Είναι αναμφίβολα μία από τις πιο δραστήριες και σκηνικά εκρηκτικές παρουσίες του εγχώριου ευρύτερου rock ήχου. Οι The Noise Figures σάρωσαν όποια σκηνή βρέθηκε μπροστά τους από τότε που τελείωσαν επίσημα οι περίοδοι των lockdown και δε φαίνεται σε καμία περίπτωση να προσπαθούν να πατήσουν φρένο! Η ακατάπαυστη στιχομυθία κιθάρας και κρουστών του Γιώργου και του Στάμου, μετατρέπεται σήμερα σε ένα διάλογο με το DEPART κι έχουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα να μας πουν σε σχέση με τα επόμενα τους βήματα!

Καλησπέρα σας παιδιά και καλωσήλθατε στο DEPART! Πείτε μου για αρχή, ποιοι είναι οι The Noise Figures και πώς γνωριστήκατε!

Είμαστε ο Γιώργος και ο Στάμος. Πολλά χρόνια φίλοι μέχρι που αποφασίσαμε μια μέρα να τζαμάρουμε και από τότε πέρασαν έντεκα χρόνια.

Η επιλογή σας να παραμείνετε δύο άτομα στη σύνθεση του συγκροτήματος, προέκυψε βιωματικά ή ήταν κάτι που είχατε επιλέξει και θέλατε εξ αρχής;

Ήταν μια επιλογή από την αρχή της σύνθεσης της μπάντας. Μια απόφαση για πρακτικές ευκολίες από τη σύνθεση και τη λήψη αποφάσεων, μέχρι το εύκολο touring.

Με τέσσερεις δίσκους πλέον στο ενεργητικό σας, έχετε ταξιδέψει σε πολλές μεριές και παραχώματα του rock ήχου. Ποιες είναι οι βασικότερες επιρροές σας; Πιστεύετε στον συνεχή μουσικό πειραματισμό ή είναι αυτό το ταξίδι μια αναζήτηση ταυτότητας;

Οι επιρροές μας προέρχονται κυρίως από τα ταξίδια μας. Όπως και από τις μπάντες που έχουμε συνεργαστεί και έχουμε συνυπάρξει στις σκηνές. Φυσικά είναι και οι μουσικές που μας έχουν μεγαλώσει. Εννοείται πως μας αρέσει πολύ να δοκιμάζουμε νέους ήχους και διαφορετικά πράγματα κάθε φορά. Θεωρούμε ότι αν δεν το κάναμε, μάλλον θα βαριόμασταν πολύ γρήγορα. Ταυτόχρονα μεγαλώνουμε και αλλάζουν και τα γούστα και οι επιρροές μας. Είτε μιλάμε για μουσικές είτε για βιωματικές.

The Noise Figures, Honeybadger, 10/03/2023 @six d.o.g.s | Live Report

Tο Endless Daze έδωσε το βήμα ξανά, ώστε να βρεθούν δύο τέτοιες μπάντες στο ίδιο stage την Παρασκευή και να μας γεμίσουν ψυχή και σώμα με μουσική.

Η τελευταία σας κυκλοφορία, The Perfect Spell του 2020, βγήκε  μόλις ξεκίνησε η καραντίνα αλλά δε γράφτηκε κατά τη διάρκεια αυτής. Νιώσατε ποτέ ότι ήταν κακό timing η κυκλοφορία του χωρίς αναφορές της εποχής του;

Ναι μπορείς να το πεις και το χειρότερο timing του κόσμου. Μιας και μαζί με την κυκλοφορία του δίσκου είχαμε στα πλάνα και ένα ευρωπαϊκό tour. Αλλά ήταν ένας δίσκος που έπρεπε να βγει, αλλιώς τι νόημα θα είχε να μείνει άλλα δύο χρόνια πίσω; ‘Αλλωστε η πανδημία ήταν το χειρότερο timing για τα περισσότερα πράγματα σε όλον τον πλανήτη.

Επιστρέφοντας λοιπόν από εκείνη τη μίζερη περίοδο, είστε από τις μπάντες που επιλέξατε, αντί να κυκλοφορήσετε απευθείας δίσκο, να επιδοθείτε στις συναυλίες. Και πού δε σας είδαμε τα προηγούμενα δύο χρόνια. Θέλω να μου πείτε πώς εν τέλει προτιμήσατε να παίξετε ζωντανά αντί να επικεντρωθείτε σε νέα κυκλοφορία και ποια είναι μερικά από τα αγαπημένα σας live show επί ελληνικού χώματος την περίοδο 2021-2022.

Η αλήθεια είναι ότι δεν κρατιόμασταν και βγήκαμε στο δρόμο με ένα ελληνικό tour. Το χρωστούσαμε για το “Perfect Spell” και μάλιστα πριν τελειώσουν όλοι οι περιορισμοί. Η επιλογή συναυλία ή δίσκος είναι πάντα εύκολη γιατί θεωρούμε τους Figures μια αμιγώς συναυλιακή μπάντα.

Σίγουρα όμως ανάμεσα στα lockdowns δε φαίνεται να έχετε μείνει χωρίς έμπνευση μιας που μας παρουσιάζετε συνεχώς νέα κομμάτια. Τι θα γίνει με αυτό; Θα δούμε σύντομα καινούριο δίσκο The Noise Figures; Και που θα κινείται μουσικά;

Ανάμεσα σε πολλά projects που κάναμε, ετοιμάσαμε και νέα κομμάτια για τον πέμπτο μας δίσκο. Όπου, αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, θα κυκλοφορήσει κάπου στο φθινόπωρο του 2023. Μέχρι τότε θα βγάλουμε σίγουρα άλλα δύο singles. Για το ηχητικό σκέλος, το Crawling On The Walls είναι ένα πρώτο δείγμα.

Τι είναι για τους The Noise Figures το rock and roll το 2023 και δη, το rock and roll στην Ελλάδα του 2023;

Για εμάς είναι όσα μπορούμε να κάνουμε με δύο φωνές μία κιθάρα κι ένα σετ τύμπανα.

Και μιας που κινούμαστε σε πρόσφατες χρονιές, θέλω να μου πείτε: Α) Μερικές αγαπημένες σας κυκλοφορίες για το 2022.

Όλα τα singles των All The Witches από το Baker’s Dozen project, Crows, Dehd.

…και Β) Μερικά νέα εγχώρια συγκροτήματα που έχετε ξεχωρίσει και θεωρείτε ελπιδοφόρα, τα οποία έχουν εμφανιστεί ας πούμε τα τελευταία πέντε χρόνια.

Grace, Commuter, The Same River.

Σύντομα μας ετοιμάζετε μια ακόμη εμφάνιση μαζί με τους επίσης εξαιρετικούς Honeybadger, η δεύτερη σας ωστόσο για φέτος μιας που ήδη σας απολαύσαμε παρέα στους εκρηκτικούς ‘Αγγλους Crows. Με τι αφορμή γίνεται η συγκεκριμένη συναυλία και τι μας επιφυλάσσει το 2023 συναυλιακά για εσάς;

Η συναυλία μας με τους Honeybadger ήταν μια συνεργασία που ετοιμάζαμε εδώ και καιρό μιας και κυκλοφορήσαμε μαζί την ίδια χρονιά στη Made Of Stone. Έρχεται σιγά σιγά η καλοκαιρινή σεζόν οπότε θα ανακοινωθούν και τα υπόλοιπα live, μαζί με αυτά που θα προμοτάρουν τον επόμενό μας δίσκο.

Οι The Noise Figures είναι ένα σχήμα που από τη στιγμή που δημιουργήθηκε βρίσκεται είτε στο στούντιο, είτε στο δρόμο. Είναι σημαντικό για εσάς να είστε συνεχώς μουσικά παραγωγικοί και αν ναι, πως έχει προκύψει αυτή η αναγκαιότητα; Διευκολύνει ότι παίρνετε τις αποφάσεις μόνο δύο άτομα;

Η αναγκαιότητα να γράφουμε ή να παίζουμε έχει προκύψει κάπως από μόνη της και προϋπάρχει της μπάντας. Απλά τώρα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας. Σίγουρα πάντως είναι όλα πιο εύκολα και γρήγορα όταν τα άτομα είναι δύο και όχι τέσσερα και πέντε.

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας αφιερώσατε το χρόνο σας, αφήνω την τελευταία σειρά για να μοιραστείτε μαζί μας ότι θέλετε!

Εμείς ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία!

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock