Ο Ed Sheeran ανακοίνωσε το έκτο στούντιο άλμπουμ του, με τίτλο (–) και προφέρεται (subtract), δηλαδή «αφαίρεση».

Πρόκεται για το πέμπτο και τελευταίο άλμπουμ του Βρετανού σε αυτήν τη σειρά κυκλοφοριών με τίτλους μαθηματικά σύμβολα. Ο Sheeran έγραψε και ηχογράφησε τα 14 κομμάτια του άλμπουμ με τον Aaron Dessner, των The National που είχε επίσης σημαντικό δημιουργικό ρόλο στο Folklore and Evermore της Taylor Swift.

O Ed Sheeran ανακοίνωσε το νέο του album, με τίτλο (subtract) | aClick by Annie Leibovitz
O Ed Sheeran ανακοίνωσε το νέο του album, με τίτλο (subtract) | aClick by Annie Leibovitz

Η κυκλοφορία του (subtract) αναμένεται στις 5 Μαΐου και θα κυκλοφορήσει από τις Asylum και Atlantic. Ο δίσκος θα είναι μία επιστροφή του Ed Sheeran στον ήχο που τον πρωτογνωρίσαμε, μετά από μία σειρά pop κυκλοφοριών. To δελτίο τύπου που συνοδεύει το album υπόσχεται τραγούδια που κινούνται σε «ανακατασκευασμένες γραμμές με folk ύφος έως πιο τολμηρές, fullband/ορχηστρικές διασκευές».

Ed Sheeran: Αυτός ο δίσκος είναι αποτέλεσμα μίας φάσης που περνούσα γεμάτη φόβο, κατάθλιψη & άγχος

Σε μια δήλωση που συνόδευε την ανακοίνωση του άλμπουμ, ο Sheeran είπε ότι είχε αφιερώσει περίπου 10 χρόνια δουλειάς στο (subtract) (αρχικά προοριζόταν ως ένα καθαρά ακουστικό άλμπουμ) που είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες τραγούδια. «Έναυσμα όμως για την κυκλοφορία του αποτέλεσε μια σειρά γεγονότων που συνέβησαν στην προσωπική μου ζωή στις αρχές του 2022. Σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα, αντικατέστησα τη δουλειά μιας δεκαετίας με τις πιο βαθιές σκοτεινές μου σκέψεις».

Τα γεγονότα στα οποία αναφέρεται είναι η διάγνωση της εγκύου συζύγου του με «έναν όγκο χωρίς οδό θεραπείας μέχρι και τον τοκετό, ο θάνατος του καλύτερου μου φίλου, ενός αδερφού για μένα, του Jamal Edwards, του οποίου η πλατφόρμα SBTV ήταν σημαντική στην έναρξη της καριέρας μου και τη δίκη για λογοκλοπή (που κέρδισε τελικά τον Απρίλιο του 2022, όταν είχε κατηγορηθεί ότι αντέγραψε ένα άλλο τραγούδι για την επιτυχία του Shape of You)».

«Περνούσα μέσα από φόβο, κατάθλιψη και άγχος», συνέχισε ο Sheeran. «Για πρώτη φορά δεν προσπαθώ να δημιουργήσω ένα άλμπουμ που θα αρέσει στους ανθρώπους, απλώς βγάζω κάτι που είναι ειλικρινές και αληθινό στο σημείο που βρίσκομαι στη ζωή μου».

(subtract) - Tracklist

1. Boat

2. Salt Water

3. Eyes Closed

4. Life Goes On

5. Dusty

6. End of Youth

7. Colourblind

8. Curtains

9. Borderline

10. Spark

11. Vega

12. Sycamore

13. No Strings

14. The Hills of Aberfeldy

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: Ed Sheeran

Album: (subtract)

Release Date: 05/05/2023

Label: Asylum, Atlantic

Genre: Pop

Producer: Aaron Dessner

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολουθήστε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.