H τελευταία studio κυκλοφορία των Metal Church ήταν τον Δεκέμβριο του 2018 με τίτλο Damned if you Do. Από τότε το συγκρότημα εχει μπει σε μια διαδικασία box sets και συλλογών. Tο 2019 κυκλοφορεί το cd box set The Elektra Years 1984-1989 (οι τρεις φοβεροί πρώτοι δίσκοι τους) και φέτος, το 2020, το From The Vault. Ένας κλασσικός και πάντα πιασαρικος τίτλος για να σε βάλει στο πνεύμα της συλλογής αυτής.

Η συλλογή διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις που μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά στον ιστοτοπο της εταιρείας. Στην Deluxe USA Version εχουμε τα παρακάτω καλούδια: τα κομμάτια 1-4  είναι νέες συνθέσεις. Εξαίρεση αποτελεί το τρίτο κομμάτι, που είναι ρετουσαρισμένο το γνωστό και μη εξαιρετέο Conductor από το “Hanging in the balance” του 1993.

Εν συνεχεία, τα κομμάτια 5-9 αποτελούν Β-sides από το Damned if you do, ενώ τα τρία επόμενα είναι διασκευές. Θα μιλήσουμε λίγο αργότερα για αυτές. Τα κομμάτια υπ’ αριθμόν 13 και 14 είναι live εκτελέσεις και τελος τα bonus tracks (τέσσερα το σύνολο) από την εποχή κυκλοφορίας του “ΧΙ”.

Ναι, επί της ουσίας το From the Vault είναι ένα compilation με κάποια νέα κομμάτια. Ωστόσο, αποτελεί ευχάριστη αφορμή για να ξανακούσουμε τη μουσική των Metal Church

Πρόκειται περί πολύ ιδιαίτερης συλλογής, η οποία εχει ως άξονα αναφοράς τον τραγουδιστή Mike Howe. Όλα τα κομμάτια είναι στις κυκλοφοριες όπου συμμετέχει αυτός. Τα νέα κομμάτια είναι αρκετα καλά, στο γνωστό και μη εξαιρετέο ύφος των Metal Church. Προσωπικά αγάπησα το Dead On The Vine, χωρίς να σημαίνει αυτό κάτι για την ποιότητα των άλλων δύο. Οκ, το Conductor δεν πιάνεται για ευνόητους λογούς.

Το From the Vault των Metal Church έχει μέσα και κάποιες νέες συνθέσεις, τις οποίες μόνο αδιάφορες δε θα τις έλεγες

 Στα b-sides την προσοχή μου τραβά το False Flag, ενώ από τις διασκευές αυτή που ξεχωρίζω είναι εκείνη των Nazareth. Και οι άλλες δυο είναι καλοπαιγμένες, αλλά το αυθεντικό Black Betty έχω βαρεθεί να το ακούω στο ράδιο και οπου πηγαίνω να πιω μια μπύρα (προ καραντίνας δηλαδή). Στους Sugarloaf φαίνεται η έννοια της διασκευής απλα μου αρέσει λίγο περισσότερο το πρωτότυπο. Για τις live εκτελέσεις δεν θα κάνω κάποιο σχόλιο γιατι δεν τα πηγαίνω καλά με τις ζωντανές ηχογραφήσει και γι αυτό αποφεύγω τα live albums. Εκτός κι αν είναι πολύ αγαπημένο συγκρότημα ή εχει κάποιο συλλεκτικό σκοπό που, ως συλλέκτη με αφορούν άμεσα.

Για αυτούς που αγαπούν το US heavy metal είναι μια αξιόλογη συλλογή

Ολοκληρώνοντας, η συγκεκριμένη συλλογή ικανοποιεί με τις παροχές της, κάτι που θα συνειδητοποιήσετε όσοι επισκεφθείτε τον ισότοπο της εταιρείας. Για τον Metal Church οπαδό πρωτίστως, καλό είναι να μην λείπει από τη συλλογή του.

Για αυτούς που αγαπούν το US heavy metal δευτερευόντως, είναι μια αξιόλογη συλλογή. Ωστόσο, για αυτούς που θα ήθελαν να μάθουν τους Metal Church, καλό θα ήταν να ξεκινήσουν από τα τρία πρώτα albums και μετα να εμβαθύνουν στη σύγχρονη εποχή τους.

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Artist: Metal Church

Album: From the Vault

Label: Rat Pak Records

Release Date: 10/04/2020

Genre: Heavy Metal

1. Dead on the Vine 

2. For No Reason 

3. Conductor (redux) 

4. Above the Madness 

5. Mind Thief 

6. Tell Lie Vision 

7. False Flag 

8. Insta Mental 04:03

9. 432hz

10. Please Don’t Judas Me (Nazareth cover)

11. Green Eyed Lady (Sugarloaf cover)

12. Black Betty (Lead Belly cover) 

13. Agent Green (Live in Japan)

14. Anthem to the Estranged (Live in Japan)

Producer: Kurdt Vanderhoof

Metal Church: Kurdt Vanderhoof (Κιθάρα), Steve Unger (Μπάσο), Rick van Zandt (Κιθάρα), Stet Howland (Τύμπανα), Mike Howe (Φωνή)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.

8.0
Score

Final Verdict

Για τον Metal Church οπαδό πρωτίστως, καλό είναι να μην λείπει από τη συλλογή του. Για αυτούς που αγαπούν το US heavy metal δευτερευόντως, είναι μια αξιόλογη συλλογή. Ωστόσο, για αυτούς που θα ήθελαν να μάθουν τους Metal Church, καλό θα ήταν να ξεκινήσουν από τα τρία πρώτα albums