Πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του “Feel The Misery” και οι My Dying Bride επιστρέφουν με το δέκατο τέταρτο studio album τους “The Ghost Of Orion“.

Οι My Dying Bride είναι από αυτές τις μπάντες που οριοθέτησαν τον  ’90s doom/death metal ήχο και όπως είναι φυσικό πειραματίστηκαν αρκετά (όχι τόσο όσο οι άλλες δυο μεγάλες Βρετανικές μπάντες του ήχου βέβαια) μέσα στη συγκεκρμένη δεκαετία.

My Dying Bride, A Mortal Biding Review

Με δεδομένη την πρόσφατη τραγωδία την οποία κλήθηκε να διαχειριστεί ο Aaron (και δε θα αναφέρω περισσότερα για αυτό το θέμα) ήταν παραπάνω απο αναμενόμενο να αγωνιούμε για την τύχη και μουσική κατέυθυνση του group.

To “Ghost Of Orion” έχει όλα αυτά που μου είχαν λείψει απο τα τελευταία My Dying Bride albums. Αυτή η μαγική μίξη μελαγχολίας , απόγνωσης, αφηγηματικής έκφρασης , που θεωρώ πως κάπου μετριάστηκε , χωρίς όμως να χαθεί – ευτυχώς – τελείως.

Doom riffs, βιολί, αργόσυρτες αλλά συνάμα μελωδικές συνθέσεις είναι τα χαρακτηριστικά του δίσκου και βεβαίως τα προαναφερθέντα, είναι και ο βασικός πυρήνας της μουσικής των βρετανών.

Μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες της μπαντάς από την εποχή του Like Gods Of The Sun και μετά

Κατά την ακρόαση του, ένιωσα σε διάφορες στιγμές ότι άκουγα το μικρό αδερφάκι του “Like Gods Of The Sun” και είμαι βέβαιος πως αυτό το vibe βγήκε στην μπάντα χωρίς προσπάθεια. Ο δίσκος είναι μία συναισθηματική δίνη που σε καταπίνει από την πρώτη ακρόαση. Μοιάζει σαν να παρακολουθείς ένα αρχαιοελληνικό δράμα και καλείσαι να πάρεις μέρος σε αυτό, έστω σε συναισθηματικό επίπεδο. Είναι από αυτά τα albums που δεν περνάν επ’ ουδενί απαρατήρητα. Ακούγοντας για παράδειγμα το “Solace“, ταξίδεψα πίσω στα μέσα της δεκαετίας του ’90, ενώ το ακριβώς επόμενο κομμάτι “The Long Black Land” είναι βγαλμένο από την καρδιά του ήχου των My Dying Bride

Συνοψίζοντας , μιας και θα μπορούσα να γράφω για ώρες για αυτό το album, προσωπικά το θεωρώ ήδη σαν μια απο τις καλύτερες κυκλοφορίες της μπαντάς από την εποχή του “Like Gods Of The Sun” και έπειτα.

Οι My Dying Bride επέστρεψαν, δυστυχώς έπρεπε να συμβούν άσχημα γεγονότα για να συμβεί κάτι τέτοιο. ‘Ολοι μας σίγουρα ευχόμαστε να μην είχαν συμβεί και ας μην «επέστρεφε» η μπάντα. Κύριε Stainthorpe ευχαριστούμε που μοιράστηκες ολο αυτό μαζί μας. Είναι μεγάλη μας τιμή.

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Artist: My Dying Bride

Album: The Ghost of Orion

Label: Nuclear Blast Records

Release Date: 06/03/2020

Genre: Doom Death Metal

1. Your Broken Shore

2. To Outlive the Gods

3. Tired of Tears

4. The Solace

5. The Long Black Land

6. The Ghost of Orion

7. The Old Earth

8. Your Woven Shore

Producer: Mark Mynett

My Dying Bride: Andrew Craighan (Κιθάρα), Aaron Stainthorpe (Φωνή), Lena Abé (Μπάσο), Shaun Macgowan (Πλήκτρα, Βιολί), Jeff Singer (Τύμπανα) 

Additional Personnel: Jo Quail (Τσέλο), Lindy-Fay Hella (Φωνή), Jan Tore Ness (Ηχογράφηση), Aaron Stainthorpe (Artwork booklet), Eliran Kantor (Cover Art)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.

9.0
Score