Σε κάθε είδος μουσικής, υπάρχουν συγκροτήματα που είναι αρκούντως προβεβλημένα, πολλές φορές και με εμπορική επιτυχία. Yπάρχουν, όμως, και άλλα που μπορεί ποτέ να μην έτυχαν της προβολής που -ίσως- άξιζαν. Ωστόσο, κατάφεραν να δισκογραφούν ακατάπαυστα και με συνέπεια και έτσι να αυξάνουν αργά αλλά σταθερά την πιστή βάση των οπαδών τους. Οι Βρετανοί progressive rock/ metallers, Threshold, ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία.

Υπάρχουν εδώ και 35 χρόνια, ενώ το ντεμπούτο τους, “Wounded Land”, πριν λίγες μέρες συμπλήρωσε τα 30 χρόνια. Συνολικά, έχουν κυκλοφορήσει δώδεκα στούντιο άλμπουμ. Το μοναδικό, όμως, στην περίπτωσή τους είναι άλλο. Όλα μα όλα, έχουν καταφέρει να διατηρούν πάρα πολύ υψηλά standards. Ακόμα και για τους άκρως απαιτητικούς φίλους της προοδευτικής μουσικής.

Mπορεί οι οπαδοί των Theshold ννα μην είναι χιλιάδες, είναι όμως πολύ φανατικοί

Οι «παλιοί» του σχήματος, ο κιθαρίστας Karl Groom και ο πληκτράς Richard West, είναι τα μοναδικά μέλη που έχουν παίξει σε όλα τα άλμπουμ του σχήματος και αποτελούν και τους βασικούς συνθέτες του όλα αυτά τα χρόνια. Οι συνθέσεις τους, δεν βασίζονται μόνο στην πολυπλοκότητα, αλλά κυρίως στις μαγευτικές τους μελωδίες με τις οποίες χτίζουν τα τραγούδια τους. Αυτό ήταν και παραμένει το όπλο τους για να δημιουργήσουν μία στρατιά οπαδών, που μπορεί να μην είναι χιλιάδες, είναι πολύ φανατικοί. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι ένα από τα ελάχιστα μουσικά σχήματα που έχουν τρείς κυκλοφορίες αποκλειστικά για μέλη του fan club τους!

Η θέση του τραγουδιστή, έχει υπάρξει ενός είδους «περιστρεφόμενη πόρτα» για το σχήμα. Μπορεί σε όλα τα χρόνια της ύπαρξής τους, να έχουν αλλάξει μόλις τρείς frontmen, αλλά οι περισσότεροι είχαν περισσότερες από μία θητείες. Ο Damian Wilson (κάποτε υποψήφιος αντικαταστάτης του Bruce Dickinson στους Iron Maiden) έχει τρεις διαφορετικές θητείες. Πιο ιδιαίτερη ήταν η περίπτωση του Andrew “Mac” McDermott. O Mac τραγούδησε σε πέντε συνεχόμενα άλμπουμ, δυστυχώς όμως πέθανε ξαφνικά σε μικρή ηλικία.

H δεύτερη εμφάνιση των Threshold στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί ΑΚΡΙΒΩΣ έξι χρόνια μετά την προηγούμενη και θα έχει και το ίδιο opening act

Τραγουδιστής των Threshold από το 2017 και το επικό, διπλό concept άλμπουμ τους, “Legends Of The Shires”, είναι ο Glynn Morgan. Θυμίζουμε ότι είχε τραγουδήσει και στο δεύτερο άλμπουμ τους, “Psychedelicatessen”. «Υπερατού» του γκρουπ και κρυφή δύναμη, ο εκπληκτικός, αριστερόχειρας ντράμερ, Johannes James. O James μπήκε στο σχήμα από το “Hypothetical” του 2001 και έκτοτε, έχει εκτοξεύσει τη δυναμική των Βρετανών με το ανυπέρβλητο παίξιμό του.

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται λίγο περίπλοκα και ίσως «δραματικά», αυτό όμως που είναι πάρα πολύ απλό, είναι το γεγονός ότι οι Threshold ποτέ δεν έχουν βγάλει έναν απλά καλό άλμπουμ. Όλα τα άλμπουμ τους, είναι εξαιρετικά. Σπάνια συναντά κανείς περίπτωση συγκροτήματος που να έχουν ένα τόσο μεγάλο σερί κυκλοφοριών σπάνιας αξίας και ποιότητας. Το περσινό τους, “Diving Lines”, θεωρείται ένα από τα καλύτερα άλμπουμ τους, έχοντας αποσπάσει απίστευτα θετικές κριτικές σε όλον τον κόσμο, ικανοποιώντας απόλυτα τους οπαδούς τους και μπαίνοντας μέσα σε λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς.

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Threshold: Karl Groom (Κιθάρα), Richard (Πλήκτρα), Glynn Morgan (Φωνή, κιθάρα), Johanne James (Τύμπανα), Steve Anderson (Μπάσο)

Tο progressive metal, εκτός από τεχνική, θέλει και λεπτομέρεια. Έτσι, η δεύτερη εμφάνιση των Threshold στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί ΑΚΡΙΒΩΣ έξι χρόνια μετά την προηγούμενη. Μάλιστα, θα έχει και το ίδιο opening act. Τους συμπατριώτες μας, The Silent Wedding, οι οποίοι έχουν περιοδεύσει μαζί τους στην Ευρώπη. 

To πιο πρόσφατο άλμπουμ τους, το περσινό “The Ego Path”, είναι ένα ακόμα πολύ καλό δείγμα γραφής καλοπαιγμένου progressive metal. Αναμιγνύει τους Thershold, με Evergrey και Kamelot και ειλικρινά, δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε κάποιο άλλο σχήμα να ανοίγει τη συναυλία. Μα αυτόν τον τρόπο, το πακέτο γίνεται όσο πιο ελκυστικό θα μπορούσε.

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.