Μία από τις μεγαλύτερες συνεχείς διαμάχες στο metal είναι ποιος από τις “Big 4” του thrash – Metallica, Megadeth, Anthrax και Slayer – είναι πραγματικά στην κορυφή της λίστας; Λοιπόν, ο πρώην ντράμερ των Slayer, Dave Lombardo, τοποθετήθηκε. Και, όπως είναι αναμενόμενο, θεωρεί ότι έπαιξε με τους καλύτερους της παρέας.

«Ποιον άλλον θα μπορούσα να διαλέξω; Οι Slayer! Ήμασταν βάναυσοι φίλε, ήμασταν στην κορυφή του παιχνιδιού και αν δεις τα βίντεο είχαμε πάρει φωτιά. Δείξαμε πραγματικά σε όλους τους άλλους πώς πρέπει να γίνεται. Tους σκίσαμε όλους!», καυχιέται.

Eξηγώντας τα επιτεύγματα της πρώην μπάντας του, ο Dave Lombardo συνεχίζει: «Ούτως ή άλλως παρακολουθούσαμε πολλές από αυτές τις μπάντες από το πλάι της σκηνής. Θυμάμαι να ψιθυρίζω στον Jeff, “Είμαστε καλύτεροι” ή “Είμαστε πιο γρήγοροι“! Δεν ήταν απαραίτητα αλαζονικό, αλλά μας ενέπνεε αν παρακολουθούσαμε μια μπάντα που δεν μπορούσε να αποδώσει την αγριότητα που είχαμε εμείς. Αυτό διότι μας έκανε να νιώθουμε απίστευτα, σαν “Ουπς, αποτυχία!”. Ήταν μια νεανική προσέγγιση. Θέλεις να είσαι καλύτερος από τον προηγούμενο, θέλεις να ξετρελάνεις τους πάντες, και αυτό ήταν το μάντρα μας».

Dave Lomabardo: Δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε μία μπάντα με την οποία να είχαμε ως Slayer αρνητική σχέση

Παραδέχεται επίσης ότι ενώ οι Slayer αναμφίβολα “ανταγωνίζονταν” με τους άλλους τρεις των “Big 4”, αυτό δεν έγινε ποτέ “με αρνητικό τρόπο”. «Θέλαμε να είμαστε οι καλύτεροι, θέλαμε να είμαστε οι πιο heavy, οι πιο γρήγοροι. Οπότε “αντίπαλοί” μας ήταν κάθε μπάντα που άνοιγε για εμάς. Εμείς λέγαμε: “Ας τους τινάξουμε στον αέρα!“. Δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε μία μπάντα με την οποία είχαμε πραγματικά αρνητική σχέση».

O Dave Lombardo, ένας από τους επιδραστικότερους drummers της σύγχρονης ιστορίας, μετά από 40 χρόνια παρουσίας κυκλοφορεί το πρώτο του solo album, Rites of Percussion
O Dave Lombardo υποστήριξε ότι οι Slayer ήταν οι καλύτεροι του "Big 4"

Προς τιμήν του, έχει επαινέσει πολλούς στο είδος όλα αυτά τα χρόνια. Τον περασμένο Αύγουστο, για παράδειγμα, καταδίκασε ανοιχτά τους ανθρώπους που δεν σέβονται τον Lars Ulrich. «Είδα πρόσφατα τον Mario Duplantier να μιλάει για τον Lars, λέγοντας κάποια καλά λόγια. Αισθάνομαι ότι ο Lars είναι ένα ουσιαστικό κομμάτι των Metallica. Με οποιονδήποτε άλλον, οι Metallica δεν θα ακουγόταν το ίδιο. Επιπλήττω τους ανθρώπους που λένε βλακείες γι’ αυτόν, δεν μου αρέσει αυτό. Πρέπει να αγκαλιάζεις το ποιος είναι ο Lars και τη συμβολή του στον ήχο των Metallica. Είναι μια τόσο εμπνευσμένη μπάντα και όλοι θέλουν να γίνουν τόσο μεγάλοι όσο αυτοί και αυτό μπορείς να το κάνεις μόνο παίρνοντας ρίσκα».

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.