Πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 7 Απριλίου φύσηξε ένα δυνατό αεράκι από την πλευρά του Seattle φέρνοντάς μας ένα πολύ ωραίο δίσκο. Ο λόγος για τους Mudhoney και το album Plastic Eternity. Πέντε χρόνια μετά το πολιτικοποιημένο Digital Garbage του 2018 μας φέρνουν κάτι φρέσκο και ανανεωμένο αλλά κρατώντας ακόμα το ιδιαίτερο ύφος τους. Eίναι ο ενδέκατος δίσκος των Mudhoney και ο όγδοος σε συνεργασία με την Sub Pop Records. Αποτελείται από 13 κομμάτια διάρκειας στο συνολό του περίπου τα 42 λεπτά.

Τα ηνία σίγουρα κρατάνε τα δύο singles του δίσκου Almost Everything και Move Under με τις πολύ ωραίες ψυχεδελικές κιθάρες του Mark Arm και του Steve Turner δείχνοντας την ιδιαιτερότητά τους ως μπάντα που δεν μιλάμε απλά για άλλο ένα grunge σχήμα της εποχής του 90’ αλλά για ένα garage/psych rock n’ roll με αρκετά στοιχεία grunge.

Στα δύο κομμάτια που βλέπουμε ξεκάθαρα garage/punk στοιχεία είναι στα Here Comes the Flood και Human Stock Capital. Με πολύ γρέζι στα φωνητικά του Mark Arm που σε βάζουν κατευθείαν και στο grunge στοιχείο τους. Στα Severed Dreams in the Sleeper Cell, Tom Herman’s Hermits και One or Two πέφτουν κατά πολύ οι ρυθμοί με καθαρές κιθάρες και καθαρά φωνητικά τα οποία κατά  γνώμη μου έχουν ταιριάξει πολύ ωραία «σπάζοντας» τον δίσκο ακριβώς στα σημεία που πρέπει.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Mudhoney έχουν γράψει αρκετά χιλιόμετρα ξεκινώντας από το 1988 με μία δική τους ταυτότητα που δεν έχει ούτε είχε ποτέ αντιγράψει κάτι από τα μεγάλα συγκροτήματα εκείνης της εποχής, όπως οι NirvanaAlice In ChainsPearl JamSoundgarden κτλ.

Η ιδιαιτερότητα των Mudhoney είναι ότι δεν είναι ένα '90s grunge σχήμα, αλλά για ένα garage/psych rock n’ roll με αρκετά στοιχεία grunge

Η έννοια της ψυχεδέλειας όμως έρχεται στα Cry Me an Atmospheric River και Plasticity δείχνοντας πόσα upside down έχει αυτός ο δίσκος και πόσες ιδέες μπορούν να χωρέσουν σε 42 λεπτά.

Το κλείσιμο έρχεται με το Little Dogs, ένα πολύ όμορφο κομμάτι,μπαλάντα θα πώ,που γράφτηκε για το σκυλάκι του Mark Arm. Δεν θα μπορούσε να έχει κλείσει καλύτερα.

Mudhoney - Plastic Eternity 2023

Οι Mudhoney μάς εξέπληξαν με το Plastic Eternity. Ένας δίσκος που μυρίζει φρεσκάδα αλλά κρατώντας τον vintage χαρακτήρα που αντιπροσωπεύει την μπάντα που κρατάει ακόμα αυτήν την ωραία αίγλη των 90’s.

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Artist: Mudhoney

Album: Plastic Eternity

Label: Sub Pop Records

Release Date: 07/04/2023

Genre: Grunge, Psychedelic Rock, Garage

1. Souvenir Of My Trip

2. Almost Everything

3. Cascades Of Crap

4. Flush The Fascists

5. Move Under

6. Severed Dreams In The Sleeper Cell

7. Here Comes The Flood

8. Human Stock Capital

9. Tom Herman’s Hermits

10. One Or Two

11. Cry Me An Atmospheric River

12. Plasticity

13. Little Dogs

Producer: Johnny Sangster

Artist: Mark Arm(Φωνή, κιθάρα), Steve Turner (Κιθάρα), Guy Madison (Μπάσο), Dan Peters (Τύμπανα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.

7.5
Score

Final Verdict

Οι Mudhoney μάς εξέπληξαν με το Plastic Eternity. Ένας δίσκος που μυρίζει φρεσκάδα αλλά κρατώντας τον vintage χαρακτήρα που αντιπροσωπεύει την μπάντα που κρατάει ακόμα αυτήν την ωραία αίγλη των 90’s.