Επίθεση από καρχαρία τίγρη και μάλιστα δυο φορές δέχθηκε συνεργείο του Netflix. Τα περιστατικά σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια γυρισμάτων για το νέο documentary του David Attenborough. Ο λόγος για το Our Planet II, συνέχεια του Our Planet του 2019. Μιλώντας στο RadioTimes.com, μέλη του συνεργείου ανέφεραν ότι η βάρκα τους δέχθηκε δυο επιθέσεις από καρχαρίες τίγρεις βόρεια της Χαβάης.

Όπως αναφέρουν τα μέλη του συνεργείου «το νερό είχε πάρει σχήμα V και ο καρχαρίας τίγρης πήδηξε στη βάρκα και τη δάγκωσε. Έκανε τεράστιες τρύπες και όλο το σκάφος εξερράγη». Ο σκηνοθέτης του Our Planet II χαρακτήρισε τη συμπεριφορά των καρχαριών «εξαιρετικά ασυνήθιστη». Μιλώντας στην εφημερίδα «Sun», ο παραγωγός της σειράς, Huw Cordey, είπε ότι «ήταν σαν κάτι από την ταινία Jaws».

Στα γυρίσματα για το Our Planet II του Netflix, το συνεργείο δέχθηκε επίθεση δυο φορές από καρχαρία τίγρη

Ο David Attenborough είναι ένας από τους πλέον θρυλικούς λάτρεις της φύσης. Τα ντοκιμαντέρ του -μεταξύ αυτών και το Our Planet- έχουν βοηθήσει το ευρύ κοινό να μάθει πολλά για τον πλανήτη Γη. Ωστόσο, προκαλεί απορία το γεγονός ότι το συνεργείο εξεπλάγη με την επιθετικότητα των καρχαριών. Άλλωστε, δεν είναι κάτι ευχάριστο για τα ζώα της θάλασσας να βρίσκονται κοντά σε μηχανοκίνητες βάρκες.

Οι καρχαρίες τίγρεις είναι κορυφαίοι θηρευτές της θάλασσας και προφανώς ενοχλήθηκαν από το συνεργείο του Our Planet II
Οι καρχαρίες τίγρεις είναι κορυφαίοι θηρευτές της θάλασσας και προφανώς ενοχλήθηκαν από το συνεργείο του Our Planet II

Ο θόρυβος και οι δονήσεις που προκαλούν, αποσυντονίζουν τα πλάσματα της θάλασσας. Όταν αυτά είναι καρχαρίες και δη καρχαρίες τίγρεις, ένα εξαιρετικά δυνατό είδος θηρευτή, είναι μόνο αναμενόμενο να συμβεί αυτό που συνέβη.

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολουθήστε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.