Η THE HUB παρουσιάζει τους σπουδαίους Melvins στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στις 3 Ιουλίου 2023! Μαζί τους οι Vodka Juniors και οι Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs!

Οι Melvins είναι ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα της σύγχρονης μουσικής. Δημιουργήθηκαν το 1983 με επικεφαλής τον τραγουδιστή/κιθαρίστα Buzz Osborne και έδρα το Montesano της Ουάσινγκτον. Συνδυάζουν, με μεγάλη μαεστρία, το punk rock και τη heavy μουσική, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό, νέο υποείδος. Ανήκουν στη σχολή των μουσικών που δεν περιορίζουν τον ήχο τους και τολμούν, με άνεση και επιτυχία, να κινηθούν σε διάφορα είδη, όπως grunge, stoner, sludge, doom metal, hardcore punk και alternative rock.

Σε διάστημα τεσσάρων δεκαετιών, οι Melvins έχουν πραγματοποιήσει σημαντικές τομές για τη Μουσική

Κατά τη διάρκεια της  40χρονης σχεδόν ιστορίας του συγκροτήματος, με βασικούς πυλώνες τους Buzz Osborne και Dale Crover,  μέχρι σήμερα, οι Melvins έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 25 άλμπουμ, πολυάριθμα Ep’s, live albums, singles και σπάνια κομμάτια. Έχουν ανοίξει το δρόμο και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τα περισσότερα συγκροτήματα της grunge σκηνής του Seattle, όπως οι NirvanaSoundgarden και Mudhoney. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Melvins ήταν ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα του frontman των NirvanaKurt Cobain, ενώ ο Adam Jones των Tool, διαχρονικός θαυμαστής των Melvins, τους χαρακτήρισε, σε συνέντευξή του το 1994, ως τους εφευρέτες του grunge

Πρόσφατα, οι Melvins κυκλοφόρησαν την ακουστική συλλογή 36 κομματιών, «Five Legged Dog», με επανεκτελέσεις μερικών από τα πιο heavy τραγούδια τους, καθώς και διασκευές από αγαπημένους καλλιτέχνες. Στη διάρκεια της δισκογραφίας τους, οι Melvins έχουν συνεργαστεί με τους Jello BiafraMudhoney και Fantômas και έχουν περιοδεύσει επανειλημμένα σε όλο τον κόσμο. 

Πρόσφατα, οι Melvins κυκλοφόρησαν την ακουστική συλλογή 36 κομματιών, «Five Legged Dog»
Πρόσφατα, οι Melvins κυκλοφόρησαν την ακουστική συλλογή 36 κομματιών, «Five Legged Dog»

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Melvins: Buzz Osborne (Φωνή, κιθάρα), Dale Crover (Τύμπανα, κρουστά, φωνή), Steven Shane McDonald (Mπάσο, φωνή)

Οι Vodka Juniors αποτελούν μία από τις σημαντικότερες δυνάμεις της ελληνικής underground σκηνής. Ξεκινώντας από τις θρυλικές πλέον εμφανίσεις τους σε υπόγειες σκηνές και καταλήγοντας στα συνεχή sold out στα πιο μεγάλα venues και φεστιβάλ. Μαζί τους κουβαλάνε μεταξύ άλλων, διπλά και τριπλά albums (“Dark Poetry”, “Clubriot”), τρία ιστορικά Pirate tours και μία γιγαντιαία 3μηνη περιοδεία 100 ημερών ανάμεσα σε αμέτρητες άλλες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Γνωστοί πλέον για τα χαοτικά και έντονα, συναισθηματικά φορτισμένα live, διατηρώντας την ίδια οικογενειακή ατμόσφαιρα είτε πρόκειται για συναυλίες εκατοντάδων είτε πολλών χιλιάδων. Live που σε πιάνουν από το λαιμό και σε αφήνουν καταιδρωμένο και εξαντλημένο αλλά με ένα αίσθημα ευφορίας και ψυχικής κάθαρσης. Ένα μείγμα από punk, hiphop. dub, thrash και πολλά electronic elements που ξεκίνησε να στήνεται με punk album όπως το “Drunk and loud” και το “Suburbancore” και κατέληξε εκεί στο πιο πρόσφατο “Warrior Anthems”.

Με ελάχιστες συνεντεύξεις και χωρίς διαφημιστικά κόλπα, πιστοί στη σκληρή δουλειά και την αληθινή άμεση επικοινωνία με τον κόσμο συνεχίζουν να κατεδαφίζουν σκηνές όπου βρεθούν. Κλείνουν τον κύκλο του τελευταίου τους album στην Αθήνα δίνοντας το σύνθημα για το ξεκίνημα της νέας εποχής… as the song goes: “Addicted to the road, one thing I have come to know, I count my age with miles not years and I got thousands more to go…”

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Vodka Juniors: Kostis, Orestis, Harry, Jack, Nikitas

Οι Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs είναι οι Matthew Baty, Sam Grant, John-Michael Hedley, Ewan Mackenzie και Adam Ian Sykes. Το συγκρότημα πρόσφατα ολοκλήρωσε τη δουλειά του στο τέταρτο album του. Ηχογραφήθηκε στα Blank Studios, στο Newcastle. Το mastering του έγινε στα Abbey Road Studios.

Το πιο πρόσφατο album τους, Viscerals (2020), έλαβε διθυραμβικά σχόλια από όλα τα μεγάλα μέσα.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs: Matthew Baty (Φωνή), Sam Grant (Κιθάρα), Adam Ian Sykes (Κιθάρα), John-Michael Joseph Hedley (Μπάσο), Ewan Mackenzie (Τύμπανα)

Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs: Pigsx7 (OW) | Facebook | Instagram | Twitter | YouTube | Spotify | Bandcamp | Apple Music

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.