Οι Currents, το metalcore σχήμα από το Connecticut, ανακοίνωσαν το νέο τους άλμπουμ, The Death We Seek. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 5 Μαΐου μέσω της SharpTone. Στο πλαίσιο προώθησης της νέας τους δουλειάς, το συγκρότημα δημοσίευσε και ένα single από το δίσκο, το “Remember Me”.

«Το “Remember Me” είναι μια δήλωση για το χάσμα που υπάρχει μεταξύ μας και συνεχώς μεγαλώνει.», περιγράφει ο τραγουδιστής των Currents, Brian Wille. «Η σκοτεινή πλευρά στο δίκοπο μαχαίρι της τεχνολογίας είναι η πρόσβαση σε μια σειρά πληροφοριών και δημόσιου λόγου, όπου όλα είναι επιμελημένα με τέτοιον τρόπο ώστε να έχουν περισσότερο engagement, αδιαφορώντας για τη γενικότερη κοσμοθεωρία.»

Οι Currents ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το νέο τους album, The Death We Seek
Οι Currents ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το νέο τους album, The Death We Seek

«Όσο προχωράμε, τόσο πιο πολύ απομακρυνόμαστε από τις αντικειμενικές αλήθειες. Κατά τη διάρκεια της ύπαρξης του Διαδικτύου και της ανόδου των αυτοκρατοριών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αρχίζουμε να εφευρίσκουμε αφορμές για να χαλάμε τις μεταξύ μας σχέσεις. Διαφωνούμε και τσακωνόμαστε για την πιο μικρή αφορμή και πλέον έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου απολαμβάνουμε το χάος και τον διχασμό

Το The Death We Seek των Currents συγκαταλέγεται τόσο στα πιο σκληρά όσο και ευάλωτά τους albums

Συνεχίζοντας ο Brian Wille αναφέρει: «Ενώ η διαφωνία και η συζήτηση δεν είναι νέες συνθήκες στην κοινωνία μας, ούτε ο πραγματικός εχθρός, όλοι έχουμε αισθανθεί μια ιδιαίτερη πίεση στους στενότερους δεσμούς μας τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτό το τραγούδι είναι η απελευθέρωση αυτής της απογοήτευσης και μια έκκληση να βρούμε τι μας φέρνει κοντά και να μη στεκόμαστε σε αυτά που μας ξεχωρίζουν. Είτε πρόκειται για προσωπικό ζήτημα είτε για ιδεολογικό αδιέξοδο, όλοι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι αν έχουμε ενσυναίσθηση, κατανόηση και εμπιστοσύνη στους γύρω μας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορούμε να δούμε συλλογικά τι είναι πραγματικό και τι είναι απλά ένα θέαμα που βασίζεται στο ενδιαφέρον και τα νούμερα».

Οι προπαραγγελίες έχουν ξεκινήσει και γίνονται εδώ

Το συγκρότημα μοιράστηκε και μία δυσάρεστη είδηση. Ο κιθαρίστας των Currents, Ryan Castaldi, παλεύει με ένα λέμφωμα. Εδώ έχει δημιουργηθεί ένα GoFundMe και περιγράφει λεπτομερώς την κατάστασή του.

Μελαγχολικό και θηριώδες, το The Death We Seek των Currents συγκαταλέγεται τόσο στα πιο σκληρά όσο και ευάλωτά τους albums. Τραγούδια όπως τα “Unfamiliar“, “Vengeance“, “Remember Me” και “So Alone” είναι ακλόνητες εξερευνήσεις ενός σκληρού & συναισθηματικού μουσικού κόσμου. Ο ήχος των Currents είναι ασυμβίβαστα σκληρός και ακατέργαστος.

Η ηχογράφηση του νέου δίσκου των Currents έγινε τον Δεκέμβριο του 2021 στο στούντιο του κιθαρίστα Chris Wiseman στο Beacon της Νέας Υόρκης. Οι Currents, όπως και στα The Way it Ends και I Let the Devil In, συνεργάστηκαν με τον παραγωγό Ryan Leitru (In Search Of Solace, Like Moths To Flames, WCAR), ενώ τη μίξη και το mastering ανέλαβε ο πολύπειρος Jeff Dunne (Wage War, Silent Planet, Make Them Suffer) για να βοηθήσει στην καθοδήγηση της ηχητικής κατεύθυνσης του νέου τους πονήματος.

The Death We Seek - Tracklist

1. The Death We Seek

2. Living In Tragedy

3. Unfamiliar

4. So Alone

5. Over and Over

6. Beyond This Road

7. Vengeance

8. Gone Astray9. Remember Me

10. Guide Us Home

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: Currents

Album: The Death We Seek

Release Date: 05/05/2023

Label: Rise SharpTone

Genre: Metalcore, Post Hardcore

Producer: Ryan Leitru

Currents: Brian Wille (Φωνή), Chris Wiseman (Κιθάρα), Ryan Castaldi (Κιθάρα), Christian Pulgarin (Μπάσο), Matt Young (Τύμπανα)

Additional Personnel: Jeff Dunne (Μίξη, mastering)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολουθήστε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.