουμ, “Here Comes the Rain”. O δίσκος κυκλοφόρησε από την SPV/Steamhammer και αποτελείται από δέκα τραγούδια, τα οποία συνδυάζουν την κλασική hard rock ατμόσφαιρα των Magnum με σύγχρονες επιρροές. Ένα άλμπουμ γεμάτο ξεχωριστές μουσικές αφηγήσεις, όπως ξέρουν πολύ καλά οι Βρετανοί να κάνουν.

Για να μπούμε κατευθείαν στο θέμα, όμως! Ο δίσκος ανοίγει με το δυναμικό “Run Into the Shadows“, με μια αίσθηση δυναμισμού και αδρεναλίνης, θυμίζοντας κάτι από τα παλιά. Αμέσως γίνεται αντιληπτό ότι αυτό το άλμπουμ θα είναι ένα ταξίδι σε πιο μελωδικές στιγμές.

Ακολουθεί η ομώνυμη μπαλάντα “Here Comes the Rain“, ένα πραγματικά όμορφο κομμάτι γεμάτο συναισθήματα. Και o Bob Catley ξέρει πως να κάνει μία μπαλάντα να μαγεύει με τη φωνή του. Το “Some Kind of Treachery” είναι ένα αυθεντικό hard rock κομμάτι, με το μπάσο του και τα riffs του. Οι Magnum φαίνονται και είναι άνετοι σε τέτοιες hard rock ιστορίες, που ψάχνουν ακροατές να τις εξερευνήσουν.

To “Here Comes the Rain” είναι γεμάτο από νοηματικές και συναισθηματικές εναλλαγές

Το “After the Silence” ανεβάζει τη διάθεση και το ρυθμό, και το refrain είναι από αυτά που σου μένουν. Πέμπτο κομμάτι του άλμπουμ είναι το “Blue Tango“. Ένα rock n roll κομμάτι, πιο ανάλαφρο ακουστικά από τα προηγούμενα. Αντίθετα, το “The Day He Lied” είναι πιο ατμοσφαιρικό, με εικόνες και σκέψεις διάχυτες. Και το ρεφρέν να βαδίζει σε πιο θλιμμένα μονοπάτια.

Με "Here Comes the Rain" οι Magnum δείχνουν ότι είναι ακόμα ικανοί να γράφουν εντυπωσιακή μουσική | Magnum: Here Comes the Rain | Album Review

Έχοντας ήδη φτάσει στα μισά, ακούμε και το “Broken City“. Ωραίο, αισθαντικό και με πολιτικό υπόβαθρο. Μιλαει για την αποξένωση και την κοινωνία, ετοιμάζοντας το έδαφος για τη συνέχεια. “The Seventh Darkness”, με κλασικά-Magnum-riffs και φωνητικά όλο νοσταλγία.

Λίγο πριν το τέλος του “Here Comes the Rain”, οι Magnum μας δίνουν το “Ι Wanna Live”. Όπως και όλος ο δίσκος έως τώρα, οι εναλλαγές σε νόημα και συναίσθημα είναι παρούσες. Έτσι, λοιπόν, αυτό το κομμάτι εκπέμπει αισιοδοξία και ζωντάνια. Βέβαια, και η φωνή του Bob Catley δίνει την απαραίτητη ζεστασιά και την ένταση. Και το απογειώνει.

Το “Here Comes the Rain” είναι ένα εξαιρετικό άλμπουμ που θα ικανοποιήσει τους παλιούς και τους νέους φίλους των Magnum

Για φινάλε του δίσκου, οι Magnum επιλέγουν κάτι εξίσου έντονο. Ρυθμικό, βαθύ και ατμοσφαιρικό στα δικά τους επίπεδα. Το “Borderline” σε χαλαρώνει, αφήνοντας μία γερή αίσθηση ανακούφισης. Παράλληλα, όμως, σε φουντώνει ενάντια σε προκαταλήψεις και μοναξιά. Και σε βάζει να σκεφτείς τι στο καλό συμβαίνει γύρω μας και μέσα μας.

Συνοψίζοντας, κάποια κομμάτια, σαν το “Run Into the Shadows” ή το “The Day He Lied” είναι δείγματα της ποιότητας αυτού του νέου αυτού άλμπουμ.  Δείγματα ωραίων συνθέσεων από μία ιστορική μπάντα, όπως οι Magnum, που ξέρουν να συνδυάζουν το hard rock με τις πιο ζεστές μπαλάντες.

Από τα φωνητικά του Bob Catley, τις καθαρές κιθάρες του Τony Clarkin, τα σταθερά πλήκτρα του Rick Benton, το μπάσο του Dennis Ward και τα πανταχού παρόντα τύμπανα του Lee Morris, όλα και όλοι είναι ενωμένοι και μέσα στο ρυθμό τους. Και το αποτέλεσμα είναι άκρως ποιοτικό.

Με μία φράση, το “Here Comes the Rain” είναι ένα εξαιρετικό άλμπουμ που θα ικανοποιήσει τους παλιούς και τους νέους φίλους των Magnum, αλλά χωρίς κάποια πρωτοτυπία.

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Artist: Magnum

Album: Here Comes the Rain

Label: SPV/Steamhammer

Release Date: 12/01/2024

Genre: Hard Rock

1. Run Into The Shadows

2. Here Comes The Rain

3. Some Kind Of Treachery

4. After The Silence

5. Blue Tango

6. The Day He Lied

7. The Seventh Darkness

8. Broken City

9. I Wanna Live

Producer: Tony Clarkin

Magnum: Bob Catley (Φωνή), Rick Benton (Πλήκτρα), Lee Morris (Τύμπανα), Dennis Ward (Μπάσο)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.

8.0
Score

Final Verdict

Με μία φράση, το “Here Comes the Rain” είναι ένα εξαιρετικό άλμπουμ που θα ικανοποιήσει τους παλιούς και τους νέους φίλους των Magnum, αλλά χωρίς κάποια πρωτοτυπία.