Το Metal United Worldwide Festival για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το φεστιβάλ θεσμός που ξεκίνησε από την Αυστραλία και μέσα σε λίγα χρόνια αναπτύχθηκε σε όλο τον κόσμο, ανοίγει τις πύλες του και σας περιμένει για μία ιστορική εκκίνηση στο πιο ιστορικό venue της Αθήνας, το An club. Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου μερικά από τα πιο μεγάλα, αλλά και ανερχόμενα ονόματα της Ελληνικής σκηνής όπως οι Scar of the Sun, Karma Violens, Psycorepaths, Passengers in Panic, Black Stone Machine και Still Dusk δίνουν ραντεβού στην σκηνή του An και σας περιμένουν για μία βραδιά με πολλή μουσική και metal. Να είστε εκεί.

Οι Scar of the Sun είναι μια modern metal μπάντα από την Αθήνα. “Γεννήθηκαν” στο Λονδίνο στα τέλη των 2000s, παίζοντας modern atmospheric metal. Στη συνέχεια εξελίχθηκαν και έντυσαν τον ήχο τους με στοιχεία metalcore και djent. Κυκλοφόρησαν δύο albums, τα “A Series Of Unfortunate Concurrencies” και “In Flood” μέσω της Scarlet Records. Ακολούθησε μια σπουδαία συμφωνία με τη Napalm Records, μέσω της οποίας κυκλοφόρησαν το τρίτο album τους, “Inertia“, τον Μάιο του 2021.

Οι Scar of the Sun έχουν πραγματοποιήσει ήδη σπουδαίες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχουν μοιραστεί το stage με τους Pain of Salvation, Dark Tranquility, Paradise Lost, Firewind, και άλλους. Έχουν επίσης παίξει στο Rockwave Festival παρέα με Slipknot, Mastodon, Down και πολλούς ακόμη.

Οι Scar of the Sun ήταν μέρος του “Where Death Is Most Alive” τουρ με τους Dark Tranquility και Insomnium. Επίσης ήταν και στο τουρ “Metal Firestorm” με τους Rage, Tyr και Communic. Επίσης, περιόδευσαν με τους Pain, Moonspell, Swallow The Sun και Lake of Tears στο “Into Darkness” τουρ.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Οι Karma Violens ιδρύθηκαν το 2002 και άφησαν αμέσως το σημάδι τους στη metal σκηνή της Ελλάδας. Με εκρηκτική ενέργεια στις live εμφανίσεις τους, σαρώνουν τα stages. Το πρώτο τους album, “Dormancy”, κατέφθασε την 1η Ιανουαρίου 2011. Ακολούθησε το “Skin of Existence” την 1η Ιανουαρίου του 2015, το “Serpent God” στις 8 Μαΐου 2018 και το “Mount of the Congregation” στις 2 Απριλίου 2021.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Karma Violens: Ilias “Blackbones” Zounis (Φωνή), Costas Papadopoulos (Κιθάρα), George Karakouzidis (Κιθάρα), Steven Elpiziotis (Μπάσο), Sevan Barsam (Τύμπανα)

Karma Violens: Facebook | Bandcamp | YouTube

Οι Psycorepaths είναι extreme metallic hardcore συγκρότημα από την Ελλάδα. Η δισκογραφία τους περιλαμβάνει τέσσερις δίσκους: “Your Entropia Has Finally Arrived“, “Ten Winters After“, “Annoying Truths For Humanity” και “The Northwest Revenant“.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Οι Passengers In Panic ιδρύθηκαν στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2019. Έναν χρόνο αργότερα κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο μέσω της Sleaszy Rider Records, με τίτλο ομώνυμο του συγκροτήματος. Εν μέσω της πανδημίας Covid-19, αναδύθηκαν ως μια ακόμη δύναμη στο χώρο της metal σκηνής στην Ελλάδα.

Το πρώτο τους live είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Όλα τα έσοδα διατέθηκαν προς ενίσχυση των ανθρώπων που επλήγησαν από τις ισοπεδωτικές πυρκαγιές στην Εύβοια, το καλοκαίρι του 2021. Ανέβηκαν στο stage μαζί με τους Enemy of Reality και Rock ‘N’ Roll Children. Μαζί τους έπαιξε η Ελένη Νότα, πρώην drummer των Nervosa.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Passengers In Panic: Yohanna (Φωνή), Lela (Κιθάρα, φωνή), Lefteris Christou (Μπάσο), Fivos Andriopoulos (Τύμπανα)

Οι Black Stone Machine ιδρύθηκαν τον Απρίλιο του 2019. Το πρώτο τους EP ηχογραφήθηκε σε λιγότερο από έναν μήνα στα Feedback Studios και περιλαμβάνει δύο τραγούδια, τα “Bounty Hunter” και “Black Stone Machine”. Κυκλοφόρησε στις 16 Ιουνίου 2019. Παίζουν μια μίξη heavy rock με metal και μελωδίες blues country rock.

Τον Νοέμβριο του 2019 ξεκίνησαν ηχογραφήσεις του πρώτου LP τους, “Crossroards“. Περιλαμβάνει 12 τραγούδια με συμμετοχές θρυλικών συγκροτημάτων από την Ελλάδα όπως Nightstalker, Dentrites και Rusty Bonez. Ο δίσκος κυκλοφόρησε στις 25 Σεπτεμβρίου 2020 από την Ikaros Records. Τον Απρίλιο του 2021, ηχογράφησαν διασκευή του θρυλικού “The Wizard” των Black Sabbath, για το tribute album του Antichrist Magazine, μαζί με άλλες 45 μπάντες από όλο τον κόσμο. Τον Ιούνιο του 2021 ηχογράφησαν το νέο EP τους, “One With The Horde“. Κυκλοφόρησε στις 21 Σεπτεμβρίου 2021.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Black Stone Machine: Alex (Φωνή, κιθάρα), George (Kιθάρα, φωνή), Panos (Μπάσο), Joni Moas (Τύμπανα)

Οι Still Dusk είναι από την Αθήνα και παίζουν alternative rock. Ιδρύθηκαν τον Δεκέμβριο του 2018 και ξεκίνησαν τις live εμφανίσεις τους τον Σεπτέμβριο του 2019. Παρότι τα μέλη τους έχουν πολύ διαφορετικές μουσικές επιρροές, αξιοποιούν τη διαφορετικότητά τους για να δημιουργήσουν τον δικό τους ξεχωριστό ήχο.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Still Dusk: IYannis Kemenides (Κιθάρα), Elijah June (Μπάσο), Ina Damianidou (Φωνή), Ioanna Ev (Τύμπανα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.