Οι Αθηναίοι symphonic metallers Enemy Of Reality έδωσαν στην δημοσιότητα το πρώτο single και μουσικό video από το επερχόμενο album Where Truth May Lie, για το τραγούδι Serenade of Death. Το video είναι σε σκηνοθεσία του Bob Katsionis και παραγωγή της Progressive Vision Group.

Ο Marsyas ήταν ένας Σάτυρος με αμίμητο μουσικό ταλέντο. Οι μελωδίες από το φλάουτό του, τρέλαιναν όσους τις άκουγαν και μάγευαν μέχρι και τις νύμφες, οδηγώντας τις σε εκστατικούς χορούς. Όταν ο Απόλλωνας έμαθε για εκείνον, τον προκάλεσε σε μεταξύ τους αγώνα.”

Στο Where May Truth Lay αναμένεται να ακούσουμε αρκετά παραδοσιακά όργανα 

Κανείς δεν ήταν άξιος αντίπαλος του θεού της μουσικής, όπου με την λύρα του βύθιζε τα πλάσματα του δάσους σε μία απύθμενη σιωπή, με δάκρυα να τρέχουν από τα μάτια τους. Ο θεός όμως δεν έμεινε ικανοποιημένος από αυτό και για να τιμωρήσει τον Σάτυρο για την ύβρη του, τον θανάτωσε στην αγχόνη, ως μία βαρβαρική υπενθύμιση σε όλους, θνητούς και ημίθεους, πως δεν πρέπει να προκαλούν τους αληθινούς θεούς.

Φωτογραφία των Enemy of Reality για το πλαίσιο του νέου τους album, Where Truth May Lie
Φωτογραφία των Enemy of Reality για το πλαίσιο του νέου τους album, Where Truth May Lie

Το τρίτο, πολυανεμενόμενο album των Enemy of Reality, διέπεται για άλλη μια φορά από μία ενιαία θεματική, μία άκρως σκοτεινή και ατμοσφαιρική ιστορία τρόμου, φόβου, πάθους, εκδίκησης και οδύνης, που εκτυλίσσεται στην αρχαία Ελλάδα. 

Το Where May Truth Lie πρόκειται να είναι μία από τις σημαντικότερες κυκλοφορίες της εγχώριας σκηνής

Εμφανής είναι και η μουσική εξέλιξη, δείγμα της οποίας παίρνουμε από το καινούριο video single, μιας που αυτή την φορά γίνεται έντονη χρήση παραδοσιακών οργάνων όπως η Κρητική λύρα και ο αυλός. Το νέο δισκογραφικό δημιούργημα των Enemy of Reality, αναμένεται δίχως άλλο και πάλι ιδιαίτερα πνευματικό και βαθιά συναισθηματικό.

Του εξαιρετικού εξωφύλλου επιμελήθηκε ο Thoth Graphics, η παραγωγή του album έγινε σε συνεργασία του Angelo Vafeiadis και του ίδιου του συγκροτήματος, ενώ η μίξη είναι του Μιχάλη Σκαράκη στα 133 Productions. Τέλος, το mastering έκανε ο Νάσος Νομικός στο Vu Productions Mastering Studio.

Το εξώφυλλο του νέου album των Enemy of Reality, Where Truth May Lie
Το εξώφυλλο του νέου album των Enemy of Reality, Where Truth May Lie
Where Truth May Lie - Tracklist

1. Final Prayer

2. Downfall

3. At The Edge of Madness

4. The Vineyard Song

5. Serenade of Death

6. Ever-lusting

7. Tears of Echo

8. Long-forgotten

9. Deliverance

10. Goat-legged Deceiver

11. Baptised in Fire

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: Enemy of Reality

Album: Where Truth May Lie

Release Date: 24/02/2023

Genre: Symphonic Metal

Producer: Enemy of Reality, Angelo Vafeiadis

Enemy of Reality: Iliana Tsakiraki (Φωνή), Steelianos Amoiridis (Κιθάρα), Thanos (Μπάσο), Philip Stone (Τύμπανα)

Additional Personnel: Δημήτρης Κοσμίδης (Ποντιακή Λύρα), Γιώργος Σκορδάλος (Κρητική Λύρα), Αντώνης Κτενάς (Αυλός), Philip Stone (Τύμπανα), Thoth Graphics (Artwork), Μιχάλης Σκαράκης (Ηχογράφηση, Μίξη), Νάσος Νομικός (Mastering)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολουθήστε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.